share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Γκιουζλεμέδες ή τηγανόψωμα καταπληκτικά !!!!

Γκιουζλεμέδες ή τηγανόψωμα καταπληκτικά !!!!

Γκιουζλεμέδες ή τηγανόψωμα καταπληκτικά !!!!

Υλικά για ζύμη

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό από την βρύση

1 φλιτζάνι του καφέ λάδι

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

2 κουταλιές κοφτές σούπας μηλόξυδο

500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

ελαιόλαδο για το τηγάνι

Τι κάνουμε

Σε ένα μπολ βάζουμε το νερό το λάδι το αλάτι το ξύδι το ανακατεύουμε λίγο και αρχίζουμε σιγά σιγά ζυμώνοντας συγχρόνως να προσθέτουμε το αλεύρι .

Μόλις δούμε και πλάθεται σταματάμε παίρνει περίπου μισό κιλό σταματάμε λοιπόν και ζυμώνουμε καλά για λίγα λεπτά να γίνει ομοιόμορφο

Το κάνουμε σαν μπάλα και κόβουμε κομμάτια από το ζυμάρι σε μέγεθος περίπου όσο ένα μήλο μικρό

Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε φύλλο με το πλάστη μία μία την μπαλίτσα .

Το μέγεθος όταν ανοίξει να είναι σαν ένα μεγάλο ρηχό πιάτο

Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγο λάδι όπως βλέπετε πάνω από το φύλλο και με το χέρι τρίβουμε λίγη φέτα διάσπαρτη εδώ κι εκεί πάνω από το λαδωμένο φύλλο.

Κλείνουμε από δεξιά το φύλλο μετά αριστερά ύστερα το διπλώνουμε το κάτω μέρος και τέλος κλείνουμε με το απέναντι φύλλο να δημιουργηθεί ένας φάκελος.

Βάζουμε λάδι στο τηγάνι να ζεσταθεί μην κάψει πολύ και τα τοποθετούμε μέσα στην αρχή σε πιο χαμηλή θερμοκρασία να ψηθούν μέσα και μετά δυναμώνουμε για να πάρουν ωραίο χρώμα χρυσαφί.

Τα τοποθετούμε καθώς τα βγάζουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας κι έτοιμα για να τα απολαύσουμε πραγματικά ..δοκίμασα ζεστό ζεστό τέλειο σας λέω ..δοκίμασα και κρύο μετά από ώρες το ίδιο πολύ ωραίο!!!

Μία ωραία ιδέα είναι να ετοιμάσουμε πολλά να τα βάλουμε σε σακουλάκια και στην κατάψυξη κι όποτε θέλουμε να τα τηγανίζουμε επίσης μπορούμε να τα εμπλουτίσουμε μέσα στην γέμιση με ότι μας αρέσει αλλά η αυθεντική συνταγή της φίλης είναι ακριβώς όπως σας την γράφω παραπάνω .

Δεν το έχω δοκιμάσει αλλά λογικά μπορούμε και να τα ψήσουμε στον φούρνο .

Πηγή: ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

logo