share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Μπισκοτογλυκό με κρέμα σοκολάτας

Μπισκοτογλυκό με κρέμα σοκολάτας

Λαχταριστό γλυκό ψυγείου με στρώσεις μπισκότων και κρέμας σοκολάτας, σερβιρισμένο με φράουλες ή μπανάνες. Μια απλή και εύκολη συνταγή για ένα γλυκό που σίγουρα θα απολαύσετε εσείς οι μικροί αλλά και μεγάλη φίλοι της σοκολάτας.

Υλικά συνταγής

1½ πακέτο μπισκότα Πτι Μπερ

φράουλες ή μπανάνες για το σερβίρισμα

Για τη κρέμα σοκολάτας:

2 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα, πλήρες λιπαρών

1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 35-36% λιπαρά

1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη

1/3 φλ. τσαγιού κορν φλάουρ

1 αυγό + 3 κρόκοι αυγών

Διαφήμιση

150 γρ. κουβερτούρα μαύρη, ψιλοκομμένη

Εκτέλεση συνταγής

Για τη κρέμα σοκολάτας: Σε μια κατσαρόλα βάζετε το γάλα, τη κρέμα γάλακτος και τα αφήνετε να ζεσταθούν σε μέτρια φωτιά. Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ αναμιγνύετε με σύρμα καλά τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ, προσθέτετε το αυγό και τους κρόκους αυγών και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.

Όταν το μείγμα γάλακτος της κατσαρόλας πάρει βράση, ρίχνετε περίπου το 1/3 στο μείγμα των αυγών ανακατεύοντας διαρκώς με το σύρμα να ενσωματωθεί. Αδειάζετε το περιεχόμενο του μπολ πίσω στη κατσαρόλα και συνεχίζετε το διαρκές ανακάτεμα πάνω στη φωτιά.

Η κρέμα σύντομα θα πήξει και θα αρχίσει να κοχλάζει (αν σταματήσετε λίγο θα δείτε μεγάλες φουσκάλες αέρα να σκάνε στην επιφάνεια). Αποσύρετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.

Για τη συναρμολόγηση με τα μπισκότα: Παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 20×20 εκ., και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματά του με μεμβράνη η οποία φροντίζετε να προεξέχει περιμετρικά.

Ξεκινάτε τοποθετώντας στη βάση του ταψιού μια στρώση με μπισκότα, φροντίζοντας να μην αφήνετε κενά μεταξύ των μπισκότων. Αν υπάρχουν κενά, κόβετε μερικά μπισκότα και συμπληρώνετε όλη την επιφάνεια της βάσης.

Πάνω από τη στρώση μπισκότων απλώνετε το 1/3 της κρέμας σοκολάτας και συνεχίζετε τις στρώσεις διαδοχικά με μπισκότα και κρέμα σοκολάτας, τελειώνοντας με κρέμα σοκολάτας. Βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για 3 ώρες περίπου ή μέχρι να κρυώσει και σφίξει καλά. Πριν το σερβίρετε κόβετε σε φέτες ώριμες φράουλες ή μπανάνες, γαρνίρετε το γλυκό σας και σερβίρετε.

Σημείωση: Σε περίπτωση που θέλετε να στρώσετε τις φέτες φράουλας ή τις φέτες μπανάνας πάνω σε όλη την επιφάνεια του γλυκού, τότε θα χρειαστείτε 400 γρ. φρέσκες ώριμες φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες ή 3 μπανάνες κομμένες σε λεπτές φέτες. Σε αυτή τη περίπτωση τις φέτες των φρούτων θα τις απλώσετε πάνω στο γλυκό πριν το βάλετε στο ψυγείο και η σοκολάτα είναι ακόμα ρευστή και έτσι θα σταθεροποιηθούν και τα φρούτα.

Πηγή

Διαφήμιση

logo