share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Αυτή είναι η δίαιτα που σκοτώνει τον καρκίνο, βελτιώνει την πνευματική υγεία και βοηθά στην γρήγορη απώλεια βάρους

Αυτή είναι η δίαιτα που σκοτώνει τον καρκίνο, βελτιώνει την πνευματική υγεία και βοηθά στην γρήγορη απώλεια βάρους

Στην Αμερική, 11 κορυφαίοι κατασκευαστές συνταγογραφούμενων φαρμάκων έχουν προϋπολογισμό εσόδων της τάξης των 85 δισεκατομμυρίων δολαρίων ετησίως.

Αυτό το συγκλονιστικό ποσοστό οφείλεται στην ικανότητα του κλάδου υγείας να κρατάει τους ανθρώπους δέσμιους στα φάρμακα και να κρατάει έξω από το σύστημα τα φυσικά, απλά πράγματα που θα μπορούσαν να τους θεραπεύσουν.

Ευτυχώς, υπάρχουν μερικοί άνθρωποι στον ιατρικό κλάδο που εργάζονται για τη ζωή πέρα από τα κέρδη. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν κάνει απίστευτες ανακαλύψεις, μία εκ των οποίων είναι η θεραπευτική δύναμη μιας δίαιτας, της κετογενικής.

Ο στόχος της είναι να βοηθήσει το σώμα να εισέλθει σε ένα στάδιο που ονομάζεται κέτωση. Η διατροφή, που ανακαλύφθηκε από τον Δρ Ράσελ Wilder στη Mayo Clinic, το 1924, απαιτεί από εσάς να κάνετε το 50% -70% της πρόσληψης τροφής σας ευεργετικά λίπη, τα οποία είναι αυτά που το σώμα σας διασπά για να προκαλέσει κέτωση. Γιατί ακριβώς είναι τόσο επιθυμητή η κέτωση; Εδώ θα βρείτε μερικά οφέλη.

#1 – Απώλεια βάρους

Σύμφωνα με το site DietDoctor.com, η δίαιτα αυτή μετατρέπει το σώμα σας σε μια “μηχανή καύσης λίπους”. Ουσιαστικά, αναγκάζει το μεταβολισμό σας να καίει σχεδόν εντελώς το λίπος, σε αντίθεση με τη συνηθισμένη ζάχαρη. Ως εκ τούτου, η δίαιτα βοηθά στην καύση λίπους δραστικά. Μια τέτοια δίαιτα λειτουργεί επίσης με τρόπο ώστε να ενθαρρύνει την απώλεια βάρους με τη μείωση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης. Θυμηθείτε, η ινσουλίνη είναι μια από τις ορμόνες που λέει το σώμα σας να αποθηκεύσει λίπος.

#2 – Διαχείριση συμπτωμάτων διαβήτη τύπου 2

Οι πάσχοντες από αυτό τον τύπο διαβήτη έχουν μειωμένη ευαισθησία στην ινσουλίνη και, έτσι, υψηλά επίπεδα αυτής της ορμόνης. Τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης μπορεί να οδηγήσουν σε μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως:

Λιπώδες ήπαρ

Παχυσαρκία

Τάση για κατανάλωση υδατανθράκων

υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Αυξημένο κίνδυνος ουρικής αρθρίτιδας

Υψηλή πίεση αίματος

Μια δίαιτα, φυσικά, μειώνει την ποσότητα των υδατανθράκων (που μετατρέπονται σε ζάχαρη) που καταναλώνετε εξασφαλίζοντας παράλληλα πως το σώμα σας παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται από το λίπος.

#3 – Θεραπεία καρκίνου

Διαφήμιση

#4 – Βελτίωση πνευματικής διαύγειας

Σε μια μελέτη, η δίαιτα αυτή μείωσε σημαντικά τα συμπτώματα της σχιζοφρένειας, σε ποντίκια πειραματόζωα. Αρκετοί ψυχίατροι λένε ότι κάνει επίσης θαύματα σε ανθρώπους που πάσχουν από κατάθλιψη και διπολική διαταραχή. Το 1999, οι ερευνητές παρατήρησαν πως κάποια αυτιστικά παιδιά έδειξαν μεγάλη βελτίωση μετά την έναρξη Κετογενικής δίαιτας. Έχουν βελτιωθεί σε τομείς όπως η συνεργασία, η ομιλία, η αλληλεπίδραση και η υπερκινητικότητα. 2 από τους 18 συμμετέχοντες που ολοκλήρωσαν τη μελέτη ήταν σε θέση να αφήσουν το ειδικό σχολείο και να ξεκινήσουν κανονική εκπαίδευση. Σύμφωνα με ερευνητές, αυτό οφείλεται στην ικανότητα της δίαιτας αυτής να διατηρήσει τα επίπεδα του GABA στον εγκέφαλο σε μεγάλο βαθμό.

Πώς να την αρχίσετε…

Τροφές που πρέπει να προτιμάτε

Πάρτε το επιθυμητό λίπος από τις παρακάτω τροφές:

Αβοκάντο

Βούτυρο

Λίπος κοτόπουλου

Ελαιόλαδο

Έλαιο καρύδας

Πρωτεϊνη από τα ακόλουθα τρόφιμα:

Ψάρι

Μοσχάρι

Αρνί

Οστρακοειδή

Ολόκληρα αυγά

Χαμηλή σε υδατάνθρακες τρόφιμα ακόμη πλήρωσης περιλαμβάνουν:

Φουντούκια Macadamia

Φυστίκια πεκάν

Καρύδια

Αμύγδαλα

Κολοκυθόσποροι

Μήλα

Πορτοκάλια

Αχλάδια

Τυρί

Δείτε το βίντεο για περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τη θαυματουργή δίαιτα…

πηγή: fumara.gr

Διαφήμιση

logo