share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Λαχταριστά γλυκά με δύο μόνο υλικά

Λαχταριστά γλυκά με δύο μόνο υλικά

Λαχταριστά τρουφάκια, πανεύκολα palmiers και απολαυστική μπισκοτένια σοκολάτα: υπέροχα γλυκά με δύο μόνο συστατικά, για ευκολία και οικονομία.

Σοκολατένια απόλαυση με τυρένια καρδιά!

Αυτά τα τρουφάκια θα κάνουν θραύση!

ΥΛΙΚΑ

5 μπάρες σοκολάτας, από 120 γρ. η καθεμιά

250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου

Σκόνη κακάο (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Λιώνουμε δύο μπάρες σοκολάτας σε μπεν μαρί.

2 Χτυπάμε το τυρί κρέμα σε μίξερ για να γίνει αφράτο και πιο κρεμώδες.

3 Αναμιγνύουμε με τη λιωμένη σοκολάτα, αφού έχει κρυώσει αρκετά, και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει, για περίπου 30΄.

4 Πλάθουμε με τα χέρια περίπου 30-35 τρουφάκια και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα.

5 Παράλληλα λιώνουμε την υπόλοιπη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Με ένα πιρούνι βυθίζουμε

ένα-ένα τα τρουφάκια στη σοκολάτα και τα αφήνουμε πάλι στη λαδόκολλα να κρυώσει η σοκολάτα.

6 Τα βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα, πριν τα σερβίρουμε.

Αν θέλουμε μπορούμε να τα περάσουμε από σκόνη κακάο, για πιο ωραία γεύση.

Palmiers για το πρωινό

Με ένα φύλλο σφολιάτας και λίγη ζάχαρη το σπίτι μυρίζει φρέσκο, λαχταριστό πρωινό…

ΥΛΙΚΑ

Διαφήμιση

½ φλιτζάνι ζάχαρη

1 μεγάλο φύλλο σφολιάτας ελαφρά ξεπαγωμένο

Προαιρετικά: 2 κ.γ. κανέλλα

Το ξύσμα από ένα πορτοκάλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°.

2 Βάζουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη, και αν θέλουμε αναμιγνύουμε με κανέλλα και ξύσμα πορτοκαλιού.

3 Πασπαλίζουμε τη μισή ποσότητα σε μια επιφάνεια εργασίας και στρώνουμε από πάνω το φύλο σφολιάτας. Από πάνω πασπαλίζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη και με ένα ρολό περνάμε την επιφάνεια πάνω από το φύλλο για να στερεωθεί η ζάχαρη και να ανοίξει το φύλλο, να γίνει ελαφρώς πιο λεπτό.

4 Αρχίζοντας από τη στενή πλευρά του φύλλου τυλίγουμε τη σφολιάτα σε ρολάκι και από τις δύο άκρες, ώσπου να “ανταμώσουν» τα δύο ρολάκια στο κέντρο. Στηρίζουμε το ένα ρολάκι πάνω από το άλλο, πιέζοντας ελαφρά για να βεβαιωθούμε πως θα κρατήσουν το σχήμα τους. Τυλίγουμε τη ζύμη προσεκτικά σε μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 30΄.

5 Κόβουμε τη ζύμη σε λεπτές φετούλες και στρώνουμε τα palmiers σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12΄, να πάρουν χρώμα. Γυρίζουμε τα palmiers από την άλλη μεριά για 6-7΄.

6 Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά πριν σερβίρουμε.

Μπισκοτένια σοκολάτα

Απλώς απολαυστική… Και δεν χρειάζεται παρά ένα πακέτο μπισκότα και σταγόνες λευκής σοκολάτας!

ΥΛΙΚΑ

400 γρ. σταγόνες λευκής σοκολάτας ή λευκή σοκολάτα σπασμένη σε κομμάτια

18 μπισκότα γεμιστά με κρέμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1 Καλύπτουμε ένα μικρό ταψί με αλουμινόχαρτο.

2 Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομματάκια.

3 Βάζουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί να λιώσει, αλλά να μην κάψει.

4 Προσθέτουμε τα περισσότερα σπασμένα μπισκότα μέσα στη λιωμένη σοκολάτα, κρατώντας περίπου ½ φλιτζάνι για να πασπαλίσουμε την επιφάνεια του γλυκού. Ανακατεύουμε ώστε να καλυφθούν καλά τα μπισκότα.

5 Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και το απλώνουμε καλά και ομοιόμορφα. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα μπισκότα και το βάζουμε στο ψυγείο να σταθεί για περίπου μισή ώρα. Κόβουμε σε μπάρες αφού κρυώσει καλά.

Πηγή : xryses-syntages.gr

Διαφήμιση

logo