share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Πανεύκολα τρουφάκια με ρούμι. Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο κέρασμα

Πανεύκολα τρουφάκια με ρούμι. Το απόλυτο Χριστουγεννιάτικο κέρασμα

Στις γιορτές των Χριστουγέννων, τα γλυκά και τα κεράσματα πρωταγωνιστούν. Και παρόλο που είναι τόσα πολλά, δε μπορείς σε κανένα τους να αντισταθείς.

Και σίγουρα δε μπορείς να αντισταθείς στο μικρό και γλυκό πειρασμό, που ακούει στο όνομα… τρουφάκια! Είναι τόσο εύκολα να τα φτιάξεις, που δεν χρειάζονται ειδικές γνώσεις, ούτε και χρόνος.

Είναι, επίσης, η ιδανική επιλογή για κέρασμα, αλλά και για να στολίσουν – αν καταφέρετε να τους αντισταθείτε – τις Χριστουγεννιάτικες πιατέλες στο σαλόνι. Κι επειδή, έρχονται Τρουφάκια nutella με τρία υλικά-Φτιάξτε τα σήμερα κιόλας, στα τρουφάκια προσθέτουμε και ρούμι, που για πολλούς είναι συνδεδεμένο με την περίοδο των εορτών.

½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

1 κουτί ζαχαρούχο

1 κ.σ βούτυρο

3 κ.σ. κακάο

½ κούπα ρούμι

Προαιρετικά: 1 χούφτα θρυμματισμένα καρύδια ή αμύγδαλα ή φουντούκια. Ή ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα.

Για την επικάλυψη: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τρούφα, καρύδα, κακάο, ζάχαρη άχνη, τριμμένα μπισκότα, τριμμένους ξηρούς καρπούς. Εξαρτάται από τις προτιμήσεις σας.

Εκτέλεση

Θρυμματίζετε στο μπλέντερ τα μπισκότα. Για καλύτερο αποτέλεσμα τα χτυπάτε σε μικρές δόσεις, ώστε να μη μείνουν μεγάλα κομμάτια

Λιώνετε σε ένα κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το ζαχαρούχο με το βούτυρο

Μόλις αρχίσουν να ομογενοποιούνται, ρίχνετε σταδιακά το κακάο. Ανακατεύετε, μέχρι το μείγμα να πήξει.
Διαφήμιση

Κατόπιν, αποσύρετε από τη φωτιά και ρίχνετε το ρούμι. Ανακατεύετε.

Μέσα σε ένα σκεύος τοποθετείτε τα θρυμματισμένα μπισκότα και τους ξηρούς καρπούς ή αποξηραμένα φρούτα, αν έχετε επιλέξει να βάλετε στη συνταγή.

Τα περιχύνετε με το μείγμα του κακάο και ανακατεύετε καλά να πάει παντού. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο και το αφήνετε, μέχρι να κρυώσει και να έχει σταθεροποιηθεί.

Πλάθετε τα τρουφάκια σε μπαλάκια, τα ρολάρετε στην τρούφα ή σε όποιο άλλο υλικό έχετε επιλέξει για την επικάλυψη και τα βάζετε στις ειδικές χάρτινες θήκες για τρουφάκια.

Τα βάζετε και πάλι στο ψυγείο και τα αφήνετε για 3 ώρες περίπου, πριν τα απολαύσετε!

Υ.γ. Αν δε θέλετε να έχουν έντονη τη γεύση του ρούμι, βάζετε λιγότερη ποσότητα.

Πηγή

Διαφήμιση

logo