share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

11 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν «αθόρυβα» την εμφάνιση μας

11 καθημερινές συνήθειες που βλάπτουν «αθόρυβα» την εμφάνιση μας

Κατά τη διάρκεια της ημέρας συνηθίζουμε να κάνουμε κάποια πράγματα εντελώς μηχανικά και χωρίς να το αντιλαμβανόμαστε. Κάποιες από αυτές τις συνήθειές μας, δυστυχώς, ενδέχεται να επηρεάσουν την ομορφιά, αλλά και την υγεία μας.

Με την πρώτη ματιά, μπορεί να μην φαίνονται επιβλαβείς, αλλά οι αρνητικές επιπτώσεις τους συσσωρεύονται μέρα με τη μέρα.

Στην παρακάτω λίστα θα δείτε ποια λάθη κάνουμε συχνά και τι μπορούμε να κάνουμε για να τα μειώσουμε ή και να τα εξαλείψουμε εντελώς από την καθημερινότητά μας.

1. Αγγίζετε το πρόσωπο και το πηγούνι σας ενώ κάθεστε μπροστά στον υπολογιστή

Σίγουρα κοιτάζετε την οθόνη αυτή τη στιγμή και κάθεστε σε αυτήν ακριβώς τη θέση. Ξοδεύουμε πολύ χρόνο μπροστά από τους υπολογιστές μας όλη την ημέρα και συχνά αγγίζουμε το πρόσωπό μας με τα χέρια μας χωρίς να το σκεφτόμαστε.

Στηρίζοντας το πηγούνι με το χέρι σας μετατοπίζετε σταδιακά το υοειδές οστό και διαταράσσετε έτσι την κυκλοφορία του αίματος. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα να αποκτήσετε διπλοσάγονο και το δέρμα σας να αρχίσει να γερνάει γρηγορότερα.

Αν αγγίζετε το πρόσωπό σας με βρώμικα χέρια μπορεί να προκληθούν δερματικά προβλήματα, ειδικά εάν το δέρμα σας είναι επιρρεπές σε ακμή και ερεθισμό. Ακόμη, μπορεί να εμφανίσετε μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια και να εμφανίσετε έρπη.

2. Σταυρώνετε τα πόδια σας

Αυτή η στάση μπορεί να είναι αρκετά καταστροφική για όσους πάσχουν από κιρσούς ή κινδυνεύουν να εμφανίσουν εύκολα. Με το σταυροπόδι η ροή του αίματος διακόπτεται και τα προβλήματα υγείας μπορεί να εμφανιστούν πολύ γρήγορα.

Τα προβλήματα περιλαμβάνουν πόνο στο κάτω μέρος της πλάτης κι ακόμη και στα γεννητικά όργανα. Ο πόνος προκαλείται από την λανθασμένη θέση της σπονδυλικής στήλης, η οποία προκαλεί πίεση στην κάτω πλάτη.

3. Βούρτσισμα των μαλλιών σας μετά το ντους

Το βούρτσισμα των μαλλιών μετά το ντους είναι μία από τις πιο κοινές και σχεδόν ενστικτώδεις ενέργειες. Είναι όμως μία συνήθεια που καταστρέφει τα μαλλιά σας. Ο λόγος είναι ότι τα βρεγμένα μαλλιά είναι πολύ πιο ευάλωτα από τα στεγνά μαλλιά και το χτένισμα τα βλάπτει. Αν τα βουρτσίζετε βρεγμένα, τα μαλλιά σας θα γίνουν αναπόφευκτα εύθραυστα.

Για να διατηρήσετε την ομορφιά των μαλλιών σας, χρησιμοποιήστε μια πετσέτα κι αντί να την τρίψετε πάνω στα μαλλιά, σκουπίστε τα μαλακά με αυτή κι αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά. Αφού στεγνώσουν εντελώς τα μαλλιά σας, αρχίστε να χτενίζετε από το κάτω μέρος, ανεξάρτητα από το μήκος.

4. Βλέπετε σειρές μέχρι αργά το βράδυ

Πόσες φορές δεν είπατε τη φράση “Ένα ακόμα επεισόδιο και θα κοιμηθώ!”; Οι επιστήμονες προειδοποιούν για τον κίνδυνο του “μπλε φωτός», που προέρχεται από τις οθόνες της τηλεόρασης, του υπολογιστή, του τάμπλετ και του κινητού. Το φως αυτό διαπερνά τα βαθιά στρώματα του δέρματος κι ενεργοποιεί τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες αναγκάζουν τα κύτταρα του δέρματος να παράγουν ένζυμα που καταστρέφουν το κολλαγόνο.

Οι συνέπειες είναι η πρώιμη γήρανση του δέρματος και η υπερδιέγερση. Οι δερματολόγοι αναφέρουν συχνά την κακή κατάσταση του δέρματος όσων είναι λάτρεις των τηλεοπτικών σειρών. Συμβουλεύουν να χρησιμοποιούν μια κρέμα με φίλτρο υπεριώδους ακτινοβολίας εάν θέλουν να περνούν πολύ χρόνο κοιτάζοντας τα gadget τους. Άλλοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι το μπλε φως προέρχεται από ένα εντελώς διαφορετικό φάσμα και οι κρέμες δεν μπορούν να βοηθήσουν. Η μόνη λύση είναι να ελαχιστοποιήσετε την επαφή με ηλεκτρονικές συσκευές όσο μπορείτε.

Διαφήμιση

5. Χρησιμοποιήτε το smartphone σας πριν πάτε για ύπνο

Το μπλε φως και σε αυτή την περίπτωση, καταστέλλει επίσης την παραγωγή μελατονίνης, που μπορεί να διαταράξει το εσωτερικό σας πρόγραμμα ύπνου. Μπορεί να μην παρατηρήσουμε συμπτώματα έλλειψης ύπνου, αλλά είναι γεγονός. Επιπλέον, εκτός από τα “δευτερεύοντα” προβλήματα αισθητικής όπως οι μαύροι κύκλοι, το ανοσοποιητικό και το ενδοκρινικό σύστημα μπορεί επίσης να επηρεαστεί σοβαρά. Ας προσπαθήσουμε να βάλουμε στην άκρη τα smartphones μας τουλάχιστον μια ώρα πριν από τον ύπνο.

6. Βάζετε αντηλιακό μόνο στο πρόσωπό σας

Όλες οι γυναίκες που περιποιούνται τον εαυτό τους ξέρουν ότι το δέρμα τους πρέπει να προστατεύεται από τον ήλιο ακόμη και στις συνθήκες της πόλης. Ωστόσο, κάποιες δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι πρέπει να εφαρμόζουν την αντηλιακή κρέμα όχι μόνο στο πρόσωπό, αλλά και στο λαιμό, στο στέρνο και στα χέρια. Όσο μεγαλώνουμε τόσο πιο πολλές κάνουμε στις βλάβες του δέρματός μας από την έκθεση στον ήλιο Και, φυσικά, πρέπει να θυμόμαστε να φροντίζουμε το στέρνο και το λαιμό μας ακριβώς όπως φροντίζουμε το πρόσωπό μας, όσον αφορά την ενυδάτωση και τη θρέψη.

7. Βγάζετε τα φρύδια σας και αμέσως μετά εφαρμόζετε το μακιγιάζ

Κάθε τρίχα που βγάζετε με το τσιμπιδάκι δημιουργεί κι ένα μικρό τραύμα και είναι παράλληλα ένας κίνδυνος μολύνσεως. Αξίζει να το θυμόμαστε αυτό και να μην εφαρμόζουμε μεικάπ αμέσως μετά τον σχηματισμό των φρυδιών. Θα ήταν καλό να σκουπίσετε το δέρμα σας με ένα βαμβάκι και λίγο οινόπνευμα. Είναι καλή ιδέα να καθαρίσετε και να πλύνετε τα πινέλα του μακιγιάζ σας περίπου κάθε δύο εβδομάδες. Ο κίνδυνος μόλυνσης προέρχεται επίσης από βρώμικο τσιμπιδάκι για τα φρύδια, το οποίο πρέπει επίσης να απολυμαίνεται σε τακτική βάση.

8. Καλύπτετε το λιπαρό σας δέρμα με πούδρα

Αν το σημείο Τα σας είναι πολύ λιπαρό και γυαλίζει, μην βάζετε ποτέ πούδρα. Αν το κάνετε αυτό, το αποτέλεσμα θα είναι να φράξετε τους πόρους και να εμφανίζονται στην περιοχή σπυράκια πιο συχνά. Είναι απαραίτητο να αφαιρέσετε την επιπλέον λιπαρότητα με ένα ειδικό χαρτί στυπώματος και μόνο τότε μπορείτε να βάλετε πούδρα. Εάν δεν καθαρίσετε το πρόσωπό σας πιο πριν, όλη η βρωμιά και η λιπαρότητα θα παραμείνουν κάτω από το στρώμα του μακιγιάζ. Αυτό δεν κάνει καλό στο δέρμα σας και μπορεί να φράξει τους πόρους και να προκαλέσει ερεθισμούς.

9. Χρησιμοποιείτε απολεπιστικά προϊόντα

Τα αγαπημένα μας αρωματικά πίλιγκ δεν έχουν εγκριθεί από τους περισσότερους κοσμητολόγους. Η κατάχρηση των απολεπιστικών οδηγεί στην αύξηση της παραγωγής σμίγματος από το δέρμα, ενώ παράλληλα προκαλεί και την αφυδάτωσή του. Μια καλή λύση θα ήταν να αντικατασταθούν οι οι απολεπιστικές κρέμες με πίλιγκ που έχουν βάση το γαλακτικό ή το γλυκολικό οξύ.

10. Τσίχλες

Τα νέα δεν είναι ευχάριστα για όσους αγαπούν να μασούν τσίχλες. Το συνεχές μάσημα μπορεί να προκαλέσει δυσμορφία στη γραμμή του σαγονιού σας. Αυτό μπορεί αργά ή γρήγορα να οδηγήσει σε αλλαγές, όπως οι ρυτίδες γύρω από τις γωνίες του προσώπου σας, τις οποίες είναι πολύ δύσκολο να ξεφορτωθείτε. Ο γνωστός δερματολόγος, Joel Schlessinger, προτείνει την αντικατάσταση της αγαπημένης σας τσίχλας με άλλους τρόπους απόκτησης δροσερής αναπνοής, όπως ταινίες, καραμέλες ή στοματικό διάλυμα.

11. Ντους και μπάνιο με ζεστό νερό

Ένα πολύ ζεστό μπάνιο ή ντους μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος χαλάρωσης για κάποιον. Δεν κάνουν όμως καλό στο δέρμα σας. Το αποτέλεσμα που έχουν στο δέρμα είναι παρόμοιο με το ηλιακό έγκαυμα, γιατί διαταράσσουν τη φυσική ισορροπία. Σε αυτή τη διαταραχή οφείλεται κι ο ερεθισμός, η ξηρότητα, η δερματική λοίμωξη και η φαγούρα.

Οι δερματολόγοι συμβουλεύουν να κάνετε μπάνιο με χλιαρό νερό για λιγότερη ώρα και σας θυμίζουν να χρησιμοποιείτε την ενυδατική σας κρέμα μετά το ντους. Καλό είναι να επιλέγετε πιο ήπια προϊόντα ντους χωρίς αρώματα, parabens ή επιθετικά σωματίδια.

Πηγή

Διαφήμιση

logo