share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

Αν θέλετε να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι, προσπαθήστε να χάσετε αυτά τα πράγματα!!!

Αν θέλετε να είστε πραγματικά ευτυχισμένοι, προσπαθήστε να χάσετε αυτά τα πράγματα!!!

Η ιδέα ότι τα υπάρχοντά μας, μας κάνουν ευτυχισμένους είναι μια ψευδαίσθηση. Παραθέτοντας όλη την ευτυχία μας σε πράγματα, ακόμα και σε ανθρώπους ή σε εμπειρίες του παρελθόντος, τελικά μας οδηγεί να καλλιεργήσουμε μια αντίληψη ότι η ευτυχία δεν έρχεται από μέσα μας. Ότι είναι εξαρτημένη από τις εξωτερικές συνθήκες και αντικείμενα.Έχουμε δώσει τόσο μεγάλη έμφαση στη σημασία των αντικειμένων και καταλήγουμε στο συμπέρασμα, ότι αυτά τα πράγματα στη ζωή μας πρέπει να είναι αυτά που μας φέρνουν την ευτυχία. Ωστόσο, τι θα συνέβαινε αν αφήναμε τα υπάρχοντά μας; Είτε πρόκειται για ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο, το να το αφήσετε είναι οδυνηρό και συχνά αναρωτιέστε πώς μπορεί ο πόνος να φέρει την ευτυχία; Το μυαλό μας έχει την τάση να επικεντρώνονται στην παράλογη πτυχή αυτού του ερωτήματος, αλλά στην ουσία, το να αφήσετε κάποια από τα υπάρχοντά σας θα σας οδηγήσει σε μια πολύ πιο ευτυχισμένη και ικανοποιητική ζωή.

Αφήστε την ιδέα ότι η ευτυχία προέρχεται από τα τρέχοντα υπάρχοντά σας

Αυτό είναι μια τεράστια παρανόηση. Είτε πρόκειται για ένα ζευγάρι παπούτσια, ή για ένα αυτοκίνητο, ή για το πιο πρόσφατο smartphone. Το μυαλό μας πιστεύει ότι η ζωή μας θα πάει καλύτερα και θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι μόνο όταν εισέλθουν στη ζωή μας αυτά τα πράγματα. Και ναι, θα μπορούσαν να μας κάνουν να νιώσουμε ενθουσιασμό και χαρά για ένα μικρό χρονικό διάστημα αλλά η ικανότητά μας να προσαρμοζόμαστε σε διάφορες συνθήκες είναι αυτή η οποία μας κάνει να βαριόμαστε εύκολα και να επιζητούμε το επόμενο πράγμα που θα μας φέρει και πάλι την ευτυχία.

Ακόμη και στις σχέσεις, πιστεύουμε ότι ένα συγκεκριμένο πρόσωπο θα μας κάνει ευτυχισμένους, αλλά μερικές φορές αυτό δεν συμβαίνει. Γι ‘αυτό είναι σημαντικό να αφήσετε την ιδέα ότι η ευτυχία μπορεί να βρεθεί από εξωτερικά μέσα. Αν αφήσετε αυτή την ιδέα, θα συνειδητοποιήσετε ότι τίποτα γύρω σας, δεν συμβάλλει στην ευτυχία σας, εκτός από εσάς.

Αφήστε ότι δεν μπορείτε να ελέγξετε

Προσπαθώντας να ελέγξετε τις καταστάσεις γύρω σας έτσι ώστε να σας κάνουν ευτυχισμένους θα καταλήξετε μόνο στη δυστυχία. Μερικές φορές είναι καλύτερα να αφήσετε τις καταστάσεις που δεν μπορείτε να ελέγξετε να εξελιχθούν με τον τρόπο τους. Το να πολεμάτε σκληρά και να βασανίζετε τον εαυτό σας με αυτά τα πράγματα θα σας φέρει μόνο απογοήτευση. Προσπαθώντας να αλλάξετε κάτι που είναι σταθερό μακροπρόθεσμα θα χάσετε την ευτυχία. Θα πρέπει να αφεθείτε στη ροή αυτών των καταστάσεων και να αποκομίσετε τα οφέλη τους νιώθοντας ευτυχισμένοι.

Η ευτυχία μπορεί να βρεθεί σε αυτά που αντιστέκεστε. Το μυαλό μας έχει τη συνήθεια να φαντασιώνονται έναν συγκεκριμένο τρόπο με τον οποίο μπορούμε να επιτύχουμε την ευτυχία μας και να αγνοεί ή να κάνει υποθέσεις σχετικά με άλλους τρόπους. Αλλά αυτοί είναι οι τρόποι που θα σας οδηγήσουν στο σημείο όπου θέλουμε. Απελευθερώνοντας τον ελέγχο των καταστάσεων και αφήνοντας να εξελιχθούν, μπορείτε να μάθετε πώς να είστεευτυχισμένοι με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο από ότι φανταζόσασταν έως τώρα.

Αφήστε τα υπάρχοντά από το παρελθόν σας

Νιώθετε ότι έχετε κάνει ένα ξεκαθάρισμα, αλλά δεν μπορείτε να αφήσετε το φόρεμα που σας θυμίζει κάτι ωραίες διακοπές που είχατε – αν και δεν το έχετε φορέσει από το 2007; Ή μια παλιά εικόνα που κάνει συλλογή σκόνης στη σοφίτα σας γιατί σας θυμίζει το τελευταίο σας σπίτι; Κρατώντας τα υπάρχοντά μας, κρατάμε το παρελθόν. Ενώ είναι ωραίο να έχουμε αναμνηστικά, κρατώντας πάρα πολλά πράγματα μπορεί να μας σταματήσει από το να κινούμαστε προς τα εμπρός, περισσότερο από ότι νομίζουμε. Κυριολεκτικά κάνοντας χώρο στα ντουλάπια μας, απελευθερώνουμε πάρα πολύ χώρο στο μυαλό μας και αυτό μπορεί να κάνει θαύματα στην ευτυχία μας. Ναι, είναι δύσκολο να πετάξετε κάποια πράγματα στον κάδο ή να τα παραδώσετε κάπου ως φιλανθρωπία, αλλά σίγουρα δεν είναι τόσο επώδυνο, όσο φαντάζεστε.

Διαφήμιση

Αφήστε τους ανθρώπους που δεν εξυπηρετούν στο παρόν σας

Μερικές φορές έχουμε ανθρώπους στη ζωή μας που μειώνουν την ευτυχία μας. Ενώ μπορεί να είναι δύσκολο να αφήσετε φίλους και παλιούς αγαπημένους, είναι επίσης και υψίστης σημασίας για τη δική σας ευτυχία να αφήσετε αυτούς τους ανθρώπους να φύγουν. Κρατώντας οδυνηρές αναμνήσεις ή εκθέτοντας συνεχώς τις σκέψεις και το μυαλό μας σε δυνητικά τοξικούς ανθρώπους εμποδίζουμε την ευτυχία μας.

Είναι επίσης σημαντικό να αφήσετε την ιδέα ενός ατόμου. Οι παλιές αγάπες και οι σχέσεις έχουν μια συνήθεια να πλανώνται στο μυαλό μας όταν αρχίζουμε να ξεχνάμε τους λόγους για τους οποίους δεν λειτούργησε. Στην συνέχεια, χτίζουμε την ιδέα των ανθρώπων για τους οποίους είχαμε σφοδρή επιθυμία και τους τοποθετούμε πιο ψηλά στο βάθρο, κι αυτό δεν είναι πραγματικότητα Αφήνοντας λοιπόν πίσω μας αυτές τις καταστάσεις, μειώνουμε προσωρινά την πίεση που έχουμε θέσει στον εαυτό μας και στους άλλους, η οποία θα μπορούσε να εμποδίσει το δρόμο της επίτευξης της ευτυχίας που μας αξίζει.

Πόνος, τις περισσότερες φορές, οδηγεί στην ευτυχία

Η όλη ιδέα του να αφήσουμε κάποια πράγματα και καταστάσεις είναι οδυνηρή για μας. Πρέπει να είναι, ειδάλλως γιατί να είναι τόσο δύσκολο να το κάνουμε; Είμαστε βέβαιοι ότι τα πράγματα και οι άνθρωποι γύρω μας συμβάλλουν πάρα πολύ στην ευτυχία μας, όταν, στην πραγματικότητα, σε πολλές περιπτώσεις, αυτό δεν είναι αλήθεια.

Μερικές φορές χρειάζεται να περάσουμε από επώδυνες διαδικασίες για την επίτευξη της ευτυχίας. Αυτές είναι το πώς θα αξιολογήσουμε και θα εκτιμήσουμε αυτά που μας κάνουν πραγματικά ευτυχισμένους και απελευθερώνουν τον απαραίτητο χώρο για νέες και συναρπαστικές εμπειρίες, σκέψεις και πεποιθήσεις και μας βοηθούν να κατανοήσουμε πώς είναι να είσαι ευτυχισμένος, αληθινά και πραγματικά ευτυχισμένος

ΠΗΓΗ: www.awakengr.com , hippieteepee.gr , lifehack.org

…..Best of Network….

Πηγή

Διαφήμιση

logo