share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Αντιοξειδωτικό ξανανιώνει τα αγγεία τουλάχιστον 15 χρόνια σε έξι εβδομάδες

Αντιοξειδωτικό ξανανιώνει τα αγγεία τουλάχιστον 15 χρόνια σε έξι εβδομάδες

Αντιοξειδωτικό ξανανιώνει τα αγγεία τουλάχιστον 15 χρόνια σε έξι εβδομάδες

Οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν συγκεκριμένο αντιοξειδωτικό που στοχεύει συγκεκριμένα τα μιτοχόνδρια, παρατηρούν τα αιμοφόρα αγγεία τους να ξανανιώνουν 15 με 20 χρόνια μέσα σε έξι εβδομάδες, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Οι ηλικιωμένοι που λαμβάνουν ένα νέο αντιοξειδωτικό που στοχεύει ειδικά στις κυτταρικές δυνάμεις ή στα μιτοχόνδρια, παρατηρούν τα αιμοφόρα αγγεία τους να ξανανιώνουν 15 με 20 χρόνια μέσα σε έξι εβδομάδες, σύμφωνα με την έρευνα του Πανεπιστημίου του Κολοράντο Boulder-University of Colorado Boulder.

Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Hypertension-Association journal Hypertension- της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας,προσθέτει ένα αυξανόμενο σύνολο στοιχείων, τα οποία υποδηλώνουν ότι συμπληρώματα διατροφής φαρμακευτικής ποιότητας ή συνταγογραφούμενα συμπληρώματα θα μπορούσαν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των καρδιακών παθήσεων.Αρκεί να μην εμπίπτουν σε μία από αυτές τις περιπτώσεις: Επικίνδυνες υπερτροφές και συμπληρώματα διατροφής. Αφέλεια ή απάτη;

Το ενδιαφέρον αναζωογονείται από την ιδέα ότι

τα από του στόματος αντιοξειδωτικά, τα οποία έχουν απορριφθεί σε μεγάλο βαθμό ως αναποτελεσματικά τα τελευταία χρόνια, θα μπορούσαν να αποκομίσουν μετρήσιμα οφέλη για την υγεία εάν είναι στοχευμένα, λένε οι συγγραφείς.

Τα φυσικά αντιοξειδωτικά ΔΕΝ είναι ποτέ αναποτελεσματικά: Αντιοξειδωτικά: Τελικά, προκαλούν ή εξαλείφουν τον καρκίνο;

“Αυτή είναι η πρώτη κλινική δοκιμή για να εκτιμηθεί ο αντίκτυπος ενός μιτοχονδριακού ειδικού αντιοξειδωτικού στην αγγειακή λειτουργία στους ανθρώπους”, δήλωσε ο κύριος συγγραφέας Matthew Rossman, μεταδιδακτορικός ερευνητής στο τμήμα της ενσωματωτικής φυσιολογίας.

“Υποδεικνύει ότι τέτοιες θεραπείες μπορεί να είναι καθοριστικής σημασίας για τη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακής νόσου που σχετίζεται με την ηλικία”.

Καρδιαγγειακό, Προστατεύουμε το σύστημα που μας Διατηρεί στη Ζωή

Για τη μελέτη, οι Rossman και Doug Seals, διευθυντής της Integrative Physiology of Aging Laboratory, προσέλαβαν 20 υγιείς άνδρες και γυναίκες ηλικίας 60 έως 79 ετών από την περιοχή Boulder.

Τα άτομα σχημάτισαν δυό ομάδες.

Η μία ομάδα έλαβε 20 χιλιοστόγραμμα την ημέρα ενός συμπληρώματος που ονομάζεται MitoQ, το οποίο έγινε με χημική μεταβολή του φυσικά απαντώμενου αντιοξειδωτικού Coenzyme Q10 για να προσκολληθεί στα μιτοχόνδρια μέσα στα κύτταρα.

Χρόνιες ασθένειες συνδέονται με χαμηλά επίπεδα CoQ10-Πως να τα ενισχύσουμε

Οι φυσικές πηγές του Coenzyme Q10 είναι οι ξηροί καρποί, όλοι είναι πλούσιες πηγές όπως

 • τα αμύγδαλα,

 • τα φιστίκια και

 • τα καρύδια,

 • το σουσάμι,

 • το ελαιόλαδο,

 • το μπρόκολο,

 • το σπανάκι,

 • το κουνουπίδι,

 • το λάχανο,

 • πολλά φρούτα,

 • οι σαρδέλες,

 • το σκουμπρί.

Μετά από έξι εβδομάδες, οι ερευνητές αξιολόγησαν τα εσωτερικά τοιχώματα των αιμοφόρων αγγείων όσο και το ενδοθηλίο, μετρώντας πόσες και πόσο οι αρτηρίες των ασθενών διευρύνθηκαν με αυξημένη ροή αίματος.Πυκνογενόλη: Το “tuboflo» των αρτηριών

Στη συνέχεια, μετά από μια περίοδο δύο εβδομάδων “αποχής”, χωρίς λήψη, οι δύο ομάδες άλλαξαν, με την ομάδα του εικονικού φαρμάκου να πάρει το συμπλήρωμα, και αντίστροφα.

Οι δοκιμές επαναλήφθηκαν.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι κατά τη λήψη του συμπληρώματος, η διαστολή των αρτηριών των ατόμων της ομάδας που έπαιρνε το αντιοξειδωτικό, βελτιώθηκε κατά 42%, καθιστώντας τα αιμοφόρα αγγεία τους, να μοιάζουν με αυτά ενός ατόμου 15 με 20 χρόνια νεότερου.

Μία βελτίωση αυτού του μεγέθους, εάν μπορούσε να διατηρηθεί, σχετίζεται με περίπου 13% μείωση της καρδιακής νόσου, ανέφερε ο Rossman.

Η μελέτη έδειξε επίσης ότι η βελτίωση της διαστολής οφειλόταν σε μείωση του οξειδωτικού στρες.

Τα αιμοφόρα αγγεία γίνονται άκαμπτα με την πάροδο της ηλικίας κυρίως ως αποτέλεσμα οξειδωτικού στρες.Βουλωμένα αγγεία, Αρτηριοσκλήρωση: Αιτίες, Συνέπειες και Αντιμετώπιση

Το οξυγόνον εισέρχεται, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, στον οργανισμό με την αναπνοή.

Στη συνέχεια μεταφέρεται με το αίμα στα κύτταρα και χρησιμοποιείται σε ποσοστό 95% για την παραγωγή ενέργειας.

Το υπόλοιπο ποσοστό προκαλεί τη δημιουργία των ελεύθερων ριζών, οι οποίες είναι απαραίτητες για τον οργανισμό μας, αφού αποτελούν μέρος του ανοσοποιητικού συστήματός μας.

Ελεύθερες ρίζες είναι

μια μορφή ενώσεων οι οποίες αποτελούν φυσικό προϊόν του μεταβολισμού των κυττάρων μας.

Διαφήμιση

Ο οργανισμός μας, στα πλαίσια της φυσιολογικής του λειτουργίας, παράγει καθημερινά κάποια ποσότητα ελεύθερων ριζών.

Όσο η παραγωγή ελεύθερων ριζών βρίσκεται σε φυσιολογικά επίπεδα δεν αποτελούν πρόβλημα για την υγεία μας, διότι ο οργανισμός μας έχει ανεπτυγμένα ενδογενή αντιοξειδωτικά συστήματα, ενώ παράλληλα λαμβάνει συνεχώς βοήθεια από τα αντιοξειδωτικά στοιχεία που περιέχονται στις τροφές.

Όταν όμως ο οργανισμός βρεθεί κάτω από ορισμένες συνθήκες και η συγκέντρωση ελευθέρων ριζών αυξηθεί τότε ο ευεργετικός τους ρόλος αναιρείται και γίνονται καταστροφικές για τον οργανισμό,καθώς “επιτίθενται” σε διάφορα σημεία των κυττάρων προκαλώντας αλλοιώσεις.Οξειδωτικό στρες, Ελεύθερες ρίζες και τα απαραίτητα αντιοξειδωτικά

Αυτή ακριβώς η μεγάλη αύξηση χαρακτηρίζεται ως οξειδωτικό στρες.

Η βιταμίνη C και η βιταμίνη Ε, που περιέχονται στις τροφές μας είναι από τα πιο γνωστά εξωγενή “αντιοξειδωτικά”

“Η μελέτη επικεντώθηκαν στην αναμφισβήτητη θεωρία ότι η συμπλήρωση της δίαιτας με αντιοξειδωτικά μπορεί να βελτιώσει την υγεία”, δήλωσε ο Seals. “Και υποδεικνύει ότι η στόχευση μιας συγκεκριμένης πηγής, όπως τα μιτοχόνδρια, μπορεί να είναι ένας καλύτερος τρόπος για τη μείωση του οξειδωτικού στρες και τη βελτίωση της καρδιαγγειακής υγείας”.

Αυτό το καλοκαίρι, οι Rossman και Seals σχεδιάζουν να ξεκινήσουν μια μελέτη παρακολούθησης τριών μηνών για να επιβεβαιώσουν τα ευρήματα σε ένα μεγαλύτερο αριθμό θεμάτων και να εξετάσουν προσεκτικότερα τις επιπτώσεις στα μιτοχόνδρια.

Το ίδιο εργαστήριο δημοσίευσε πρόσφατα μια άλλη μελέτη, που δείχνει ότι

μια ένωση που ονομάζεται νικοτιναμίδη ριβοζίδη* μπορεί επίσης να είναι σε θέση να αναστρέψει την αγγειακή γήρανση σε υγιή άτομα.

“Η άσκηση και η κατανάλωση υγιεινής διατροφής είναι οι πιο καταξιωμένες προσεγγίσεις για τη διατήρηση της καρδιαγγειακής υγείας”, δήλωσε ο Seals. “Αλλά στο επίπεδο της δημόσιας υγείας, δεν είναι αρκετοί άνθρωποι πρόθυμοι να το κάνουν αυτό.

Έτσι αναζητούμε συμπληρωματικές επιλογές που βασίζονται σε στοιχεία για να αποτρέψουμε αλλαγές που σχετίζονται με την ηλικία και που προκαλούν ασθένειες”

πηγή: sciencedaily.com

Κείμενο-παρουσίαση thalia-botanologia.blogspot.com

“Τροφή»

:

Όσον αφορά τα μιτοχόνδρια, το καρδιαγγειακό, αλλά και ολόκληρον τον οργανισμό:

Το συνένζυμο CoQ10 , α

ντιμετωπίζει αποτελεσματικότατα καρδιοπάθειες, αρρυθμίες, Στεφανιαία νόσο, Πρόπτωση μιτροειδούς βαλβίδας, Υπέρταση, Στηθάγχη

Επίσης, μπορεί να βοηθήσει τα μιτοχόνδρια σας να κάνουν πιο καθαρές και πιο αποτελεσματικές καύσεις.

Αυτό μειώνει την ποσότητα του οξειδωτικού στρες και των ζημιών στα μιτοχόνδρια, βοηθώντας τα να επιβραδύνουν τις παθολογικές διεργασίες γήρανσης.

Το σύνολο της υγείας του σώματος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απο τη διατήρηση της ακεραιότητας των μιτοχονδρίων.

Το CoQ10 αντιπροσωπεύει έναν αποτελεσματικό τρόπο για τη βελτιστοποίηση της μιτοχονδριακής παραγωγής, διατηρώντας τα επίπεδα του συνένζυμου Q10 στο αίμα σε νεανικά επίπεδα.

Σας διαθέτω εξαιρετικής ποιότητας και δραστικότητας Q10

, το οποίο μπορείτε να συνδυάσετε με την επίσης πολύ ισχυρή

φόρμουλα υγιείας (Μελέτη του Πανεπιστημίου Αθηνών) η οποία αποτελείται από

Πυκνογενόλη

: (καθαρίζει με απόλυτη ασφάλεια τις αρτηρίες σας προφυλάσσοντας έτσι από εγκεφαλικά και καρδιακά επεισόδια),

– εκχύλισμα σπόρων σταφυλιού

(σούπερ αντιοξειδωτικό και ωφέλιμο για την καρδιά)

σε συνδυασμό όλα μαζί ώστε να εξασφαλίσετε την υγιεία των αγγείων, της καρδιάς, του εγκεφάλου και πολλών ακόμη ζωτικών οργάνων.

Δρουν εξαιρετικά και ως πρόληψη (24ωρη προφύλαξη από εγκεφαλικά/καρδιακά επεισόδια), αλλά και κατασταλτικά!

Όποιος ενδιαφέρετε μπορεί να επικοινωνήσει στο μέιλ:

life@proionta-tis-fisis.com

Matthew J. Rossman, Jessica R. Santos-Parker, Chelsea A.C. Steward, Nina Z. Bispham, Lauren M. Cuevas, Hannah L. Rosenberg, Kayla A. Woodward, Michel Chonchol, Rachel A. Gioscia-Ryan, Michael P. Murphy, Douglas R. Seals. Chronic Supplementation With a Mitochondrial Antioxidant (MitoQ) Improves Vascular Function in Healthy Older Adults. Hypertension, 2018; HYPERTENSIONAHA.117.10787 DOI: 10.1161/HYPERTENSIONAHA.117.10787

proionta-tis-fisis.com

Φωτογραφία: www.amlglobalportal.com/

*Οι συνταγές λειτουργούν στα πλαίσια μιας ισορροπημένης διατροφής και μιας γενικότερης αλλαγής του τρόπου ζωής, από τον οποίο προέκυψαν εξ αρχής τα παραπάνω περιγραφόμενα προβλήματα υγιείας.

**Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας.Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Πηγή

Διαφήμιση

logo