share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Δε φαντάζεστε τι κάνει ο κουρκουμάς στον οργανισμό. Ίσως το πιο ισχυρό μπαχαρικό που υπάρχει για την υγεία

Δε φαντάζεστε τι κάνει ο κουρκουμάς στον οργανισμό. Ίσως το πιο ισχυρό μπαχαρικό που υπάρχει για την υγεία

Πρόκειται ίσως για το μπαχαρικό που όμοιό του δεν υπάρχει.

Περισσότερες από 5.000 έρευνες που έχουν δημοσιευτεί, αναφέρονται θετικά στον και στις ιδιότητές του.Η σύνθεσή του αποτελείται από 300 περίπου συστατικά, που επηρεάζουν τόσο το νευρικό σύστημα όσο και τις αντιδράσεις του οργανισμού.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η κατανάλωσή του σε κάποιες περιπτώσεις, είναι το ίδιο αποτελεσματική στην αντιμετώπιση παθήσεων, όπως και τα φάρμακα του εμπορίου.

Περιέχει ουσίες με αντιβιοτικές, αντικαρκινικές, αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ιδιότητες.

Δείτε επίσης:

Δηλαδή λειτουργεί ως μέθοδος θεραπείας, που μελλοντικά μπορεί να αντικαταστήσει ορισμένα φαρμακευτικά σκευάσματα, καθώς δεν έχει παρενέργειες στον οργανισμό.

Οι ειδικοί δεν έχουν σταματήσει να μελετούν τις θεραπευτικές του ιδιότητες.

Ιδιότητες του

Πρόκειται ίσως για το πιο ισχυρό μπαχαρικό που υπάρχει.

Ο ενισχύει την παραγωγή εγκεφαλικών κυττάρων.

Σε αυτή την άποψη κατέληξαν ερευνητές του Γερμανικού Ινστιτούτου Νευροεπιστήμης και Ιατρικής, αφού χορήγησαν σε πειραματόζωα ποσότητα κουρκουμά σε ενέσιμη μορφή.

Οι εγκεφαλικές απεικονίσεις έδειξαν, ότι η λήψη κουρκουμά συνέβαλε στην ανάπτυξη νευρικών κυττάρων.

Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι, ότι η κατανάλωση κουρκουμά μπορεί να βοηθήσει τον εγκέφαλο να αποκαθιστά και να διορθώνει μόνος του τις βλάβες που προκύπτουν.

Καταπολεμά το μετατραυματικό στρες

Μια ακόμη ελπιδοφόρα ανακάλυψη, έκαναν ψυχολόγοι από πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης.

Τα αποτελέσματα μελέτης, έδειξαν ότι μια διατροφή πλούσια σε κουρκουμά, μπορεί να καταπολεμήσει το μετατραυματικό στρες και άλλα είδη διαταραχών, χωρίς να χρειαστεί λήψη φαρμάκων.

Δείτε επίσης:

Το πείραμα που έκαναν έδειξε ότι η κουρκουμίνη, η ουσία που κάνει τον κουρκουμά κίτρινο, έχει την ιδιότητα να απαλύνει τις άσχημες αναμνήσεις.

Έδωσαν σε ποντίκια να φάνε κουρκουμά και στη συνέχεια τα έβαλαν να ακούσουν έναν ήχο που υπό φυσιολογικές συνθήκες τα τρομάζει.

Διαφήμιση

Όσα είχαν καταναλώσει κουρκουμά δεν αντέδρασαν, ενώ εκείνα που δεν είχαν καταναλώσει πανικοβλήθηκαν.

Είναι αντικαταθλιπτικό

Η έχει και αντικαταθλιπτικές ιδιότητες, για την ακρίβεια μπορεί να αντικαταστήσει αποτελεσματικά το αντικαταθλιπτικό φάρμακο prozac.Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα οφείλονται και πάλι στην κουρκουμίνη, που έχει όμοια επίδραση με την δραστική ουσία των αντικαταθλιπτικών, τη φλουοξετίνη.

Ερευνητές έδωσαν σε ασθενείς που πάσχουν από κατάθλιψη κάψουλες κουρκούμης, σε άλλους prozac και στους υπόλοιπους συνδυασμό.

Όταν αξιολογήθηκε η κατάστασή τους, αποδείχτηκε ότι τα άτομα που λάμβαναν κουρκουμά, είχαν τα ίδια αποτελέσματα με εκείνους που έπαιρναν prozac.

Δηλαδή η κατανάλωση κουρκουμά ανακουφίζει από τα συμπτώματα της κατάθλιψης, ενώ παράλληλα δεν έχει τις παρενέργειες των φαρμάκων.

Στις παρενέργειες που προκαλούν τα αντικαταθλιπτικά περιλαμβάνονται οι τάσεις αυτοκτονίας, η αύξηση βάρους, η ταχυκαρδία και άλλα.

Πως να χρησιμοποιήσετε τον

Στο μαγείρεμα: Βάλτε τον στην κατσαρόλα με το νερό που θα βράσετε μακαρόνια ή ρύζι.

Μπορείτε να προσθέσετε ένα κουταλάκι κουρκουμά στο μπριαμ ή στα ψητά λαχανικά.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό και δίνει μια διακριτική γεύση στο φαγητό.

Στη σαλάτα: Βάλτε μικρή ποσότητα στο ελαιόλαδο ή στη βινεγκρέτ και ανακατέψτε τη σαλάτα.

Στο τσάι: Δοκιμάστε να αναμίξετε ένα κουταλάκι κουρκουμά με λίγο μέλι.

Πιείτε το ζεστό. Αν νιώθετε το κρυολόγημα να “πλησιάζει», είναι ο ιδανικός συνδυασμός για να το αποτρέψει. Αν είστε ήδη κρυωμένοι, θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να ανακάμψει.

Σε συνδυασμό με πιπέρι: Ρίξτε και λίγο κουρκουμά μαζί με το πιπέρι στα φαγητά. Έτσι, ενισχύεται η δράση του κουρκουμά.

Για τον πονόλαιμο: Ανακατέψτε ένα κουτάλι της σούπας κουρκουμά και μισό κουτάλι της σούπας αλάτι σε 250ml νερό. Κάντε γαργάρες 3 φορές την ημέρα. Ο πονόλαιμος θα υποχωρήσει άμεσα.

Διαβάστε επίσης:

ΠΡΟΣΟΧΗ

– Σχόλιο : Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση και προτού αποφασίσετε να κάνετε οποιαδήποτε μεγάλη αλλαγή στην καθημερινή σας διατροφή, ή προτού αποφασίσετε να εφαρμόσετε κάποια συμβουλή, την οποία “κάπου μάθατε”, “κάποιος σας είπε”, ή “κάπου διαβάσατε”, ενημερώστε και ζητήστε την συμβουλή ενός γιατρού.

Πηγή

Διαφήμιση

logo