ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπράουνι με φράουλες και λιωμένη σοκολάτα

Μπράουνι με φράουλες και λιωμένη σοκολάτα

Ένα υπέροχο σοκολατένιο μπράουνι, με στρώσεις από φρέσκες φράουλες και λιωμένη σοκολάτα. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για το πιο δημοφιλές αμερικάνικο γλύκισμα που σίγουρα θα αγαπήσετε μικροί και μεγάλοι και θα το απολαύσετε σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής

115 γρ. βούτυρο, κρύο κομμένο σε κομματάκια

230 γρ. ημίγλυκη μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη κρυσταλλική

2 μεγάλα αυγά

1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Διαφήμιση

1/4 κ.γ. αλάτι

Για την επικάλυψη:

450 γρ. φρέσκες φράουλες, κομμένες σε φέτες ή κομμάτια

250 γρ. ημίγλυκη μαύρη σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μικρή κατσαρολίτσα βάζετε το βούτυρο και τη σοκολάτα σε κομματάκια και τα λιώνετε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να έχετε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα. Αποσύρετε τη κατσαρολίτσα από τη φωτιά και αφήνετε το μείγμα να κρυώνει.

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη και τα αυγά και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν. Κοσκινίζετε το αλεύρι και το προσθέτετε στο μείγμα αυγών μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε στο μπολ και το μείγμα λιωμένης σοκολάτας και χτυπάτε για 1 λ περίπου ή μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο, στρωμένο με λαδόκολλα, ταψάκι με διάσταση βάσης 20 εκ., το απλώνετε ομοιόμορφα και το ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 20-25 λ ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσετε στο κέντρο του βγει στεγνή και καθαρή. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Για την επικάλυψη: Εν τω μεταξύ, πλένετε τις φράουλες και τις κόβετε σε κομμάτια ή σε φέτες και τις αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν. Λιώνετε τη ψιλοκομμένη ημίγλυκη σοκολάτα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων.

Τοποθετείτε τα κομμάτια ή φέτες φράουλας πάνω από μπράουνις και περιχύνετε τη λιωμένη σοκολάτα πάνω από τις φράουλες, σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου για 45-60 λ ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί η λιωμένη σοκολάτα επιφάνειας και μετά το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια και το σερβίρετε.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#αλεύρι
#βαθμούς
#ζάχαρη
#θερμοκρασία
#κρύο
#σοκολάτα
#στο φούρνο
#συνταγή
#φράουλες