share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Εκμέκ κανταΐφι!!!

Εκμέκ κανταΐφι!!!

Εκμέκ κανταΐφι!!!

Υλικά

250 γραμ κανταΐφι φύλλο

50 γραμ λιωμένο βούτυρο

100 γρα, φιστίκια Αιγίνης ψιλοκομμένα

Για το σιρόπι

200 γραμ ζάχαρη

200 γραμ νερό

φλούδα από μισό λεμόνι

1 ραβδί Κανέλας

Για την κρέμα

750 γάλα πλήρες κρύο

150 γραμ ζάχαρη

1-2 βανίλιες

75 γραμ άμυλο καλαμποκιού ,ή νισεστέ,ή κορν φλάουρ ότι προτιμάτε

4 κρόκους αυγών

75 γραμ βούτυρο

1 πρέζα μαστίχα κοπανισμένη-σκόνη

Για την σαντιγί

500 γραμ σαντιγί κρέμα πλήρες

70 γραμ ζάχαρη άχνη

1-2 βανίλιες
Διαφήμιση

Τι κάνουμε

Βάση εκμέκ

Ανάβουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς .

Ξεμπλέκουμε-ξάνουμε το κανταΐφι με τα χέρια μας βουτυρώνουμε ταψάκι 30×35 cm

το στρώνουμε μέσα .

Λιώνουμε το βούτυρο το περιχύνουμε από πάνω και το ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα χρυσαφί και να γίνει τραγανό.

Ετοιμάζουμε την κρέμα

Σε μπολ βάζουμε κρόκους με μισή ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν και να αφρατέψουν καλά όλα τα υλικά.

Προσθέτουμε τα 3/4 από το γάλα καθώς και το άμυλο ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί και το αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με βανίλιες και την υπόλοιπη ζάχαρη στην φωτιά μέχρι να βράσει.

Το κατεβάζουμε από την φωτιά και με κουτάλα προσθέτουμε το μείγμα που έχουμε αφήσει στην άκρη ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να γίνει απαλό και κρεμώδες.

Προσθέτουμε την μαστίχα και το βούτυρο και ανακατεύουμε καλά και σκεπάζουμε με μία πλαστική μεμβράνη να μην πιάσει κρούστα ώσπου να κρυώσει και να ετοιμάσουμε την υπόλοιπη συνταγή.

Σιρόπι ετοιμασία

Βράζουμε τα υλικά ζάχαρη νερό κανέλα φλούδα λεμονιού για 5 λεπτά .

Αφήνουμε να γίνει κρύο προς χλιαρό και με κουτάλα το ρίχνουμε επάνω σε όλη την επιφάνεια του κρύου πλέον ψημένου κανταιφιού.

Περιμένουμε να απορροφηθεί όλο καλά.

Ετοιμασία σαντιγί

Βάζουμε την κρύα κρέμα στο μπολ του μίξερ και χτυπάμε σε μεγάλη ταχύτητα για1 λεπτό προσθέτουμε την άχνη και τις βανίλιες,και χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα να πήξει καλά.

Στρώνουμε την κρέμα επάνω από το κανταΐφι πασπαλίζουμε με το ψιλοκομμένο φιστίκι Αιγίνης και με ελάχιστη κανέλα,και το τοποθετούμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί.Καλή επιτυχία!!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Διαφήμιση

logo