ΧΡΗΣΙΜΑ

Δέκα τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων (pics)

Δέκα τρόφιμα που δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στον φούρνο μικροκυμάτων (pics)

Θα ξέρετε ήδη πως απαγορεύεται να βάλετε το πλαστικό ή τα φύλλα αλουμινίου στον φούρνο μικροκυμάτων.

Πέρα από αυτά όμως υπάρχουν και κάποια τρόφιμα τα οποία μπορούν να γίνουν πολύ τοξικά όταν τα βάλουμε στον φούρνο μικροκυμάτων και έτσι θα πρέπει να αποφεύγουμε να τα ζεσταίνουμε με αυτόν τον τρόπο.

Διαφήμιση

Επειδή ο φούρνος μικροκυμάτων δεν ψήνει ομοιόμορφα, είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε ότι κάποια βακτήρια μπορεί να επιβιώσουν. Ακόμα, κάποια τρόφιμα όταν μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων απελευθερώνουν κάποιες ουσίες που μπορεί να είναι καρκινογόνες λόγω τις τοξικότητάς τους.

Δείτε ποια τρόφιμα δεν πρέπει να βάζετε ποτέ στα μικροκύματα.

1Τα αυγά δεν πρέπει να εκτίθενται πολλές φορές στη θερμότητα. Το ζέσταμά τους μπορεί να τα κάνει τοξικά και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Μην τα ξαναζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων γιατί η πρωτεΐνη τους καταστρέφεται.2Σε περίπτωση που βάλετε το μητρικό γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων, υπάρχει η πιθανότητα να παραζεσταθεί κι έτσι αρκετές από τις ευεργετικές του ιδιότητες καταστρέφονται. Τα μικροκύματα ζεσταίνουν ανομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται “καυτές περιοχές» μέσα σε αυτό, κάτι που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για ένα μωρό, καθώς μπορεί να καεί.bigstock-Hot-Dog-And-Chips-909023Το επεξεργασμένο κρέας (αλλαντικά) περιέχει χημικά και συντηρητικά. Αυτές οι ουσίες γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες όταν εκτίθενται στα μικροκύματα, καθώς αλλάζει η σύστασή τους και μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.4Όσο περισσότερη ώρα μείνει σε θερμοκρασία δωματίου το ρύζι μετά τα μικροκύματα, τόσα περισσότερα βακτήρια (Bacillus cereus) αρχίζουν να δημιουργούνται. Αυτά τα βακτήρια παράγουν τοξίνες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν διάρροια ή εμετό και ναυτία.5Μπορεί το κοτόπουλο να είναι πλούσια πηγή πρωτεΐνης, όμως όταν ξαναζεσταίνεται στον φούρνο μικροκυμάτων αυτή η σύνθεση της πρωτεΐνης αλλάζει, διασπάται με διαφορετικό τρόπο και υπάρχει κίνδυνος στομαχικών διαταραχών. Έπειτα, το κοτόπουλο χάνει τα θρεπτικά συστατικά του και υπάρχει ακόμα και κίνδυνος σαλμονέλας από βακτήρια που θα επιβιώσουν.bigstock-Salad-with-tomatoes-champigno-33195695Το σπανάκι, το λάχανο, το σέλερι και γενικότερα τα φυλλώδη λαχανικά, όταν ξαναζεσταίνονται μπορεί να είναι βλαπτικά για τον οργανισμό. Τα φυσικά νιτρικά άλατα που περιέχουν μετατρέπονται σε νιτροζαμίνες, οι οποίες μπορεί να είναι καρκινογόνες, σύμφωνα με μελέτες.7Τα παντζάρια έχουν και αυτά υψηλή περιεκτικότητα σε νιτρικά άλατα και έτσι άμα τα ξαναζεστάνουμε μπορεί να μετατραπούν σε καρκινογόνα άλατα.Hot-PeppersΗ καψαϊκίνη που υπάρχει στις καυτές πιπεριές και τους δίνει τη χαρακτηριστική καυτερή γεύση τους, όταν ζεσταίνεται στα μικροκύματα απελευθερώνεται στον αέρα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει προβλήματα στην αναπνοή ή ακόμα και βήχα.fresh-fruit-in-plasticΌταν τα φρούτα θερμαίνονται σχηματίζεται πλάσμα, το οποίο είναι μια μορφή ύλης που δημιουργείται όταν το αέριο είναι ιονισμένο και αφήνει τη ροή ηλεκτρικής ενέργειας.PotatoΌταν ξαναζεσταίνουμε τις ήδη μαγειρεμένες πατάτες, ευνοείται και η ανάπτυξη του βοτυλικού κλωστρηδίου, ενός επικίνδυνου βακτηρίου που μπορεί να προκαλέσει σοβαρή τοξική δηλητηρίαση (αλλαντίαση).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Διαφήμιση
TAGS:
#αέρα
#αναπνοή
#ανάπτυξη
#βήχα
#γάλα
#γεύση
#θερμοκρασία
#θρεπτικά
#θρεπτικά συστατικά
#ιδιότητες
#κοτόπουλο
#κρέας
#λαχανικά
#οργανισμό
#πατάτες
#πεπτικό σύστημα
#πιπεριές
#προβλήματα
#ρύζι
#σπανάκι