share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Η κρέμα που μπορεί να την φάς κατευθείαν ή και να γίνει γέμισμα για όλα τα γλυκά

Η κρέμα που μπορεί να την φάς κατευθείαν ή και να γίνει γέμισμα για όλα τα γλυκά

Η κρέμα που μπορεί να την φάς κατευθείαν ή και να γίνει γέμισμα για όλα τα γλυκά

Υλικά

800 πλήρες γάλα

200 γραμ κρέμα γάλακτος

5 κρόκοι αυγών

300γρ ζάχαρη

60γρ κορν φλαουρ

1 στικ βανίλιας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάμε τους κρόκους αυγών με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη βανίλια και στη συνέχεια το κορν φλαουρ κι ανακατεύουμε.

Εν τω μεταξύ, σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Μέχρι να πάρει μια βράση ανακατεύοντας.

Διαφήμιση

ρίχνουμε στο γάλα το μείγμα αυγών ζάχαρης και συνεχίζουμε για 2-3 λεπτά. Στην συνέχεια αφαιρούμε από την φωτιά

και κρυώνουμε την κρέμα σε κρύο μπεν μαρι.

Αλλάζουμε σκεύος και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσει και η κρέμα μας είναι έτοιμη. Μπορείτε να την φάτε και με

κουτάλι σαν κρέμα. ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Πηγή : xryses-syntages.gr

Διαφήμιση

logo