ΥΓΕΙΑ

Ασφάλεια τροφίμων: Συχνά λάθη που κάνουμε στο σπίτι

Ασφάλεια τροφίμων: Συχνά λάθη που κάνουμε στο σπίτι

Συνήθως ανησυχούμε για την ασφάλεια των τροφίμων που φτάνουν στο πιάτο μας από το αγρόκτημα ή των τροφίμων που σερβίρονται στα εστιατόρια, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η κύρια πηγή τροφικής δηλητηρίασης παραμένει το σπίτι. Τα βακτηρίδια που σχετίζονται με τις τροφογενείς ασθένειες είναι κυρίως η σαλμονέλα, το εσερίχια κόλι και το καµπυλοβακτηρίδιο.

Διαφήμιση

Οι καταναλωτές, ενώ κατά ένα μεγάλο μέρος είναι ενήμεροι για τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια τροφίμων, ακόμα δεν παίρνουν την υγιεινή στην κουζίνα αρκετά στα σοβαρά.

Δείτε ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε όταν χειριζόμαστε τα τρόφιμα στο σπίτι αλλά και μερικές απλές προφυλάξεις για να κρατηθούν μακριά από το φαγητό τα επιβλαβή βακτηρίδια…Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#κουζίνα
#πιάτο
#ποια είναι
#σπίτι
#τρόφιμα
#φαγητό