share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

8 Λόγοι Για Να Πίνετε Νερό Σε Ποτήρι Από Χαλκό – Απίστευτες Αλλαγές Στο Σώμα Σας

8 Λόγοι Για Να Πίνετε Νερό Σε Ποτήρι Από Χαλκό – Απίστευτες Αλλαγές Στο Σώμα Σας

8 Λόγοι Για Να Πίνετε Νερό Σε Ποτήρι Από Χαλκό – Απίστευτες Αλλαγές Στο Σώμα Σας!

Μπορεί να δυσκολεύεστε να βρείτε μία σύνδεση μεταξύ των μαγειρικών σκευών και της υγείας σας, αλλά εμπιστευτείτε μας, υπάρχει.

Πιο συγκεκριμένα, όλα εξαρτώνται από το υλικό κατασκευής – οι άνθρωποι υποψιάζονται εδώ και χιλιετίες ότι υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στα φλυτζάνια που είναι κατασκευασμένα από χαλκό.

Από τους αρχαίους αιγυπτιακούς χρόνους, οι άνθρωποι φορούσαν κοσμήματα από χαλκό σε άμεση επαφή με το δέρμα τους και αποθήκευαν νερό σε δοχεία χαλκού, επικαλούμενοι εκτεταμένα ιατρικά οφέλη.

Σήμερα, η επιστήμη καλύπτει αυτές τις αξιώσεις με πολλές επιστημονικές μελέτες που επιβεβαιώνουν ότι ο χαλκός είναι ένας ‘δολοφόνος άμεσης επαφής’ για πολλές επιβλαβείς ουσίες.

Ενώ η υπερβολική ποσότητα χαλκού κάνει κακό στην υγεία, μπορείτε να αξιοποιήσετε τα οφέλη του στο σπίτι με ευκολία. Εφαρμόστε αυτή την αρχαία πρακτική πίνοντας από ένα χάλκινο κύπελλο, ΟΧΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 4 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ.

Είναι μια απλή αλλαγή τρόπου ζωής που μπορεί να κάνει μια σημαντική διαφορά στην υγεία σας.

Πώς Επηρεάζει Ο Χαλκός Το Σώμα Μας;

Εκτός από τη χρήση του στην κατασκευή κοσμημάτων και εργαλείων, ο χαλκός έχει μακρά ιστορία χρήσης για φαρμακευτικούς σκοπούς.

Τόσο στην Αρχαία Αίγυπτο όσο και στην Ινδία, χρησιμοποιούσαν χάλκινα αγγεία για να αποθηκεύουν μεγάλες ποσότητες νερού – καθώς παρατηρήθηκε ότι αυτά τα δοχεία κρατούσαν το νερό φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Σήμερα, η παρατήρηση αυτή υποστηρίζεται από την επιστήμη και – αν και ο χαλκός είναι ένα βαρύ μέταλλο που δεν είναι ασφαλές όταν καταναλώνεται σε μεγάλες ποσότητες – οι μικρές ποσότητες χαλκού μπορεί να έχουν αξιοσημείωτες επιδράσεις στη συνολική σωματική υγεία.

ΧΑΛΚΟΣ: 8 Σημαντικά Οφέλη Για Την Υγεία

#1 Διεγείρει Τον Εγκέφαλο

Το κλειδί για την επιτάχυνση των λειτουργιών του εγκεφάλου σας σε μια αργή μέρα, μπορεί να έγκειται στην προσθήκη χαλκού στον οργανισμό σας.

Ο χαλκός, ως μικροθρεπτικό συστατικό, είναι γνωστό ότι τονώνει το σώμα για να αποκαταστήσει και να παράγει θήκες μυελίνης, οι οποίες αποτελούν βασικό τμήμα του νευρικού συστήματος στον εγκέφαλο και επιτρέπουν στις συνάψεις να πηδήξουν από το σημείο Α στο σημείο Β.

Ουσιαστικά, η βελτίωση της υγείας των θηκών μυελίνης με χαλκό, θα διευκολύνει αυτές τις συνάψεις να λειτουργήσουν αστραπιαία.

#2 Ανακουφίζει Τις Αρθρώσεις

Υπάρχει εδώ και καιρό η φήμη ότι η κατανάλωση χαλκού ή η άμεση επαφή του με το δέρμα, είναι μια αποτελεσματική θεραπεία κατά του πόνου των αρθρώσεων, ειδικά εάν ο χαλκός οξειδωθεί και γίνει πράσινος, αλλάζοντας το δέρμα γύρω του επίσης σε πράσινο.

Αυτή η συγκεκριμένη μέθοδος μπορεί να είναι περισσότερο μια λαϊκή πεποίθηση και όχι πραγματική θεραπεία, αλλά η θεωρία είναι ότι ο χαλκός μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη των κατεστραμμένων χόνδρων, που στη συνέχεια θα ανακουφίσει τον πόνο που σχετίζεται με την αρθρίτιδα και άλλους πόνους στις αρθρώσεις.

Ενώ η επιστημονική κοινότητα διατηρεί αμφιβολίες, πολλοί χειροπράκτες ορκίζονται στον χαλκό και τις ευεργετικές του επιδράσεις στις πονεμένες και πρησμένες αρθρώσεις.

#3 Βοηθά Το Πεπτικό Σύστημα

Η κατανάλωση μικρών ποσοτήτων χαλκού μπορεί να βοηθήσει το σώμα σας να χωνέψει πιο αποτελεσματικά, επειδή ο χαλκός διεγείρει τη συστολή των πεπτικών μυών που βοηθούν στην απομάκρυνση των αποβλήτων μέσω του εντέρου.

Διαφήμιση

Επίσης, σκοτώνει τα βακτήρια, εξαλείφοντας επικίνδυνους μικροοργανισμούς που προκαλούν αναταραχές στο στομάχι.

Ωστόσο, η κατανάλωση χαλκού πρέπει να είναι περιορισμένη για να αποφευχθεί η βλάβη των καλών βακτηρίων του εντέρου.

#4 Ισορροπεί Τον Θυρεοειδή

Ο χαλκός είναι ένα από τα πολλά ιχνοστοιχεία που χρειάζεται το σώμα για να εκτελεί τις καθημερινές λειτουργίες.

Συγκεκριμένα, οι διαταραχές του θυρεοειδούς αδένα, όπως ο υπο- ή υπερ-θυρεοειδισμός, συσχετίζονται συχνά με ανεπάρκεια χαλκού στον οργανισμό.

Η ασθένεια συνδέεται με μεγάλες αλλαγές βάρους, ορμονικές διακυμάνσεις και μεταβολή της διάθεσης, οπότε η πρόσληψη χαλκού μπορεί να εξισορροπήσει και να αποκαταστήσει τη λειτουργία του θυρεοειδούς.

#5 Υποστηρίζει Το Καρδιαγγειακό Σύστημα

Η πρόσληψη χαλκού δεν αποτελεί λύση για όλα τα καρδιαγγειακά προβλήματα, αλλά έχει αποδειχθεί από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ ότι μπορεί να βελτιώσει την καρδιαγγειακή υγεία, όταν λαμβάνεται ως συμπλήρωμα.

Ενώ ο χαλκός σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά τον υγιεινό τρόπο ζωής και τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, το συμπλήρωμα χαλκού μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της αρτηριακής πλάκας και στο άνοιγμα των αιμοφόρων αγγείων.

#6 Δυναμώνει Τα Μαλλιά

Ως μικροθρεπτικό συστατικό, ο χαλκός αποτελεί βασικό συστατικό στην παραγωγή μελανίνης, η οποία είναι απαραίτητη για την υγεία των μαλλιών. Ο χαλκός μπορεί να είναι ιδιαίτερα ευεργετικός για την αποκατάσταση των αραιών και λεπτών μαλλιών.

Συμβάλλει επίσης στην ανάπτυξη νέων τριχών μετά από μια χημειοθεραπεία, επειδή διευρύνει τα θυλάκια των τριχών και μειώνει τον χρόνο που απαιτείται για την ανάπτυξή τους.

Επιπλέον, επιβραδύνει το γκριζάρισμα των μαλλιών με φυσικό τρόπο, αυξάνοντας τα επίπεδα της μελανίνης.

#7 Ωφελεί Το Ήπαρ & Τη Σπλήνα

Αν και δεν είναι τεκμηριωμένο ότι ο χαλκός είναι επωφελής για το συκώτι και τη σπλήνα, αποτελεί ένα παλιό κομμάτι της Βεδικής σοφίας ότι έχει θετικές επιδράσεις στο ήπαρ, τη σπλήνα και το λεμφικό σύστημα.

Αυτό μπορεί να ισχύει μόνο στην περίπτωση ανεπάρκειας χαλκού, καθώς το ήπαρ είναι υπεύθυνο για το φιλτράρισμα περίσσειας χαλκού και άλλων μετάλλων στο αίμα.

#8 Βελτιώνει Το Δέρμα

Όσο ευεργετική είναι η μελανίνη για τα μαλλιά σας, τόσο αποτελεσματική είναι και για το δέρμα σας.

Τα πεπτίδια του χαλκού προωθούν την υγιή και ομαλή παραγωγή κυττάρων και είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για την επούλωση του κατεστραμμένου ή ξηρού δέρματος.

Προωθούν τέλος την παραγωγή κολλαγόνου, το οποίο βελτιώνει την ελαστικότητα και τη γενικότερη υγεία της επιδερμίδας.

Επιμέλεια Κειμένου & Μετάφραση: Marva @Truelife.gr

Πηγή : truelife.gr

*Το περιεχόμενο του παρόντος άρθρου, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ιατρικής γνωμάτευσης και κάθε άλλης πληροφορίας που σχετίζεται με την υγεία, είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως μια συγκεκριμένη διάγνωση ή θεραπευτικό πλάνο για κανένα άτομο. Η χρήση αυτής της ιστοσελίδας και των πληροφοριών που περιέχονται σε αυτήν, δεν δημιουργεί μια σχέση γιατρού-ασθενή. Πάντα να αναζητείτε την άμεση συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού σε σχέση με οποιεσδήποτε ερωτήσεις ή προβλήματα που αντιμετωπίζετε με την υγεία σας.

Διαφήμιση

logo