Ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου με νουτέλα ή μερέντα με 3 μόνο υλικά που θα απογειώσει τη γεύση σας. Μια πανεύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για υπέροχες μικρές σοκολατένιες μπουκιές που λιώνουν στο στόμα και απογειώνουν τη γεύση σας με την φοβερά πλούσια και βελούδινη υφή. Απλά δοκιμάστε το!!!
Υλικά συνταγής
350 γρ. σταγόνες σοκολάτας κουβερτούρας ή σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια
300 γρ. (1 φλ. τσαγιού) Νουτέλα ή Μερέντα
110 γρ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψάκι 20×20 εκ. και το στρώνετε με λαδόκολλα η οποία φροντίζετε να εξέχει περιμετρικά για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό.
Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζετε τη κουβερτούρα μαζί με τη Νουτέλα ή μερέντα και το βούτυρο και τα ανακατεύετε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να λιώσουν τα υλικά και ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αδειάζετε το μείγμα στο ταψάκι, ισιώνετε την επιφάνεια με την ανάποδη ενός κουταλιού και το αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου να κρυώσει καλά ή αν βιάζεστε να το σερβίρετε το τοποθετείτε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει καλά και σταθεροποιηθεί. Το ξεφορμάρετε με τη βοήθεια της λαδόκολας το κόβετε σε τετράγωνα κομματάκια και σερβίρετε.
Διακοσμείστε τα προαιρετικά με χρωματιστή τρούφα ή ζαχαρωτά επιλογής σας.