share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Oι 5 ασυναίσθητες συμπεριφορές που σε κάνουν αμέσως αντιπαθή

Oι 5 ασυναίσθητες συμπεριφορές που σε κάνουν αμέσως αντιπαθή

Την ίδια στιγμή, ακόμα κι όταν προσπαθείς σκληρά να είσαι συμπαθητικός, υπάρχουν μερικές κρυφές και ασυναίσθητες συμπεριφορές που βγαίνουν κατά λάθος στην επιφάνεια και σε σαμποτάρουν. Είναι εκείνες που καμιά φορά νομίζεις ότι θα έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα αλλά τελικά είναι αυτές που κάνουν τους άλλους να θέλουν να τρέξουν μακριά σου.

1. Ανεβάζεις υπερβολικά πολλές φωτογραφίες στα social media

Είναι ένα φαινόμενο της εποχής αλλά πλέον, σε μία εποχή που ο κόσμος έχει χωνέψει πια την έννοια των social media, η υπερβολική έκθεση σε αυτά μέσω αμέτρητων φωτογραφιών αντί να σου φέρει likes συμπάθειας σε κάνει όλο και περισσότερο αντιπαθή ωθώντας τους ανθρώπους να σε βλέπουν πιο καχύποπτα. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζει μία πρόσφατη μελέτη που έγινε ανάμεσα σε χρήστες του Facebook και η οποία εξηγεί πως όσα περισσότερα πράγματα κρατάει κάποιος για τον εαυτό του τόσο πιο τραβηχτικός είναι στους γύρω του.

2. Κάνεις αδιάκοπο και ανελέητο name dropping

Έρευνα που έγινε ανάμεσα σε εργαζόμενους μίας συγκεκριμένης εταιρίας στην Αμερική ζήτησε από τους συμμετάσχοντες να στείλουν μεταξύ τους e-mail στα οποία θα ανέφεραν με κάποιο τρόπο το όνομα του Roger Federer. Αυτό που παρατηρήθηκε ήταν πως όσο πιο αγχωμένος έδειχνε κάποιος ως προς το να τονίσει τη σχέση του ή τους γνώσεις του πάνω στον παγκόσμιο πρωταθλητή του τέννις τόσο πιο αντιπαθής έγινε στους παραλήπτες του συγεκριμένου μηνύματος. Αντίστοιχα, οι ειδικοί τονίζουν πως όσο περισσότερο προβάλουμε την ανάγκη μας να διαφημίσουμε τις γνωριμίες μας ή τις γνώσεις μας λέγοντας απανωτά ονόματα διάσημων σε μία συζήτηση τόσο πιο πολύ κάνουμε τους ανθρώπους να απομακρύνονται από κοντά μας.

3. Περηφανεύεσαι στα μουλωχτά

Διαφήμιση

Εδώ τα πράγματα μοιάζουν να έχουν να κάνουν αρκετά με το κομμάτι της αυτοπεποίθησης που κρύβει μέσα του ο καθένας από εμάς. Πολλοί άνθρωποι έχουν την ανάγκη να περηφανευτούν για τα κατορθώματα τους ή για τα πράγματα που οι ίδιοι πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν καλά αλλά δεν αισθάνονται αρκετά σίγουροι ώστε να τα δηλώσουν ανοικτά. Έτσι επιλέγουν να διαφημίσουν με πλάγιο τρόπο τα προτερήματα τους λέγοντας για παράδειγμα “το μεγαλύτερο μου ελάττωμα είναι πως είμαι εργασιομανής» ή “νοιάζομαι υπερβολικά πολύ για τους άλλους». Περιέργως, αυτό συμβαίναι και στις συνεντεύξεις για δουλειά όπου έχει παρατηρηθεί πως τα άτομα με αυτή τη συμπεριφορά έχουν τελικά πολύ λιγότερες πιθανότητες να πάρουν τη θέση.

4. Kρύβεις τα συναισθήματα σου

Μία μεγάλη παραξήγηση σχετίζεται με αυτή τη συμπεριφορά, σύμφωνα με την οποία οι δυνατοί άνθρωποι κρύβουν από τους άλλους τα πραγματικά συναισθήματα τους. Πόσο αλήθεια μπορεί να είναι όμως κάτι τέτοιο από τη στιγμή που το να κρύβεις αυτά που σκέφτεσαι ή αισθάνεσαι μπορεί εύκολα να σε οδηγήσει σε παρεξηγήσεις ακόμα και εκρήξεις θυμού, οι οποίες μοιάζουν αδικαιολόγητες στα μάτια ενός ανυποψίαστου “θύματος». Το να είσαι σε θέση να εκδηλώσεις λοιπόν αυτά που νιώθεις όχι μόνο θα σε γλιτώσει από πολλούς μπελάδες μακροπρόθεσμα αλλά θα σε κάνει και πολύ πιο συμπαθή, αφού οι εκφραστικοί άνθρωποι κερδίζουν πολύ πιο εύκολα την εκτίμηση των άλλων.

5. Δεν χαμογελάς

Όσο όμορφος κι αν είναι κάποιος κι όσο καλά κι αν είναι ντυμένος εάν περνάει ολόκληρη τη μέρα του με τα μούτρα μέχρι το πάτωμα δεν υπάρχει καμία περίπτωση να γίνει αρεστός στον περίγυρο του. Σύμφωνα με έρευνα που έγινε σε 100 φοιτητές στην Αγγλία όσο εμφανίσιμος κι αν ήταν κάποιος κι όσο ελκυστική πόζα κι αν έπαιρνε σε μία φωτογραφία αν δεν χαμογελούσε δεν υπήρχε περίπτωση να θεωρεί τραβηχτικός. Αντίθετα οι άνθρωποι που χαμογελούσαν πλατιά στις εικόνες ακόμα κι αν δεν ήταν ιδιαίτερα όμορφοι κατέληγαν να γίνουν πολύ πιο συμπαθείς από τους υπόλοιπους.

ΠΗΓΗ: govastileto.gr

Πηγή

Διαφήμιση

logo