Για να ξεφύγουμε λίγο από τα συνηθισμένα … Δοκιμάστε το !!
Υλικά
4 Μελιτζάνες κομμένες σε κύβους
πατάτες κομμένες κυδωνάτες
4 με 5 κρεμμύδια κομμένα όπως τα βλέπετε στην φωτογραφία
2 δαφνόφυλλα
3-4 μπαχάρι
λίγη ζάχαρη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
σάλτσα ντομάτας αν έχετε σπιτική ή 3-4 ώριμες ψιλοτριμμένες ντομάτες
λίγο λαδάκι
αλατοπίπερο
![](https://3.bp.blogspot.com/-k51lLCOhi3Q/WXw-f_2LjqI/AAAAAAAAoKM/CFdY5kZwDRMy4ufN-lwrDYdYEvenb03tQCEwYBhgL/s400/20374217_1649497205070131_512132043247242110_n.jpg)
Αφήνουμε τις κομμένες μελιτζάνες στο νερό με αλάτι περίπου 20 λεπτά για να ξεπικρίσουν και να μην απορροφούν λάδι ,τις περνάμε από το τηγάνι να ροδοκοκκινίσουν μαζί με τις πατατουλες .
![](https://2.bp.blogspot.com/-KmCK5IYpjb0/WXw-fswAfZI/AAAAAAAAoKM/WGAFWHJ54MQQoJ4Bo-I8jwOsYROGoWIPACEwYBhgL/s400/20431240_1649498128403372_5307347404464904373_n.jpg)
Σε ένα ταψί κόβουμε αρκετά κρεμμύδια 4-5 μεγάλα βάζουμε και ανακατεύουμε όλα μαζί ρίχνομαι 2 δαφνόφυλλα, 3-4 κόκκους μπαχάρι, 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι πιπέρι λίγη ζάχαρη για να σπάσει η ξυνίλα της ντομάτας την σάλτσα λίγο λαδάκι και νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και να δέσει η σάλτσα μας 180 βαθμούς προθερμασμένο -η ποσότητα των υλικών είναι κατ επιλογή ανάλογα τα άτομα και τις μερίδες .
Gogo Samiou –
MAΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ