share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Λιγκουίνι με κιμά κοτόπουλου

Λιγκουίνι με κιμά κοτόπουλου

Μια απλή, εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα πεντανόστιμο, χορταστικό και υγιεινό πιάτο με λιγκουίνι και κιμά κοτόπουλου για το καθημερινό οικογενειακό τραπέζι. Δοκιμάστε το!

Υλικά συνταγής

500 γρ. λιγκουίνι (ή άλλα μακριά ζυμαρικά επιλογής σας)

500 γρ. κιμάς κοτόπουλου από μπούτι φιλέτο

1 ξερό κρεμμύδι, τριμμένο στο χοντρό του τρίφτη ή κομμένα σε μικρά καρεδάκια

150 ml λευκό ξηρό κρασί

4-5 ώριμες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και τριμμένες ή 2 κουτιά ντοματάκια κονκασέ πολτοποιημένα στο μούλτι

1 κ.γ. πελτές ντομάτας

2 καρότα, καθαρισμένα και τριμμένα ή κομμένα σε μικρά καρεδάκια

1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο, τριμμένο

1 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα ρίγανης

3 κ.σ. ψιλοκομμένα φρέσκα φύλλα βασιλικού

60 ml ελαιόλαδο

1/2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας (½ κύβος)

1/2 κ.γ. ζάχαρη, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

τυρί τριμμένο για το πασπάλισμα (παρμεζάνα ή πεκορίνο ή πικάντικη γραβιέρα ή ξηρή μυζήθρα)

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο, κοχλαστό, αλατισμένο νερό βάζετε τα λιγκουίνι να βράσουν, αλ τέντε σύμφωνα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνετε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κιμά κοτόπουλου μαζί με το κρεμμύδι ανακατεύοντας συνεχώς για 8-10 λ ή μέχρι να γίνει σπυρωτός ο κιμάς και αλλάξει χρώμα.

Ρίχνετε το κρασί, το αφήνετε για 2-3 λ να αναπνεύσει και μετά προσθέτετε τις τριμμένες ντομάτες, το πελτέ ντομάτας, το τριμμένο καρότο, τη ρίγανη, το βασιλικό, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και το ζωμό κότας, σκεπάζετε τη κατσαρόλα, μειώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε το κιμά για 25 λ περίπου ή μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Στραγγίζετε το λιγκουίνι, το ρίχνετε μέσα στη κατσαρόλα με το κιμά και ανακατεύετε να καλυφθεί το λιγκουίνι με το κιμά και τη σάλτσα του. Σερβίρετε αμέσως το φαγητό σας ζεστό πασπαλισμένο, προαιρετικά, με τριμμένο τυρί.

Photo

Πηγή

logo