share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

16 άβολα συναισθήματα που στην πραγματικότητα δείχνουν ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο

16 άβολα συναισθήματα που στην πραγματικότητα δείχνουν ότι βρίσκεστε στο σωστό δρόμο

Η δυσφορία είναι αυτό που συμβαίνει όταν είμαστε στο χείλος της αλλαγής. Δυστυχώς, συχνά την συγχέουμε με τη δυστυχία και τα βγάζουμε πέρα με την τελευταία όσο τρέχουμε μακριά από την πρώτη. Συνήθως χρειάζεται λίγη δυσφορία για να πετύχουμε μια νέα κατανόηση, για να απελευθερώσουμε μια πεποίθηση που μας περιορίζει, για να ενθαρρύνουμε τον εαυτό μας να πετύχουμε μια πραγματική αλλαγή. Η δυσφορία είναι ένα σημάδι που συχνά είναι πολύ βοηθητικό. Ακολουθούν κάποια συναισθήματα που μπορεί να υποδηλώνουν ότι είστε στο σωστό δρόμο:

1. Νιώθετε σαν να ξαναζείτε τις παιδικές σας μάχες

Βλέπετε ότι θέματα που είχατε αντιμετωπίσει ως παιδιά επανεμφανίζονται στην ενήλικη ζωή σας και ενώ επιφανειακά αυτό μπορεί να δείχνει σαν να μην τα έχετε ξεπεράσει, τελικά το νόημα είναι ότι γίνεστε συνειδητοί στο τι σκέφτεστε και νιώθετε και έτσι μπορείτε να τα αλλάξετε.

2. Νιώθετε χαμένοι

Το να νιώθετε χαμένοι είναι ένα σημάδι ότι γίνεστε περισσότερο παρόντες στη ζωή σας. Ζείτε λιγότερο με τις ιδέες και τα σχέδια που έχετε προμελετήσει και περισσότερο στο παρόν. Μέχρι να το συνηθίσετε, θα νιώθετε σαν να είστε εκτός πορείας (Αλλά δεν είστε)

3. Ομιχλώδες αριστερό ημισφαίριο στον εγκέφαλο

Όταν χρησιμοποιείτε το δεξί ημισφαίριο πιο συχνά (γίνεστε πιο διαισθητικοί, χειρίζεστε συναισθήματα, είστε δημιουργικοί), μερικές φορές μπορεί να μοιάζει σαν οι λειτουργίες του αριστερού μέρους του εγκεφάλου σας κάνουν να αισθάνεστε μπερδεμένοι. Πράγματα όπως η συγκέντρωση, η οργάνωση, η ανάκληση στην μνήμη μικρών λεπτομερειών, γίνονται ξαφνικά δύσκολα.

4. Έχετε τυχαίες εξάρσεις παράλογου θυμού ή στενοχώριας που εντείνονται μέχρι που να μην μπορείτε να τα αγνοείτε πλέον

Όταν τα συναισθήματα ξεσπάνε, αυτό γίνεται συνήθως επειδή παρουσιάζονται για να αναγνωριστούν και η δουλειά μας είναι να μάθουμε να σταματήσουμε να τα παλεύουμε και να τους αντιστεκόμαστε, ώστε τελικά να έχουμε πλήρη γνώση τους. (μετά από αυτό μπορούμε να τα ελέγξουμε και όχι το αντίθετο)

5. Βιώνετε απρόβλεπτα και διάσπαρτα μοτίβα ύπνου

Θα χρειαστεί να κοιμηθείτε πολύ περισσότερο ή πολύ λιγότερο, θα ξυπνάτε στη μέση της νύχτας επειδή δεν μπορείτε να σταματήσετε να σκέφτεστε κάτι, θα διαπιστώσετε ότι ξυπνάτε μέσα στην ενέργεια ή τελείως εξαντλημένοι

6. Ένα γεγονός μεγάλης βαρύτητας συμβαίνει ή έχει συμβεί

Ξαφνικά πρέπει να μετακομίσετε, παίρνετε διαζύγιο, χάνετε τη δουλειά σας, σας χαλάει το αμάξι κλπ

7. Έχετε μια έντονη ανάγκη να είστε μόνοι

Ξαφνικά απογοητεύεστε με την ιδέα να βγαίνετε κάθε σαββατοκύριακο έξω για κοινωνικοποίηση και τα προβλήματα των άλλων ανθρώπων σας στραγγίζουν πιο πολύ απ’ ότι σας κινούν το ενδιαφέρον. Αυτό σημαίνει ότι αναβαθμονομήστε.

8. Έχετε έντονα διαυγή όνειρα που σχεδόν πάντα θυμάστε με λεπτομέρειες

Αν τα όνειρα έχουν να κάνουν με το πώς το υποσυνείδητό σας επικοινωνεί με εσάς (ή προβάλλει μια εικόνα των εμπειριών σας) τότε το δικό σας σίγουρα προσπαθεί να σας πει κάτι. Έχετε όνειρα με μια ένταση που δεν έχετε ξαναβιώσει ποτέ πριν.

9. Περιορίζετε τον κύκλο των φίλων σας. Νιώθετε όλο και πιο πολύ άβολα κοντά σε αρνητικούς ανθρώπους

Διαφήμιση

Κάτι σχετικά με τους αρνητικούς ανθρώπους, είναι ότι σπάνια συνειδητοποιούν ότι είναι αρνητικοί και επειδή νιώθετε άβολα να πείτε οτιδήποτε (και νιώθετε ακόμα πιο πολύ άβολα να το διατηρείτε αυτό στη ζωή σας) ξεγλιστράτε λιγάκι από τους παλιούς σας φίλους.

10. Νιώθετε σαν τα όνειρα που είχατε για τη ζωή σας να καταρρέουν

Αυτό που δεν συνειδητοποιείτε σε αυτή την περίπτωση είναι ότι φτιάχνετε το δρόμο σας για μια καλύτερη πραγματικότητα από αυτή που είχατε σκεφτεί. Μια πραγματικότητα που είναι περισσότερο συντονισμένη με αυτό που είστε και όχι αυτό που πιστεύατε ότι είστε.

11. Νιώθετε σαν οι σκέψεις σας να είναι ο χειρότερος εχθρός σας

Αρχίζετε να συνειδητοποιείτε ότι οι σκέψεις σας δημιουργούν την πραγματικότητά σας και συχνά αυτό δεν γίνεται μέχρι να βρεθούμε σε απόγνωση και τότε προσπαθούμε να πάρουμε τον έλεγχό τους. Και τότε συνειδητοποιούμε ότι τα έχουμε όλα υπό έλεγχο.

12. Νιώθετε αβέβαιοι για το ποιοι είστε

Οι περασμένες σας ψευδαισθήσεις για το ποιοι θα έπρεπε να είστε, διαλύονται. Νιώθετε αβέβαιοι επειδή υπάρχει αβεβαιότητα! Είστε στη διαδικασία της εμπλοκής και δεν γινόμαστε αβέβαιοι όταν αλλάζουμε προς το χειρότερο (γινόμαστε θυμωμένοι και κλειστοί). Με άλλα λόγια: Αν αυτό που βιώνετε είναι ανασφάλεια ή αβεβαιότητα, συνήθως θα οδηγήσει σε κάτι καλύτερο.

13. Αναγνωρίζετε το πόσο μακριά πρέπει να πάτε ακόμα

Όταν το συνειδητοποιείτε αυτό, είναι επειδή μπορείτε επίσης να δείτε το που κατευθύνεστε. Σημαίνει ότι επιτέλους ξέρετε που θέλετε να είστε και ποιοι θέλετε να είστε.

14. Ξέρετε πράγματα που δεν θέλετε να ξέρετε

Όπως τι αισθάνεται κάποιος ή ότι μια σχέση δεν πρόκειται να διαρκέσει ή ότι δεν θα μείνετε στη δουλειά σας για πολύ ακόμα. Ένα παράλογο άγχος αναδύεται από το υποσυνείδητό σας και αισθάνεστε κάτι, όμως δεν το παίρνετε στα σοβαρά γιατί δεν είναι λογικό.

15. Έχετε την έντονη επιθυμία να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας

Θυμώνετε με το πόσο πολύ αφήσατε τον εαυτό σας να καταπατηθεί ή με το πόσο πολύ αφήσατε τις φωνές των άλλων να μπουν στο κεφάλι σας. Αυτό είναι ένα σημάδι ότι είστε επιτέλους έτοιμοι να σταματήσετε να ακούτε και να αγαπήσετε τον εαυτό σας με το να τον σεβαστείτε πρώτα.

16. Συνειδητοποιείτε ότι είστε οι μόνοι υπεύθυνοι για τη ζωή σας και την ευτυχία σας

Αυτός το είδος της συναισθηματικής αυτονομίας είναι τρομακτικό επειδή σημαίνει ότι αν τα κάνετε μαντάρα, θα ευθύνεστε μόνο εσείς. Την ίδια στιγμή, η συνειδητοποίηση είναι ο μόνος τρόπος για να είστε πραγματικά ελεύθεροι. Το ρίσκο αξίζει την αμοιβή γι’ αυτό, πάντα.

Της Brianna Wiest

ΠΗΓΗ: awakengr.com

Πηγή

Διαφήμιση

logo