share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Μακαρόνια με μελιτζάνες και μανιτάρια

Μακαρόνια με μελιτζάνες και μανιτάρια

Μια λαχταριστή, χορταστική μακαρονάδα με μια υπέροχη σάλτσα ντομάτας με μελιτζάνες, μανιτάρια και, προαιρετικά, με ελιές και μπόλικο σκορδάκι για έξτρα γεύση. Μια συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε αυτή την υπέροχη μακαρονάδα με την υπέροχη σάλτσα μελιτζάνας για όλη την οικογένεια πασπαλισμένο με τριμμένο τυρί, αλλά και χωρίς τυρί για τους vegetarians (χορτοφάγους) ή και για τις μέρες της νηστείας.

Υλικά συνταγής

1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

3 φλ. τσαγιού κομμένες σε κυβάκια 2 εκ. μελιτζάνες φλάσκες

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

220 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κουτιά (400 γρ. το ένα) ντοματάκια κονκασέ

1 κ.σ. ζάχαρη

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

1/4 φλ. τσαγιού κομμένες σε ροδέλες πράσινες ελιές (χωρίς κουκούτσι υπάρχουν έτοιμες στα ΣΜ)

1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού

Διαφήμιση

2 κ.σ. ψιλοκομμένα φύλλα βασιλικού

2 κ.σ. ξύδι βαλσαμικό

αλάτι πιπέρι

400 γρ. μακαρόνια Νο. 10 ή Νο. 6

τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια ρηχή, φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια φωτιά, το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε τις μελιτζάνες, ανακατεύοντας περιστασιακά για 8 λ περίπου ή μέχρι να πάρουν χρώμα απ” όλες τις πλευρές.

Προσθέτετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και συνεχίζετε το σοτάρισμα για επιπλέον 5 λ ή μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Μεταφέρετε το μείγμα μελιτζάνας από τη κατσαρόλα σε ένα πιάτο και το αφήνετε στην άκρη.

Στην ίδια κατσαρόλα, ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία, και μόλις ζεσταθεί σοτάρετε τα μανιτάρια, ανακατεύοντας συχνά για περίπου 4 λ ή μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτετε το σκόρδο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 επιπλέον λεπτό.

Ξαναβάζετε το μείγμα μελιτζάνας-κρεμμυδιού στη κατσαρόλα, προσθέτετε τα ντοματάκια κονκασέ με τους χυμούς τους, τη ζάχαρη, το πελτέ, τις ελιές, το μισό μαϊντανό, το βασιλικό, το ξύδι και το αλατοπίπερο και τα ανακατεύετε.

Μόλις πάρουν βράση, μειώνετε τη φωτιά σε μέτρια, και σιγοβράζετε τη σάλτσα σας, με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα, για 20 λ ή μέχρι να σωθούν τα υγρά και έχετε μια πηχτή σάλτσα. Εν τω μεταξύ βράζετε τα μακαρόνια σας, τα σουρώνετε και τα σερβίρετε ζεστά περιχυμένα με τη σάλτσα μελιτζάνας-μανιταριών. πασπαλισμένη με τυρί ή τον υπόλοιπο ψιλοκομμένο μαϊντανό!

Πηγή

Διαφήμιση

logo