share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

5 Ελιές την ημέρα το γιατρό τον κάνουν πέρα;

5 Ελιές την ημέρα το γιατρό τον κάνουν πέρα;

Όταν πρόκειται για ασθένεια, τα φαρμακευτικά προϊόντα μπορεί να έχουν τη θέση τους, αλλά όταν μιλάμε για την πρόληψη της ασθένειας – ή ακόμη καλύτερα για μακροζωία, τότε η Φύση έχει τη δική της φαρμακοποιία. Καρποί, μπαχαρικά, βότανα, φρούτα και λαχανικά είναι τα φάρμακα που συνταγογραφούσε ο Ιπποκράτης πάνω από δύο χιλιάδες χρόνια πριν. Ένα σώμα που υποστηρίζεται καλά από την καθημερινή διατροφή, τη σωστή ξεκούραση και την επαρκή άσκηση αναπτύσσει φυσική άμυνα ενάντια σε πολλές από τις σύγχρονες ασθένειες, που ο πολιτισμός μας μοιάζει να θεωρεί ως αναπόφευκτες.

Ευτυχώς οι ερευνητές διεγείρονται με το να ανακαλύπτουν τι έχει προσφέρει η Φύση τόσο άφθονα – βιοδιαθέσιμα λειτουργικά τρόφιμα.

Λοιπόν ιδού άλλος ένας μικρός θησαυρός – που συχνά παραβλέπεται στο πιάτο των ορεκτικών.

Η πρώτη αιτία θανάτου παγκοσμίως είναι τα καρδιαγγειακά νοσήματα και ως επί το πλείστον οι στεφανιαίες νόσοι, που επηρεάζεται κυρίως από τη χοληστερίνη. Η καθημερινή κατανάλωση υψηλά φαινολικών εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων είναι ευρέως γνωστό και αποδεδειγμένο πως βοηθά στην πρόληψη αυτών των ασθενειών και στη μείωση των συμπτωμάτων τους. Οι πολυφαινόλες του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου έχουν υγειοπροστατευτικά οφέλη με αντιφλεγμονώδη, αντιοξειδωτική, καρδιοπροστατευτική και νευροπροστατευτική δράση. Αλλά θα μπορούσε η κατανάλωση του καρπού ελιάς να επιδρά επίσης στην ανάπτυξη και εξέλιξη των καρδιακών νόσων; Μπορούν οι ελιές να κρατήσουν την καρδιά υγιή όπως το υψηλά φαινολικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο; Η απάντηση μπορεί να σας εκπλήξει.

Διαφήμιση

Στο πρόσφατο συνέδριο της Διεθνούς Εταιρείας Ελαιοκανθάλης, που έλαβε χώρα στην αρχαία πόλη της Ολυμπίας στις 2-3 Ιουνίου, η Δρ. Μάρθα-Σπυριδούλα Κατσαρού, μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, παρουσίασε την τελευταία έρευνα πάνω στα οφέλη του καρπού ελιάς στην υγεία. Η Σπυριδούλα Κατσαρού εξήγησε πως η κατανάλωση ελιάς θα μπορούσε να επηρεάσει τα επίπεδα της χοληστερόλης και να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών νοσημάτων. Η φαινολική ανάλυση των καρπών ελιάς διεξήχθη από τον Δρ. Μαγιάτη χρησιμοποιώντας τη μέθοδο NMR (Nuclear Magnetic Resonance), μαζί με την ομάδα ερευνητών με επικεφαλής τη Δρα. Μέλλιου αποτελούμενη από τους: Βλαχάκου, Λιασκώνη, Καλογρίδη, Δεμερτζή και Δρακούλη.

πηγή : huffingtonpost.gr

Διαφήμιση

logo