share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Δυσκοιλιότητα: Τι μπορείτε να κάνετε ανάλογα με τη συχνότητα των κενώσεων

Δυσκοιλιότητα: Τι μπορείτε να κάνετε ανάλογα με τη συχνότητα των κενώσεων

Η συχνότητα των κενώσεων είναι προσωπική υπόθεση, σύμφωνα πάντως με πρόσφατη έρευνα που συμπεριέλαβε πάνω από 2.000 ενήλικες, οι μισοί από τους ερωτηθέντες δήλωσαν ότι πηγαίνουν τουαλέτα μία φορά την ημέρα.

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η συχνότητα κενώσεων που κυμαίνεται από 3 φορές την ημέρα έως 3 φορές την εβδομάδα θεωρείται φυσιολογική.

Πιο αραιές επισκέψεις στην τουαλέτα όμως, δείχνουν ότι πρέπει να λάβετε μέτρα.

Η Deborah Fisher από την Αμερικανική Γαστρεντερολογική Εταιρεία, συμβουλεύει τα εξής:

Όταν έχουν περάσει λίγες μέρες

Πίνετε όσα περισσότερα υγρά μπορείτε, όχι όμως ποτά που προκαλούν αφυδάτωση, όπως αυτά που περιέχουν αλκοόλ.

Τα υγρά μαλακώνουν τα κόπρανα και διευκολύνουν την κινητικότητα του εντέρου. Φάτε μήλα που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και άλλα φρούτα, κατά προτίμηση με τη φλούδα που περιέχει πάνω από τις μισές ίνες. Έτσι βοηθάτε την ενυδάτωση του εντέρου. Οποιαδήποτε μορφή σωματικής δραστηριότητας, μπορεί επίσης να είναι βοηθητική.

Διαφήμιση

Όταν έχει περάσει μια εβδομάδα

Δοκιμάστε μη συνταγογραφούμενα φάρμακα. Σκευάσματα με συμπυκνωμένες φυτικές ίνες, το γάλα μαγνησίας και άλλα προϊόντα που θα βρείτε στο φαρμακείο με ωσμωτική δράση, μπορούν να σας βοηθήσουν. Φροντίστε να τα συνδυάζετε με άφθονα υγρά. Ξεκινήστε με τη χαμηλότερη δόση και αυξήστε τη σύμφωνα με τις οδηγίες, εάν είναι απαραίτητο.

Όταν έχει περάσει πάνω από μία εβδομάδα

Δοκιμάστε ισχυρότερα φάρμακα. Ίσως χρειαστεί να πάρετε κάποιο καθαρτικό που προκαλεί συσπάσεις των μυών του εντέρου. Πρέπει ωστόσο να ξέρετε ότι το έντερο συνηθίζει στα καθαρτικά και μετά δύσκολα θα μπορείτε να πάτε στην τουαλέτα χωρίς αυτά. Μην τα χρησιμοποιείτε λοιπόν για περισσότερο από κάποιες εβδομάδες

Όταν έχουν περάσει τρεις εβδομάδες

Η δυσκοιλιότητα έχει γίνει χρόνια και πρέπει να σας δει γιατρός και θα σας προτείνει θεραπείες και φάρμακα (όπως αντικαταθλιπτικά ή φάρμακα για τη ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης). Επίσης θα εξετάσει παράγοντες όπως ο υποθυρεοειδισμός ή νευρολογικές παθήσεις που συμβάλλουν στο πρόβλημα.

Πηγή: prevention.com

Πηγή

Διαφήμιση

logo