ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαρίδες σαγανάκι με λιγκουίνι

Γαρίδες σαγανάκι με λιγκουίνι

Υπέροχες γαρίδες σαγανάκι σε πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με φέτα, με ζυμαρικό λιγκουίνι. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για να απολαύσετε στο οικογενειακό και όχι μόνο τραπέζι ένα υπέροχο πιάτο με το απόλυτο θαλασσινό έδεσμα, τις γαρίδες με μεσογειακές γεύσεις.

Υλικά συνταγής

250 γρ. ζυμαρικό λιγκουίνι

2-3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

νιφάδες τσίλι κόκκινης πιπεριάς (1-3 πρέζες σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)

1/4 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί ή ζωμό κοτόπουλου

4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φρέσκες ντομάτες ή 2 κουτιά (400 γρ. το ένα) ντοματάκια κονκασέ

1 κ.γ. πελτέ ντομάτας

1 κοφτό κ.γ. ζάχαρη

1 κ.γ. ρίγανη αποξηραμένη

Διαφήμιση

500 γρ. γαρίδες, καθαρισμένες

1/2 φλ. τσαγιού τυρί φέτα, θρυμματισμένη

1 κ.σ. άνηθο, ψιλοκομμένο

1/4 φλ. τσαγιού, μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο, κοχλαστό αλατισμένο νερό βράζετε το ζυμαρικό σας, αλ τέντε, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι, ζεσταίνετε καλά, σε μέτρια θερμοκρασία, το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά για 5-7 λ ή μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτετε το σκόρδο και τις νιφάδες καυτερής πιπεριάς και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1 λ.

Σβήνετε με το κρασί, το αφήνετε για 1 λ περίπου να “αναπνεύσει” και στη συνέχεια προσθέτετε 1/3 φλ. τσαγιού ζεστό νερό, τις ψιλοκομμένες ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη και τη ρίγανη και ανακατεύετε.

Χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζετε τη σάλτσα για 4 λ. Στη συνέχεια προσθέτετε τις γαρίδες, τις σκεπάζετε με τη σάλτσα και συνεχίζετε το σιγοβράσιμα για επιπλέον 3-4 λ περίπου ή μέχρι να σωθούν τα υγρά της σάλτσας.

Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτετε τη φέτα, τον άνηθο και το μαϊντανό, δοκιμάζετε το αλατοπίπερο και αν απαιτείται συμπληρώνετε και ανακατεύετε απαλά. Σουρώνετε το ζυμαρικό σας, το σερβίρετε ζεστό και με τις γαρίδες σαγανάκι.

Σημείωση: Για περισσότερη, ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε στη σάλτσα (μαζί με τις ντομάτες) 2-3 κ.σ. ούζο ή άλλο ποτό με γλυκάνισο ή ½ κ.γ. σπόρους μάραθου μαζί με το σκόρδο.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#γαρίδες
#γεύσεις
#γεύση
#ελαιόλαδο
#ζάχαρη
#θερμοκρασία
#κρασί
#κρεμμύδι
#μαϊντανό
#νερό
#Οδηγίες
#πιάτο
#ρίγανη
#σάλτσα
#σκόρδο
#συνταγή
#τυρί
#φέτα