share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Μωρό με πρησμένο κεφάλι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια σώθηκε και 2 χρόνια μετά λάμπει από χαρά στη νέα του οικογένεια

Μωρό με πρησμένο κεφάλι που βρέθηκε εγκαταλελειμμένο στα σκουπίδια σώθηκε και 2 χρόνια μετά λάμπει από χαρά στη νέα του οικογένεια

Πεταμένο ανάμεσα σε σκουπίδια στην Αϊτής, αυτό το σκελετωμένο και σοβαρά άρρωστο μωρό πάλευε για τη ζωή του όταν σώθηκε από έναν φύλακα- άγγελο.

Το 2010, μετά από έναν καταστροφικό σεισμό που έπληξε το μικρό νησί της Αϊτής και άφησε το ένα τρίτο του πληθυσμού χωρίς σπίτι, ο αριθμός των εγκαταλελειμμένων παιδιών αυξήθηκε και τα παιδιά έμειναν σε μεγάλο βαθμό χωρίς εκπαίδευση. Η φτώχεια αυξήθηκε και η Αϊτή κατατάχθηκε ως η φτωχότερη χώρα στο δυτικό ημισφαίριο. Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Sarah Conque κλήθηκε να παράσχει βοήθεια σε ένα κέντρο διάσωσης και φροντίδας παιδιών.

Υπήρξε εθελόντρια και προσέφερε τις υπηρεσίες της ως πιστοποιημένη ψυχολόγος. Ήταν τον Ιανουάριο του 2014, όταν μια νέα γυναίκα εισήλθε στην κλινική με ένα βρέφος 3 μηνών, τη Nika. Η γυναίκα ισχυρίστηκε ότι το βρέφος βρέθηκε εγκαταλελειμμένο. Το μωρό υπέφερε από υδροκεφαλία – μια επικίνδυνη κατάσταση που προκαλεί σοβαρή συσσώρευση υγρού στον εγκέφαλο. Για τα μωρά που γεννιούνται με αυτή την κατάσταση υπάρχει ένα ποσοστό επιβίωσης 3%.

©Instagram |

Η Sarah έκανε αμέσως τις απαραίτητες ενέργειες για το χειρουργείο της Nika. Ταξίδεψε μαζί της από την Oanaminthe στην πρωτεύουσα του Port Au Prince, όπου βρίσκεται το νοσοκομείο. Οι εξειδικευμένοι χειρουργοί είναι λίγοι και βρίσκονται πολύ μακριά, ενώ δέχονται μόνο τα παιδιά που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες επιβίωσης. Μετά από μια εβδομάδα προσπαθειών για να εξασφαλίσουν μια θέση γι’ αυτήν, έγιναν αποδεκτοί, και στις 14 Μαρτίου, η Nika, στους 5 μήνες της ζωής της, υποβλήθηκε σε νευροχειρουργική επέμβαση.

Δύο μήνες μετά τη χειρουργική επέμβαση, η Sarah πληροφορήθηκε από το προσωπικό του νοσοκομείου ότι η Nika ήταν ακόμα εκεί. Κανείς δεν είχε έρθει να την πάει στο σπίτι της. Μετά από πολλές τηλεφωνικές κλήσεις, μία γυναίκα πήγε στο νοσοκομείο. Όπως αποδείχθηκε, ήταν πράγματι η βιολογική μητέρα της Nika. Ωστόσο, η νεαρή μητέρα της ντρεπόταν γι’ αυτήν, γι’ αυτό την τύλιξε με ένα πανί, ώστε να μην την δει κανείς την ώρα που γυρνούσε στο σπίτι της. Στην Αϊτή, τα άτομα με σωματική παραμόρφωση δυστυχώς στιγματίζονται.

Πέρασαν μήνες και η Sarah δεν άκουγε νέα από τους γιατρούς για την πρόοδο της Nika μετά τη χειρουργική επέμβαση κι αυτό την έκανε να ανησυχεί. Τέσσερις μήνες αργότερα, το παιδί μεταφέρθηκε τελικά στο κέντρο, όπου διαπιστώθηκε ότι η επέμβαση τελικά ήταν ανεπιτυχής. Η Nika είχε πάλι επιληπτικές κρίσεις και, επιπλέον, ήταν υποσιτισμένη. Η Sarah προσπάθησε να συνεργαστεί με τη μητέρα του παιδιού για να την βοηθήσει στη φροντίδα της Nika. Η μητέρα του παιδιού, ωστόσο, δεν ήταν σύμφωνη με τις εξετάσεις και η Sarah άρχισε να υποψιάζεται ότι η Nika δεν ελάμβανε αρκετή φροντίδα στο σπίτι.

Η Nika βρέθηκε σκελετωμένη ανάμεσα στα σκουπίδια…

©Instagram |

Πέρασαν εβδομάδες χωρίς επαφή με τη Nika και τη μητέρα της. Το ένστικτο της Sarah της έλεγε να επισκεφτεί τη Nika το συντομότερο δυνατό. Τότε βρήκε τη Nika μόνη και σκελετωμένη ανάμεσα στα σκουπίδια.

Αφού βρήκε τη Nika σε αυτήν την τρομακτική κατάσταση, η Sarah αποφάσισε να αναλάβει δράση. Όταν η μητέρα της Nika επέστρεψε, η Sarah της ζήτησε την άδεια να πάρει το παιδί και εκείνη συμφώνησε. Η Sarah συνειδητοποίησε ότι ο χρόνος είχε εξαντληθεί για τη Nika – η μητέρα της δεν μπορούσε να την φροντίσει και η Nika θα πέθαινε. Η Sarah δεν είχε άλλη επιλογή παρά να επέμβει και να σώσει τη ζωή της Nika.

Έγιναν νομικές διαδικασίες και λίγες μέρες αργότερα δόθηκε άδεια στη Sarah να πάρει τη Nika. Σε εκείνο το σημείο, τα εσωτερικά όργανα της Nika άρχιζαν να υπολειτουργούν. Μετά τη λυπηρή διάγνωσή της, οι γιατροί δεν πίστευαν ότι η Nika θα ζούσε μέχρι τα πρώτα της γενέθλια.

“Θαύμα μετά το θαύμα, η μικρή συνέχισε να επιβιώνει,” έγραψε η Sarah στην ιστοσελίδα της με όνομα Little Warrior Nika.

Διαφήμιση

Δεν περίμεναν ότι θα ζήσει, αφού το μεγαλύτερο μέρος του εγκεφάλου της έλειπε…

©Instagram |

Η Sarah συνέχισε να αγωνίζεται για τη ζωή της Nika στην Αϊτή. Η Nika απορρίφθηκε επίσης από κλινικές υποσιτισμού στην Αϊτή λόγω της πολύπλοκης ασθένειάς της. Ευτυχώς, ένας επαγγελματίας υγείας πέταξε από τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Αϊτή ειδικά για εκείνη, μόνο για της παρέχει ενδοφλέβια διατροφή.

Η Nika απολαμβάνει το πρώτο της μπάνιο

©Facebook |

Έπειτα από έξι μήνες, η Sarah έλαβε τελικά τη νόμιμη κηδεμονία και έφθασαν μαζί με τη Nika στις Ηνωμένες Πολιτείες το Μάιο του 2015. Με την υποστήριξη από τους συνεργάτες ιατρούς και βοηθούς, συμπεριλαμβανομένου του συντρόφου της Sarah, του Stephen, είχαν πετύχει αυτό που φαινόταν ακατόρθωτο.

Μετά από την κατάλληλη θεραπεία, η κατάσταση της Nika άρχισε να σημειώνει σημαντική πρόοδο.

“Η Nika εξετάστηκε σήμερα μια νέα θεραπεία! “Γράφει η Sarah. “Υποτίθεται ότι δεν θα επιβίωνε από τον υποσιτισμό…. αλλά τα κατάφερε… Υποτίθεται ότι δεν θα ζούσε λόγω υδροκεφαλίας…. Αλλά σήμερα ύψωσε το ανάστημά της… ”

Η Nika στο πάρτι γενεθλίων της φίλης της με τη νέα της μητέρα, τη Sarah.

©Facebook |

Δύο χρόνια πέρασαν από τότε που η Nika σώθηκε από τη Sarah. Αν και εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν πολλές προκλήσεις, τα χειρότερα τα έχουν ξεπεράσει προ πολλού. Η εκπληκτική αφοσίωση και η γρήγορη δράση της Sarah έχει κάνει μια απίστευτη διαφορά στη ζωή του μικρού κοριτσιού.

©Instagram | ©Instagram |

Η Sarah είναι ευγνώμων προς όλους όσοι την υποστήριξαν και ήταν εκεί γι’ αυτή και τη Nika. Χιλιάδες άνθρωποι σε όλο τον κόσμο μαθαίνουν τα νέα της μέσω της σελίδας Little Warrior Nika, μέσα από την οποία την υποστηρίζουν και της εύχονται να έχει “δύναμη, πίστη και αγάπη” σε όλη της τη ζωή.

Πηγή

Διαφήμιση

logo