share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

” Έρευνα σοκ! Ακατάλληλα ή νοθευμένα χιλιάδες τρόφιμα ” (και μια “συμπληρωματική ειαγωγή” )

” Έρευνα σοκ! Ακατάλληλα ή νοθευμένα χιλιάδες τρόφιμα ” (και μια “συμπληρωματική ειαγωγή” )

{ Το παρακάτω άρθρο είναι χρήσιμο να συνδεθεί και με αυτά: Καμάρωσε το πώς φτάνει η τροφή σου στο πιάτο σου…(και μην νομίζεις ότι το φοβερό άγχος κι ο τρόμος που βιώνουν τα ανυπεράσπιστα ζώα, που μετά από τις συνθήκες της φριχτής διαβίωσης και άθλιας υγιεινής στις κτηνοτροφικές μονάδες και την έντονη έκκριση αυτών των αρνητικότατων συναισθημάτων τη στιγμή του φριχτού θανάτου τους, δεν επηρεάζουν επιπλέον την, έτσι κι αλλιώς γεμάτη ορμόνες και αντιβιοτικά και άλλα ανθυγιεινά καλούδια, ποιότητα του κρέατός τους…)..Μα μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κρέας; Για να δούμε: Το μεγάλο λάθος της κρεατοφαγίας Και όσον αφορά τα επικίνδυνα, τοξικά. γενετικά τροποποιημένα δηλητήρια που βαφτίζουν “τρόφιμα”: Καλή μας όρεξη! – Καταβροχθίζοντας τις “μπουκιές” που μας σερβίρουν…..(: ” Ο νέος Κώδικας Αλιμεντάριους απαγορεύει τη χρήση, για πρόληψη ή θεραπεία, θρεπτικών και θεραπευτικών ουσιών -όπως οι βιταμίνες και τα μέταλλα- που βρίσκονται σε φυσική μορφή σε πολλά τρόφιμα και βότανα. Αυτές οι ουσίες χαρακτηρίζονται ως τοξικές και δηλητήρια! Η θεραπεία με τέτοιες ουσίες θα γίνεται μόνο μέσα από φάρμακα και σκευάσματατων φαρμακευτικών εταιριών, τα οποία βέβαια θα κοστίζουν πολύ ακριβότερα. Παράλληλα, ο Κώδικας προβλέπει ότι τα τρόφιμα θα υποβάλλονται υποχρεωτικά σε ελέγχους και θα τροποποιούνται με ακτινοβολία, έτσι ώστε να αποβάλλουν τις “τοξικές ουσίες” -βλέπε βιταμίνες, μέταλλα κ.ά.- που περιέχουν. Έτσι, η διατροφή μας θα

αποτελείται από νεκρή τροφή και οι αρρώστιες που θα προκύπτουν, όπως είναι φυσικό, θα αντιμετωπίζονται από τα φάρμακα της φαρμακοβιομηχανίας! Ο Κώδικας θέτει εκτός της “νόμιμης λίστας” πολλά σημαντικά συστατικά της ανθρώπινης διατροφής, ενώ την ίδια στιγμή επιβάλλεται η χρήση άκρως επιβλαβών ουσιών, όπως συμβαίνει με τη φθορίωση του νερού – βλέπε το μεγάλο “πειραματικό εργαστήρι” με ανθρώπινα πειραματόζωα που λέγεται ΗΠΑ ” – Τι εστί μεταλλαγμένα; Επικίνδυνα τα μεταλλαγμένα για την υγεία μας (” Η ένθεση “ξένων» γονιδίων στους φυτικούς και ζωικούς οργανισμούς μπορεί να έχει απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία μας, όχι μόνο όταν οι οργανισμοί αυτοί εισάγονται στην τροφική αλυσίδα αλλά ακόμη και για τους καλλιεργητές ή άλλους γειτονικούς τους οργανισμούς! “) –> απόσπασμα από το Η παγκόσμια διατροφική Χιροσίμα είναι ήδη εδώ! …Και καλό είναι να μην ξεχνάμε: Είσαι οι συνήθειές σου, η τροφή σου, η συναίνεσή σου…}

” Έρευνα σοκ! Ακατάλληλα ή νοθευμένα χιλιάδες τρόφιμα “

Στοιχεία που φέρνουν τα πάνω-κάτω από το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών – Πάνω από 3.000 καταγγελίες από καταναλωτές μόνο μέσα στο 2017 – Το 64% των τροφίμων βρέθηκε ακατάλληλο ή νοθευμένο – Γαλακτοκομικά, αλλαντικά, αναψυκτικά, χυμοί, λάδι, τα πάντα βρίσκονται στην “μαύρη λίστα”

Σοκ προκαλούν τα στοιχεία που δημοσίευσε το Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών για τα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά και που όλοι καταναλώνουν. Σύμφωνα με αυτά το 64% όσων έλεγξε το κέντρο ήταν είτε νοθευμένα είτε ακατάλληλα για κατανάλωση!

Μέσα στο 2017 τμήμα καταναλωτή του ΠΑΚΟΕ έλαβε περισσότερες από 3.000 καταγγελίες καταναλωτών για νοθευμένα και ακατάλληλα τρόφιμα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, αξιολογώντας το περιεχόμενο των καταγγελιών μέσα από δειγματοληψίες, χημικές και μικροβιολογικές αναλύσεις, το ΠΑΚΟΕ διαπίστωσε ότι σε διάφορα δείγματα τροφίμων που πάρθηκαν από σημεία πώλησης, το 64% των δειγμάτων βρέθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση.

“Πρωταθλητές» αναδείχθηκαν το ελαιόλαδο (νοθευμένο το 75%) και τα αναψυκτικά (νοθευμένα κατά 72%). Παρατυπίες βρέθηκαν ακόμα και μέσα στα εμφιαλωμένα νερά, καθώς σε πολλά δείγματα είχαν αναπτυχθεί μικρόβια και βακτήρια επικίνδυνα για τον άνθρωπο.

Αναλυτικά τα στοιχεία του ΠΑΚΟΕ:

“1. Σε διάφορα δείγματα τροφίμων που πάρθηκαν από σημεία πώλησης, το 64% των δειγμάτων για όλα σχεδόν τα προϊόντα βρέθηκε νοθευμένο ή ακατάλληλο για κατανάλωση.

2. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα και σε ποσοστό 40% των δειγμάτων βρέθηκαν με ληγμένες ημερομηνίες και μολυσμένα με κολοβακτηρίδια, ενώ το 48% από αυτά είχαν σημαντική επιβάρυνση από αντιβιοτικά. Επίσης ένα 55% των δειγμάτων αυτών νοθεύτηκε με λιγότερη περιεκτικότητα σε λίπος, ενώ σε γιαούρτια διαπιστώθηκε ύπαρξη συντηρητικών και σε πολλά παγωτά η ανυπαρξία γάλακτος και η προσθήκη σκόνης γάλακτος και συνθετικών χρωμάτων.

Παρατηρήθηκε επίσης νοθεία στη φέτα που σερβίρεται σε ταβέρνες και εστιατόρια, η οποία παρότι είναι λευκό τυρί, πωλείται ως τυρί φέτα από αιγοπρόβειο γάλα. Δεν υπάρχει ελεγκτικός μηχανισμός για να διαπιστώσει ότι, δυστυχώς, στην περίοδο του καλοκαιριού και μέχρι και το Νοέμβριο, κυκλοφορούν σε όλα τα μαγαζιά και super market γάλατα και γιαούρτια, πρόβειου και κατσικίσιου, πράγμα το οποίο απαγορεύεται επειδή την περίοδο αυτή δεν γαλακτοφορούν τα ζώα αυτά.

Διαφήμιση

3. Στα αλλαντικά, σε ποσοστό 67% των δειγμάτων, η περιεκτικότητα σε νιτρώδη και νιτρικά βρέθηκε υψηλότερη κατά 150% του επιτρεπόμενου ορίου.

4. Στους χυμούς παρατηρήθηκαν σοβαρές παραπλανήσεις του καταναλωτικού κοινού ως προς το τι πραγματικά περιέχουν οι συσκευασίες που αναγράφουν για λόγους προώθησης του προϊόντος τη φράση “φυσικός χυμός», ενώ περιέχουν ένα μείγμα νερού και χρωστικών ουσιών με άρωμα από φρούτο.

5. Στα αναψυκτικά η περιεκτικότητα του φυσικού χυμού σε ποσοστό 72% των δειγμάτων, βρέθηκε χαμηλότερη κατά 50% από το επιτρεπτό όριο. Βρέθηκαν επίσης στην αγορά αναψυκτικά που μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν ως φαρμακευτικά προϊόντα ψυχοτρόπα και δεν θα έπρεπε να καταναλώνονται αβίαστα από παιδιά και να πουλιούνται σε καταστήματα που έχουν άδεια “μπακάλικου» (καταστήματα βιολογικών τροφών).

6. Στα εμφιαλωμένα νερά παρατηρήθηκαν σοβαρότατες παρατυπίες στους όρους διακίνησης, αποθήκευσης και διάθεσής τους. Ακόμα, σοβαρές ανακρίβειες που αναγράφονται στις ετικέτες και αφορούν τους ελέγχους του Γενικού Χημείου του Κράτους, οι οποίες μάλιστα χαρακτηρίζονται ελλιπείς, λόγω του ότι είναι εξαιρετικά περιορισμένες έως ελάχιστες για το πλήθος των εμφιαλωμένων νερών που κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια.

Η διακίνηση δε και η διάθεση των εμφιαλωμένων νερών, ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες και στις περιοχές των νησιών μας, γίνεται κάτω από απαράδεκτες συνθήκες, με ξεσκέπαστα φορτηγά κάτω από τον ζεστό ήλιο και με θερμοκρασίες πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου, όταν το όριο είναι 18 βαθμοί Κελσίου.

Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε το μικροβιακό φορτίο από κολοβακτηρίδια και εντερόκοκκους που βρήκαμε στα εμφιαλωμένα νερά, το οποίο ήταν επικίνδυνα υψηλό για τη δημόσια υγεία στο 20% των δειγμάτων.

7. Στα λαχανικά, από έρευνες που έγιναν, διαπιστώθηκε η ύπαρξη υψηλών συγκεντρώσεων φυτοφαρμάκων, νιτρικών, βαρέων μετάλλων (εξασθενές χρώμιο, μόλυβδος, υδράργυρος).

8. Στο ψωμί και στα αρτοσκευάσματα βρέθηκαν 4 απαγορευμένα βελτιωτικά και προσθετικά σε ποσοστό 40% των δειγμάτων που πήραμε.

9. Στο ελαιόλαδο διαπιστώθηκε νοθεία σε ποσοστό 75% των δειγμάτων (το πρόσφατο σκάνδαλο του ηλιέλαιου αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ουσιαστικός έλεγχος. Η παραπλάνηση δε του καταναλωτή σε όσα αναφέρονται στις ετικέτες των φιαλών είναι απερίγραπτη. Διαπιστώθηκε ότι:

αναφέρονται ως ελαιόλαδα πυρηνέλαια, λάδια πολυκαιρισμένα με άσχημες οσμές αναμειγνύονται με λάδια νέας σοδειάς και κυκλοφορούν στην αγορά σαν ελαιόλαδα, παρατηρήθηκε η ύπαρξη καρκινογόνων χρωστικών σε ποσοστό 31% των δειγμάτων.

Το ΠΑΚΟΕ σημειώνει ότι έχει ήδη προβεί στις απαραίτητες νομικές ενέργειες προκειμένου να υπερασπιστεί την προστασία της δημόσιας υγείας. Συστήνει στους καταναλωτές, μεταξύ άλλων, να μελετούν πολύ προσεκτικά τις ημερομηνίες λήξεως και τις ετικέτες των προϊόντων. Να καταγγέλλουν κάθε τι που αντιλαμβάνονται σε αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες. Να μην αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες ευάλωτων τροφίμων και να ασχολούνται οι ίδιοι με το φαγητό των παιδιών τους».

πηγή παραπάνω άρθρου

ΠΗΓΗ

Πηγή

Διαφήμιση

logo