share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Δείτε 5 Υπέροχους Τρόπους για να Αξιοποιήσετε τα Παλιά σας Κλειδιά

Δείτε 5 Υπέροχους Τρόπους για να Αξιοποιήσετε τα Παλιά σας Κλειδιά

Μπορεί εκ πρώτης όψεως τα παλιά αντικείμενα και συγκεκριμένα τα παλιά κλειδιά να μοιάζουν άχρηστα ωστόσο μέσα από αυτό το άρθρο θα τονίσουμε τη σημασία της επαναχρησιμοποίησης των άχρηστων αντικειμένων.

Με γνώμονα τη δημιουργία και την εφευρετικότητα σας προτείνουμε 6 τρόπους σύμφωνα με τους οποίους μπορείτε να αξιοποιήσετε τα παλιά σας κλειδιά.

Βάλτε τα σε κάδρο Μια πολύ όμορφη πρόταση για την είσοδο . Αυτό που έχετε να κάνετε, αν σας βρίσκονται παλιά ανάγλυφα -κυρίως- κλειδιά, είναι να τα εκθέσετε με τον καλύτερο τρόπο. Αν δεν έχετε ήδη μια σχετικά μικρή κορνίζα με ανάγλυφο περίγραμμα μπορείτε να προμηθευτείτε από το εμπόριο. Δε χρειάζεται να είναι ξύλινη, μπορείτε να κάνετε το ίδιο με μια πλαστική που θα τη βρείτε και σε οικονομικότερη τιμή. Αν το χρώμα δεν σας ταιριάζει με αυτό που έχετε στο μυαλό σας . Φροντίστε το εσωτερικό της να ταιριάζει χρωματικά με το εξωτερικό της. Αφού φτιάξετε την κορνίζα κολλήστε τα κλειδιά εντός του πλαισίου. Το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό ειδικά αν οι χρωματικοί συνδυασμοί ταιριάξουν αρμονικά με τον περιβάλλοντα χώρο.

Μια ευχάριστη αρωματική νότα στο χώρο σας αποτελεί η κορνίζα με τα παλιά κλειδιά.

Μια ευχάριστη νότα στον χώρο σας θα δώσει η κορνίζα με τα παλιά κλειδιά.

Κρεμάστε το από το κλειδί Ένας αντικειμενικά έξυπνος τρόπος για να κρεμάτε τα κλειδιά σας ή ό,τι άλλο χρειάζεστε. Η ιδέα είναι να πάρετε ολόκληρη την κλειδαριά από μια παλιά ξύλινη πόρτα και να την προσαρμόσετε στον τοίχο μαζί με το κλειδί. Αμέσως θα έχετε φτιάξει ένα σημείο για να κρεμάτε τα κλειδιά σας, αν μιλάμε για την είσοδο του σπιτιού σας ή ακόμα και την πετσέτα σας αν μιλάμε . Είναι ένας αδιαμφισβήτητα πολύ ιδιαίτερος τρόπος κρέμασης με vintage χαρακτήρα. Μπορείτε και εδώ να επέμβετε χρωματικά ανάλογα με τη διάθεση και τα γούστα σας.

Το κλειδί μπορεί να λειτουργήσει και ως μια κομψή κρεμάστρα για την πετσέτα σας.

Το κλειδί μπορεί να λειτουργήσει και ως μια κομψή κρεμάστρα για την πετσέτα σας.

Κλειδιά γεμάτα αναμνήσεις Αν αλλάζετε τα σπίτια σαν τα πουκάμισα και έχετε πολλές και διαφορετικές αναμνήσεις από αυτά δεν έχετε παρά να φυλάξετε τα κλειδιά και μαζί και τις αναμνήσεις σας σ’ ένα καδράκι-βιτρίνα. Στο εμπόριο θα βρείτε με αρκετό πάχος και με τζάμι που παραπέμπουν σε βιτρίνα έκθεσης. Εκεί τοποθετήστε τα κλειδιά από τις παλαιότερες κατοικίες σας με χρονολογική σειρά γράφοντας από κάτω και την ημερομηνία-περίοδο που μείνατε στο εκάστοτε σπίτι. Μια ωραία γωνιά γεμάτη συναισθήματα και αναμνήσεις που θα σας έρχονται στο μυαλό κάθε φορά που περνάτε από το σημείο.

Μια βιτρίνα ιστορικό των σπιτιών που κατά καιρούς έχετε αφιερώσει περιόδους της ζωής σας.

Διαφήμιση

Μια βιτρίνα ιστορικό των σπιτιών που κατά καιρούς έχετε αφιερώσει περιόδους της ζωής σας.

Δείτε επίσης:

Κοσμήματα από κλειδιά Ποιος θα το φανταζόταν ότι θα μπορούσατε να φορέσετε ως κόσμημα τα παλιά σας κλειδιά. Κι όμως, όλα γίνονται! Αν το κλειδί σας δεν είναι ασφαλείας και έχει μια πιο κομψή νότα από το παρελθόν μπορείτε να το μετατρέψετε σε κόσμημα. Με ειδική κόλλα για μέταλλα ή για κοσμήματα μπορείτε εύκολα να το εμπλουτίσετε με στοιχεία της αρεσκείας σας. Ημιπολύτιμοι λίθοι, πέρλες, μικρά στρασάκια αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ένα τέλειο και διακριτικό αποτέλεσμα θα δώσει σίγουρα άλλη νότα στα κλειδιά σας. Στη συνέχεια περάστε μια αλυσίδα από την ήδη υπάρχουσα τρύπα του κλειδιού. Αν δεν σας αρέσουν οι αλυσίδες σχοινάκι. Θα έχετε φτιάξει ένα μαγικό και πρωτότυπο κόσμημα που θα γοητεύσει τους πάντες.

Πρωτότυπες δημιουργίες που οι φίλες σας θα λατρέψουν αποτελούν τα κοσμήματα από κλειδιά.

Πρωτότυπες δημιουργίες που οι φίλες σας θα λατρέψουν αποτελούν τα κοσμήματα από κλειδιά.

Κρεμάστρα από κλειδιά Μια κομψή ιδέα για να κρεμάσετε τα μικροαντικείμενα που καθημερινά σπαταλάτε πολύτιμο χρόνο για να τα βρείτε. Πρόκειται για μια κατασκευή η οποία μπορεί να τοποθετηθεί στην είσοδο της οικίας σας. Η διαδικασία είναι απλή. Πάρτε ένα κομμάτι ξύλου σε ακανόνιστη μορφή για περισσότερο στιλ και βιδώστε πάνω του παλιά κλειδιά με τη βοήθεια της τρύπας που υπάρχει στο πάνω μέρος τους. Πριν τα βιδώσετε φροντίστε να λυγίσετε τα κλειδιά στο κάτω μέρος έτσι έστω να πάρουν τη μορφή γάντζου, την απαραίτητη κλίση έτσι ώστε να στέκονται τα αντικείμενα. Αφού τα βιδώσετε καλά και σε ίση απόσταση θα έχετε μια ρετρό κρεμάστρα έτοιμη για… κρέμασμα!

Με ξύλινο φόντο σε συνδυασμό με τα χρυσά κλειδιά θα δώσουν ένα μοναδικό vintage χαρακτήρα.

Το ξύλινο φόντο σε συνδυασμό με τα χρυσά κλειδιά θα δώσουν ένα μοναδικό vintage χαρακτήρα.

Πηγή

Διαφήμιση

logo