share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Δέκα μύθοι για τις ψείρες και ένα μυστικό για να τις διώξετε

Δέκα μύθοι για τις ψείρες και ένα μυστικό για να τις διώξετε

Κάθε φθινόπωρο, αρχίζει το βάσανο του κάθε γονιού, καθώς με το που ξεκινάει το σχολείο …τσουπ οι πρώτες ψείρες, παίρνουν βαλιτσούλες και κατασκηνώνουν στα κεφαλάκια των παιδιών. Και κάπως έτσι αρχίζει η δική μας τρέλα και ψάχνουμε τρόπους για να τις ξεφορτωθούμε.

Και ποιος δεν φρικάρει στη θέα τους;;;;; Αυτά τα παράσιτα κάνουν γλέντι πάνω στα κεφάλια των παιδιών ρουφάνε το αίμα τους και αν λίγο πολύ είναι εύκολο, να βρούμε τρόπο να τις εξοντώσουμε ,αν δεν βρούμε το κατάλληλο προϊόν που να μας βοηθήσει να απαλλαγούμε απο τις κόνιδες, που είναι στην ουσία το πραγματικό πρόβλημα,πιστέψτε με ΔΕΝ θα απαλλαγούμε από την παρουσία τους. Εκτιμάται πως η φθειρίαση είναι συχνότερη σε παιδιά 5-12 ετών. Αν έχετε κοριτσάκι… κακά μαντάτα καθώς τα κορίτσια έχουν 2,2 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα προσβολής. Τέλος τα παιδιά του Δημοτικού προσβάλλονται από φθειρίαση σε ποσοστό πάνω από 40% και κάθε παιδί ακολουθεί 5 αγωγές/χρόνο.

Σήμερα, θα σας παρουσιάσουμε δέκα μύθους για τις ψείρες και ένα μυστικό που θα σας σώσει! Προσκυνάω, παιδιά, γιατί απαλλαχτήκαμε από δαύτες ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!

1. Μύθος: Τα παιδιά που δεν είναι τόσο καθαρά είναι πιο επιρρεπή στις ψείρες

Πραγματικότητα: Η υγιεινή δεν παίζει ρόλο ώστε τα μικρά σας να εμφανίσουν ψείρες. Οι μόνες ψείρες που υπάρχει μια πιθανότητα τα παιδιά να κολλήσουν, αν δεν τα κάνετε τακτικά μπάνιο, είναι οι ψείρες του σώματος. Οι ψείρες της κεφαλής δεν κάνουν διακρίσεις και δεν έρχονται ανάλογα με το αν πλένεστε πολύ συχνά ή όχι. Οι ψείρες ενδιαφέρονται για τη θερμότητα και το φαγητό (που είναι γι’ αυτές το ανθρώπινο αίμα). Εφόσον οι άνθρωποι είμαστε ζωντανά όντα, το αίμα ρέει παντού μέσα μας, οπότε είμαστε επιρρεπείς όλοι να κολλήσουμε.

2. Μύθος: Οι ψείρες αποτελούν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία

Πραγματικότητα: Οι ψείρες δεν μεταφέρουν ασθένειες όπως τα κουνούπια. Ωστόσο, υπάρχει επικινδυνότητα αν μολυνθούν τα σημεία με τις εκδορές (μην ξεχνάτε πως τα παιδάκια ξύνουν το κεφαλάκι τους όταν έχουν φαγούρα) αλλά και από τις αλλεργικές αντιδράσεις που μπορεί να δημιουργηθούν από τα περιττώματα και το σάλιο των ψειρών.

3. Μύθος: οι βούρτσες μπορεί να εξαπλώσουν τις ψείρες

Πραγματικότητα: Οι ψείρες χρησιμοποιούν τα ¨χέρια¨ τους για να καρφωθούν πάνω στις τρίχες γι ‘αυτό είναι εξαιρετικά απίθανο να μεταφερθούν ψείρες από μια βούρτσα στο κεφάλι ενός άλλου ατόμου . Οι ψείρες όταν πάνε στο παιδικό κεφαλάκι δεν έχουν όρεξη να πάνε πουθενά αλλού, απλά προσκολλώνται εκεί. Ωστόσο, αν κάποιο παιδάκι που έχει ψείρες, βάλει το κεφάλι του δίπλα στο κεφαλάκι του παιδιού μαντέψτε τι θα γίνει; Θα κολλήσει το παιδί. Για καλό και για κακό, αποφεύγετε όσο μπορείτε τη χρήση χτενών που ανήκουν σε ένα πρόσωπο που έχει ψείρες και εξηγήστε στο παιδί ότι δεν πρέπει να μοιράζεται. χτένες, τσιμπιδάκια, κοκαλάκια, κορδέλες μαλλιών, καπέλα και άλλα αξεσουάρ κεφαλής. Εάν το παιδί σας έρχεται σπίτι με ψείρες, τοποθετήστε χτένες και βούρτσες στο νερό στους τουλάχιστον στους 50 βαθμούς για 10 λεπτά.

4. Μύθος: μπορείτε να κολλήσετε ψείρες από το σκύλο ή τη γάτα σας

Ναι μπορείτε να βρείτε στα κεφάλια τους τσιμπούρια, αλλά όχι ψείρες.Υπάρχουν κάποιων ειδών ψείρες που προσβάλλουν σκύλους και γάτες αλλά αυτές δε προσβάλλουν τον άνθρωπο, οπότε την επόμενη φορά, αποκλείστε τα κατοικίδια σας όταν θα προσπαθείτε να καταλάβετε από που εσείς ή το παιδί σας κολλήσατε ψείρες.

5.Μύθος οι ΨΕΙΡΕΣ ΠΕΤΟΥΝ!!!

Πραγματικότητα: Οι ψείρες δεν πετούν! (αλλιώς την είχαμε βάψει) Στην πραγματικότητα περπατούν, γι΄αυτό το λόγο τα κεφαλάκια των παιδιών δεν πρέπει να έρχονται κοντά το ένα στο άλλο.

6. Μύθος: μπορείτε να ξεβγάλετε τις ψείρες με νερό (Το ακούσαμε και αυτό)

Πραγματικότητα: Οι ψείρες μπορούν να επιβιώσουν κάτω από το νερό για περίπου έξι ώρες. Εκτός αν είστε κάποιο είδος υπεράνθρωπoς που μπορεί να κρατήσει την αναπνοή του για το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλιώς θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε μια άλλη μέθοδο για να απαλλαγείτε από αυτές.

Διαφήμιση

7. Μύθος: Αν κόψετε στο παιδί τα μαλλιά κοντά δεν θα κολλάει τόσο εύκολα

Πραγματικότητα: Από τη στιγμή που το παιδί έχει μαλλιά, είναι υποψήφιο για ψείρες! Δεν έχει σημασία αν έχει κοντά ή μακριά. Δεν είναι λύση λοιπών να κόψετε τα μαλλάκια του. Γιατί σίγουρα θα έχει επίδραση στην ψυχολογία του η απότομη αλλαγή στην εμφάνισή του για τον λάθος λόγο. Και αν κάποιο παιδάκι το κοροϊδέψει για τη νέα του κούπ το παιδί πιθανόν να απομονωθεί από τα άλλα παιδάκια και αυτό δεν το θέλουμε καθόλου!

8. Μύθος: Τα κουβαδάκια με την άμμο αποτελούν γόνιμο έδαφος για τις ψείρες

Πραγματικότητα: Ο μόνος τρόπος για να μπουν οι ψείρες στα κουβαδάκια είναι να χώσετε τα μαλλιά σας εκεί μέσα. Ακόμα και αν οι ψείρες με κάποιο τρόπο πάνε στην άμμο, πιθανότατα δεν θα μείνουν ζωντανές για αρκετό καιρό.

9. Μύθος: Δεν κολλάς ψείρες αν έχεις βάψει τα μαλλιά σου.

Πραγματικότητα: Τα βαμμένα μαλλιά κολλάνε ψείρες! Οι ψείρες μπορεί να σκοτωθούν την ώρα που θα βάψεις τα μαλλιά σου ή θα κάνεις ντεκαπάζ. Μετά όμως κολλάς πανεύκολα (σας μιλάω εκ πείρας ξανθιά, ντεκαπαρισμένη εδώ και δέκα χρόνια)

10. Μύθος: Οι ψείρες φεύγουν με το οινόπνευμα, τη μαγιονέζα,κτλ κτλ

Πραγματικότητα: Και μια σπιτικη lotion με βότανα δοκίμασα (μην το κάνετε το παιδί κόντεψε να λιποθυμήσει από την βρώμα) μέχρι και μια σπιτική …. ψειρομαγιονέζα δοκίμασα, αλλά αποτέλεσμα δεν είδα. Το μόνο που είδα; Την Ηρώ να τσιρίζει “Βγαλ’ το από το κεφάλι μου, βρωμάειιιιιιιιι!!!». Στη κλειστή μας ομάδα λοιπών έθεσα το φλέγον θέμα: “κολλήσαμε ψείρες, ποιο προϊόν να χρησιμοποιήσω;»

Οι περισσότερες μαμάδες λέγανε ότι δεν έχουν βρει ένα προϊόν που να είναι απολύτως ευχαριστημένες.

Μια μαμά λοιπόν, μου πρότεινε να δοκιμάσω την ολοκληρωμένη αντιφθειρική αγωγή με φυσικά συστατικά της FREZYDERM: το Lice Free Set της συνδυαστικά με τη Lice Rep Lotion. Mου είπε πως με αυτά τα προϊόντα για ψείρες θα σωθώ από ψείρες και κόνιδες.

Και είχε δικιο. Οι ψείρες πήγαν περίπατο! Ξεκινήσαμε βάζοντας κάθε πρωί τη Lice Rep Lotion, τη μαλακτική λοσιόν για ψείρες που περιέχει έναν μοναδικό συνδυασμό φυτικών ελαίων Τεϊόδεντρου, Γερανιού, Λεβάντας, Neem και Γλυκεριδίων Αμυγδάλου που απωθεί τις ψείρες με φυσικό τρόπο, προλαμβάνει τη μετάδοσή τους και δεν επιτρέπει επιμόλυνση. Κι επίσης περιποιείται τα μαλλιά χάρη στις μαλακτικές της ιδιότητες.

Εννοείται πως μετά την αγωγή δεν επαναπαυτήκαμε! Συνεχίσαμε να εφαρμόζουμε κάθε πρωί στα μαλλιά και περιμετρικά του κεφαλιού της μικρής της Lice Rep για να μην ξανακολλήσει ψείρες. Η λοσιόν παραμένει στα μαλλιά και δεν χρειάζεται ξέβγαλμα. Έχει πολύ ωραίο άρωμα και δεν λαδώνει τα μαλλιά της Ηρώς. Δεν ξέρω τα δικά σας, αλλά η κόρη μου αν της λάδωνε τα μαλλιά η δε μύριζε ωραία και πολυκατάστημα παιχνιδιών να της έταζα δεν θα με άφηνε να της τη βάλω.

Για το τέλος σας έχω κάποια tips που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε από τις ψείρες μια και καλή!

Αλλάζουμε μαξιλαροθήκη καθημερινά όσο διαρκεί η αγωγή

Πλένουμε τα ρούχα στους 55 Co

Πλένουμε τα λούτρινα παιχνίδια και τα απομονώνουμε σε πλαστική σακούλα μέχρι να απαλλαγούμε από τις ψείρες

Δεν χρησιμοποιούμε κρέμα μαλλιών ή conditioner πριν την αγωγή

Δεν λούζουμε τα μαλλιά για 2 ημέρες μετά την θεραπεία

Πλένουμε με ζεστό νερό και σαπούνι τα χτενάκια που χρησιμοποιήθηκαν

Μην ξεχνάτε πως οι ψείρες διακρίνονται καλύτερα σε βρεγμένα μαλλιά ενώ τα αβγά τους διακρίνονται εύκολα στα στεγνά μαλλιά.

πηγή: daddy-cool.gr

Διαφήμιση

logo