share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Αυτή είναι η συνταγή για τη βασική ζύμη για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Αυτή είναι η συνταγή για τη βασική ζύμη για τα Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Η πιο νόστιμη συνταγή για τα κλασσικά χριστουγεννιάτικα μπισκότα!

Μην ψάχνετε αλλού για δοκιμασμένη συνταγή. Είμαστε μαμάδες, έχουμε φτιάξει άπειρες συνταγές χριστουγεννιάτικων μπισκότων και έχουμε καταλήξει στην παρακάτω.

Μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες και συνταγές που για κάποιο λόγο δεν πετύχαιναν, γιατί είτε άπλωναν στο ταψί, είτε ήταν πολύ γλυκές, είτε κάτι πήγαινε στραβά, βρήκαμε την πιο τέλεια ζύμη για χριστουγεννιάτικα μπισκότα. Την πετύχαμε, την δοκιμάσαμε και σας την παρουσιάζουμε.

Υλικά:

5 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

2 κούπα μαλακό βούτυρο

1 κ.τ.γ μπεικιν παουντερ

2 αυγά

4 κ.τ.σ ζάχαρη

2 βανίλιες

Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Κοσκινίστε το αλεύρι. Βάλτε το σε ένα μπολ και ανακατέψτε μέσα το μπέικιν, τις βανίλιες και το αλάτι.

Χτυπήστε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέστε ένα-ένα τα αβγά και συνεχίστε το ανακάτεμα με το μίξερ για 5 λεπτά ακόμη.

Τέλος προσθέστε σιγά-σιγά το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να έχετε μια αφράτη βουτυρένια και απαλή ζύμη.

Διαφήμιση

Αν δυσκολευτείτε με το μίξερ προς το τέλος, κλείστε το και συνεχίστε να ζυμώνετε με το χέρι, φορώντας γάντια μιας χρήσης.

Βαλτε για 15 λεπτά τη ζύμη στο ψυγείο.

Σε ένα ταψί στρώστε λαδόκολλα.

Βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο απλώστε τη με έναν πλάστη και με κουπάτ κόψτε μπισκότα. (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε ένα ποτήρι)

Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Διακοσμήστε το με γλάσο ή σοκολάτα κουβερτούρα.

Πηγή

Διαφήμιση

logo