share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Όταν η ακράτεια σε κρατάει πίσω

Όταν η ακράτεια σε κρατάει πίσω

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορούν να κρατήσουν μια γυναίκα πίσω στη ζωή της και, παραδόξως, κάποια από αυτά έχουν να κάνουν με ζητήματα υγείας τα οποία έως τις μέρες μας θεωρούνται ταμπού. Ένα από αυτά τα “ζητήματα», λοιπόν, είναι και η ακράτεια ούρων.

Πρόκειται για ένα πρόβλημα που προκαλεί αμηχανία σε πολλούς ανθρώπους, αφού μπορεί να επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα ζωής τους. Τουλάχιστον έτσι πίστεψα εγώ, όταν για πρώτη φορά αντιλήφθηκα πως η ακράτεια θα αποτελούσε μέρος της καθημερινότητάς μου. Το διάστημα που ακολούθησε την επίσημη διάγνωση ήταν αναμφίβολα δύσκολο λόγω ψυχολογικών –ως επί το πλείστον– παραγόντων. Αισθανόμουν άσχημα με τον εαυτό μου και δεν επιθυμούσα να συζητώ με το φιλικό και οικογενειακό μου περιβάλλον για το συγκεκριμένο πρόβλημα.

Είναι γνωστό πως η ακράτεια ούρων δημιουργεί συχνά ισχυρά αισθήματα ντροπής στους πάσχοντες και η αλήθεια είναι πως αν και το πρόβλημά μου ήταν σχετικά ελαφριάς μορφής, δυσκολεύτηκα να διαχειριστώ σε αρχικό στάδιο τα συναισθήματά μου. Ως αποτέλεσμα, μέσα σε λίγες ημέρες οι κοινωνικές μου συναναστροφές περιορίστηκαν και η αυτοπεποίθησή μου έπεσε σε μεγάλο βαθμό. Όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που αποφάσισα να πάρω την κατάσταση στα χέρια μου. Λένε πως η σωστή ενημέρωση είναι το παν όσον αφορά στην αντιμετώπιση ενός ζητήματος –και δη υγείας– και στην περίπτωσή μου ο εν λόγω “κανόνας» ίσχυσε πλήρως. Χρειάστηκε απλώς να εστιάσω στα τρία παρακάτω σημεία, προκειμένου να προχωρήσω μπροστά.

Η αποδοχή του προβλήματος

Το πρώτο βήμα που με βοήθησε σημαντικά να διαχειριστώ το πρόβλημά μου ήταν η αποδοχή τους γεγονότος. Έπασχα από ακράτεια ούρων και αυτό δεν μπορούσε να με σταματήσει από οτιδήποτε ήθελα να κάνω. Ακούγεται εύκολο αλλά δεν είναι, ειδικότερα όταν το άτομο το οποίο επηρεάζεται από την εν λόγω πάθηση είναι ιδιαίτερα δραστήριο. Με βοήθησε, επίσης, το γεγονός ότι πληροφορήθηκα πως πρόκειται για ένα κοινό πρόβλημα. Για την ακρίβεια, οι γυναίκες έχουν τριπλάσιες πιθανότητες να εμφανίσουν ακράτεια συγκριτικά με τους άντρες και τουλάχιστον 1 στις 10 γυναίκες από 40 έως 65 ετών και 3 στις 10 γυναίκες άνω των 65 ετών πάσχουν από αυτή.

Η σωστή ενημέρωση

Μία ακόμη ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος όσον αφορά την αντιμετώπιση της ακράτειας έχει να κάνει με τη σωστή ενημέρωση. Οι ανάγκες του κάθε ατόμου διαφέρουν και όσο πιο σύντομα το αντιληφθεί κάποιος αυτό, τόσο πιο εύκολα θα νιώσει –ξανά– καλά με τον εαυτό του και θα βρει από την πρώτη στιγμή τα ΤΕΝΑ Lady Discreet Mini Plus με φτερά για να καλύψουν το πρόβλημά του, καθώς υπάρχουν αρκετά είδη ακράτειας. Για παράδειγμα, υπάρχει η ακράτεια από προσπάθεια, η επιτακτική ακράτεια, η μεικτή ακράτεια, η ακράτεια από υπερπλήρωση και η λειτουργική ακράτεια. Το πρώτο είδος είναι και το πλέον συνηθισμένο στις γυναίκες και εκείνο από το οποίο πάσχω κι εγώ. Σχετίζεται με την ακούσια απώλεια ούρων και συμβαίνει ουσιαστικά έπειτα από κάθε αύξηση της πίεσης στην κύστη, όπως φτάρνισμα, βήχα και σωματική άσκηση.

Διαφήμιση

Τα κατάλληλα προϊόντα

Το τρίτο και πλέον σημαντικό βήμα έχει να κάνει με τα κατάλληλα για το πρόβλημά μου προϊόντα, ένα κομμάτι το οποίο διαδραματίζει έναν άκρως σημαντικό ρόλο όσον αφορά την ποιότητα της ζωής ενός ατόμου που πάσχει από ακράτεια. Είναι κρίσιμης σημασίας το να μπορεί μια γυναίκα να αισθάνεται άνετα όπου και αν βρίσκεται, να μην φοβάται για κάποιο “ατύχημα» και να νιώθει ότι μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, δίχως να την εμποδίζει η ακράτεια.

Με βάση τις δικές μου ανάγκες, λοιπόν, ήξερα πως χρειαζόμουν ουσιαστικά ένα σύστημα τριπλής προστασίας από διαρροές, οσμές και υγρασία που θα μου χάριζε άνεση και διακριτικότητα. Η αναζήτησή μου με οδήγησε στην ΤΕΝΑ Lady Discreet Mini Plus με φτερά. Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν το οποίο σε κρατάει οκτώ φορές πιο στεγνή από την αντίστοιχη πρώτη σε πωλήσεις σερβιέτα περιόδου*! Για εμένα που εργάζομαι, γυμνάζομαι και είμαι “στο πόδι» από το πρωί μέχρι το βράδυ, το γεγονός ότι το προϊόν αυτό προσαρμόζεται στο σώμα μου με κάνει να νιώθω απίστευτη άνεση και διακριτική προστασία, ό,τι ακριβώς χρειάζομαι δηλαδή για να συνεχίζω να λειτουργώ στους δικούς μου ρυθμούς.

Με τη σωστή ενημέρωση και την ΤΕΝΑ μπορείς να είσαι πάντα ο εαυτός σου και αυτό είναι κάτι το οποίο συνειδητοποίησα εγκαίρως. Εν έτει 2018, ένα πρόβλημα όπως η ακράτεια δεν μπορεί να σε κρατήσει πίσω από τη ζωή και από όλα όσα αγαπάς. Λύσεις υπάρχουν, όπως και τα κατάλληλα προϊόντα για τις δικές σου ανάγκες.

*8 φορές πιο στεγνή αίσθηση σύμφωνα με δοκιμές των προϊόντων TENA Lady Discreet Mini Plus Wings και της αντίστοιχης πρώτης σε πωλήσεις σερβιέτας γυναικείας υγιεινής βάσει στοιχείων Nielsen 2016.

Πηγή

Διαφήμιση

logo