share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Αντίο βαρετό γυμναστήριο: Αυτές είναι οι 4 ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν το σώμα σου σε 30 ημέρες

Αντίο βαρετό γυμναστήριο: Αυτές είναι οι 4 ασκήσεις που θα μεταμορφώσουν το σώμα σου σε 30 ημέρες

Κι όμως υπάρχει τρόπος, αρκεί να έχεις πειθαρχία και όρεξη για μια μικρή προσπάθεια.

Όταν αφιερώνουμε τον χρόνο και την ενέργειά μας στις αίθουσες του γυμναστηρίου, είναι λογικό να περιμένουμε και τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Τώρα, ερευνητές και επιστήμονες αποκαλύπτουν 12 τρικ για να τα πετύχουμε σε κάθε προπόνηση, εντός και εκτός σπιτιού:

1) Κάνουμε βαράκια

Οι καρδιοαναπνευστικές ασκήσεις δεν αρκούν. Μόνο με αυτές, ο μεταβολισμός μας θα πέσει και θα χάσουμε βάρος πιο δύσκολα. Αντίθετα, όταν κάνουμε και βάρη, οι μύες μας “χτίζονται» πιο αποτελεσματικά και, κατά συνέπεια, αυξάνονται οι ρυθμοί του μεταβολισμού μας. Είκοσι λεπτά με βαράκια κάθε μέρα θεωρείται το ιδανικό.

2) Ακούμε μουσική

Είναι γνωστό ότι η αγαπημένη μας μουσική κατά τη διάρκεια της άσκησης αυξάνει τις επιδόσεις. Όμως, τώρα, νέες έρευνες δείχνουν ότι είναι ωφέλιμο να ακούμε και πιο ήπια μουσική στο τέλος της γυμναστικής, εφόσον βοηθά το σώμα μας να επανέλθει γρηγορότερα, την πίεση του αίματος και τους ρυθμούς της καρδιάς να επιστρέψουν στα φυσιολογικά επίπεδα.

3) Κάνουμε πιο έντονη προθέρμανση αντί για απλό στρέτσινγκ

Μιμητικές κινήσεις της άσκησης που θα ακολουθήσει σε πιο ήπια ένταση αυξάνουν τη ροή του αίματος και μας προετοιμάζουν καλύτερα από τις απλές διατάσεις των ποδιών και των χεριών. Για παράδειγμα, πριν κάνουμε τρέξιμο, μπορούμε να κάνουμε κάμψεις των γονάτων ή και λίγο τζόκιγνκ επί τόπου.

4) Καταναλώνουμε υδατάνθρακες πριν την προπόνηση

Είναι η βασική πηγή ενέργειας κι έτσι, μας βοηθούν να αποδώσουμε καλύτερα και να πετύχουμε πιο θεαματικά αποτελέσματα.

5) Κάνουμε διαλείμματα

Οι μικρές παύσεις μεταξύ των ασκήσεων μας βοηθούν να ξαναρχίσουμε με μεγαλύτερη ένταση και, κατά συνέπεια, να κάψουμε περισσότερες θερμίδες και λίπος.

6) Πίνουμε νερό

Αν είμαστε αφυδατωμένοι πριν ή κατά τη διάρκεια της γυμναστικής, αυτή γίνεται δυσκολότερη και η απόδοσή μας πέφτει. Έτσι, πρέπει να καταναλώνουμε τουλάχιστον 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα, ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

7) Κοιμόμαστε καλά το βράδυ

Διαφήμιση

Η έλλειψη ύπνου μειώνει την απόδοσή μας στη γυμναστική, τον αριθμό των θερμίδων που καίμε, αλλά και την ικανότητα του σώματός μας να επανέλθει μετά την άσκηση. Είναι σημαντικό, λοιπόν, κάθε βράδυ να κοιμόμαστε από 7 έως 9 ώρες.

8) Κάνουμε μασάζ

Οι μύες δεν “χτίζονται» κατά τη διάρκεια της άσκησης, αλλά αμέσως μετά από αυτήν και ανάμεσα σε διαφορετικές προπονήσεις. Έτσι, το μασάζ συμβάλλει στα καλύτερα αποτελέσματα, αλλά και στην επιστροφή του σώματός μας στους φυσιολογικούς του ρυθμούς.

9) Πίνουμε σοκολατούχο γάλα

Έρευνες έδειξαν ότι οι ποδηλάτες που κατανάλωναν σοκολατούχο γάλα χαμηλών λιπαρών μετά τις προπονήσεις, πετύχαιναν καλύτερα αποτελέσματα. Κι αυτό, γιατί το συγκεκριμένο ρόφημα περιέχει σωστή αναλογία υδατανθράκων και πρωτεΐνης, που βοηθά τους μύες να επανέλθουν και εμάς να ανακτήσουμε ενέργεια.

10) Αλλάζουμε τακτικά το είδος της άσκησης

Μας κάνει να μην βαριόμαστε, συμβάλλει στην εκγύμναση διαφορετικών μυών και μας βοηθά να χάνουμε περισσότερο βάρος συγκριτικά με τις ίδιες και τις ίδιες ασκήσεις συνεχώς. Έτσι, πρέπει να συμπεριλαμβάνουμε διαφορετικού τύπου ασκήσεις σε κάθε προπόνηση και να τους αλλάζουμε κάθε μήνα.

11) Γυμναζόμαστε μαζί με κάποιο φίλο

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι ποδηλάτες που ασκούνται με παρέα κάνουν τα διπλά χιλιόμετρα από ό,τι μόνοι τους. Οι φίλοι μάς κινητοποιούν να ασκηθούμε περισσότερο και κάνουν τη γυμναστική πιο ευχάριστη.

12) Καταναλώνουμε πρωτεΐνη πριν τον ύπνο

H πρωτεΐνη βοηθά στην πιο αποτελεσματική εκγύμναση των μυών μας και, όταν την καταναλώνουμε πριν τον ύπνο, αυτό συνεχίζεται και όταν κοιμόμαστε. Το ελληνικό γιαούρτι και το τυρί cottage θεωρούνται από τις καλύτερες επιλογές.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο με τις 4 θαυματουργές ασκήσεις που θα σε βοηθήσουν να απαλλαγείς από το γυμναστήριο:

womantoc

Διαφήμιση

logo