share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Οι καλύτερες 6 αλκαλικές τροφές στον πλανήτη

Οι καλύτερες 6 αλκαλικές τροφές στον πλανήτη

Η κατανάλωση αλκαλικών τροφών είναι ζωτικής σημασίας για ένα ισορροπημένο σώμα. Ένα υπερβολικά όξινο σώμα μπορεί να οδηγήσει σε διάφορα προβλήματα υγείας.Γνωρίζατε ότι το pH του σώματος θα πρέπει να παραμένει ισορροπημένο για την αποφυγή διαφόρων ασθενειών; Αν και μπορεί να το μην το γνωρίζετε αυτό, οι περισσότερες από τις διαταραχές που επηρεάζουν την υγεία μας σχετίζονται με την υπερβολική οξύτητα που προκαλεί η κακή διατροφή.υστυχώς, η αγορά κατακλύζεται από έναν μεγάλο αριθμό τροφών που δημιουργούν οξέα και είναι πλούσιες σε θερμίδες.

Τα ραφιναρισμένα σιτηρά, οι επεξεργασμένες τροφές και το κόκκινο κρέας αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος της μεγάλης λίστας συστατικών που έχουν αυτή την επίδραση.Αν προσθέσετε το στρες και τις τοξικές ουσίες που απελευθερώνονται στο περιβάλλον, θα καταλάβετε γιατί όλο και περισσότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν ή αντιμετωπίζουν γενικότερα προβλήματα με την υγεία τους.

Ευτυχώς, με την κατανάλωση αλκαλικών τροφών που είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά και βασικά θρεπτικά συστατικά, μπορείτε να εξισορροπήσετε το pH του αίματός σας για να αποφύγετε τις αρνητικές επιδράσεις.

Επειδή είναι απολύτως απαραίτητο να τις συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας, σήμερα θα μοιραστούμε μαζί σας τις 6 καλύτερες τροφές που θα πρέπει να γνωρίζετε.

1. Σπανάκι

Μια από τις πιο ολοκληρωμένες τροφές από διατροφικής άποψης είναι το σπανάκι. Περιέχει βιταμίνες, μεταλλικά στοιχεία, πρωτεΐνες και φυτικές ίνες που βοηθούν πολύ στις βασικές λειτουργίες του σώματος.

Το σπανάκι, όπως και οι υπόλοιπες πράσινες τροφές, είναι πλούσιο σε χλωροφύλλη, μια αλκαλοποιητική ουσία που ωφελεί το αίμα.

2. Κέιλ

Το κέιλ ανήκει στα σταυρανθή λαχανικά και διακρίνεται στην εναλλακτική ιατρική για την ικανότητά του να αποτοξινώνει το σώμα και να μειώνει τη χοληστερόλη.

Περιλαμβάνει πολλά αντιοξειδωτικά που προλαμβάνουν την οξειδωτική δράση και την εξέλιξη διαφόρων καρκινικών κυττάρων.

Αν και δεν είναι τόσο δημοφιλές όσο άλλα λαχανικά, είναι μια από τις καλύτερες αλκαλικές τροφές.

3. Αγγούρια

Τα κύρια οφέλη του αγγουριού οφείλονται στο γεγονός ότι το 95% της περιεκτικότητάς του είναι νερό. Αυτό όχι μόνο το καθιστά ως ένα από τα λαχανικά με τις λιγότερες θερμίδες αλλά επιπλέον είναι μια από τις πιο αλκαλικές τροφές στη φύση.

Τα αγγούρια περιέχουν σημαντικές ποσότητες αντιοξειδωτικών όπως λιγνάνες που συσχετίζονται με την πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

Το καλύτερο από όλα είναι ότι είναι τόσο πολύ ευέλικτα που μπορείτε να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας με διάφορους τρόπους. Αυτό τα καθιστά εξαιρετική βάση για μια αλκαλική διατροφή.

Διαφήμιση

4. Μπρόκολο

Για τη διατροφή και την υγεία τους, όλοι θα πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τουλάχιστον 4 μερίδες μπρόκολο στην εβδομαδιαία διατροφή τους.

Αυτό το λαχανικό αποτελεί πηγή χλωροφύλλης, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών που μειώνουν την οξύτητα του αίματος και τις περιττές τοξίνες.

Συνιστάται για τη βελτίωση της υγείας του καρδιαγγειακού συστήματος, υποστηρίζοντας τη διαδικασία του μεταβολισμού και την ενδυνάμωση του ανοσοποιητικού συστήματος.

5. Αβοκάντο

Πολλοί άνθρωποι έχουν εξαιρέσει τα αβοκάντο από τη διατροφή τους επειδή πάνω από το 85% των θερμίδων τους προέρχεται από λιπαρά.

Ωστόσο, αυτό είναι λάθος, επειδή υπάρχει μια σειρά υγιεινών λιπαρών που δεν συνεισφέρουν στην απόκτηση βάρους.

Ακριβώς το αντίθετο, βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και αυξάνουν τις λιποπρωτεΐνες υψηλής πυκνότητας.

Οι ιδιότητές τους μειώνουν την οξύτητα του σώματος και το προστατεύουν ενάντια στις ανισορροπίες που προκαλούν οι φλεγμονές.

6. Λεμόνια

Λόγω της ξινής τους γεύσης, πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι τα λεμόνια αποτελούν μέρος της ομάδας όξινων τροφίμων.

Αλλά στην πραγματικότητα αυτό είναι λάθος. Στην πραγματικότητα είναι μια από τις πιο αλκαλικές τροφές.

Κάθε λεμόνι έχει pH 9,0 το οποίο κατά τη διάρκεια της πέψης βοηθά στην αλκαλοποίηση του αίματος.

Οι τροφές που αναφέρονται εδώ είναι μόνο μερικές από εκείνες που μπορείτε να συμπεριλάβετε στη διατροφή σας για την αλκαλοποίηση του σώματός σας.

Προσπαθήστε να τις συμπεριλαμβάνετε αρκετές φορές στην εβδομαδιαία σας διατροφή. Χρησιμοποιήστε τες για να αντικαταστήσετε άλλες όξινες τροφές.

Διαφήμιση

logo