share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

10 Πράγματα που δεν Δοκιμάσατε Ποτέ στην Προσπάθεια να Χάσετε Κιλά

10 Πράγματα που δεν Δοκιμάσατε Ποτέ στην Προσπάθεια να Χάσετε Κιλά

Δείτε όλα όσα δεν κάνατε και που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα παραπανίσια κιλά εύκολα και γρήγορα.

Το χάσιμο κιλών είναι μια δύσκολη διαδικασία που ο περισσότερος κόσμος αντιμετωπίζει τουλάχιστον μια φορά στη ζωή του. Είτε για λόγους υγείας, είτε λόγω ανανέωσης, όλοι μας θέλουμε να έχουμε ένα όμορφο και υγιές σώμα αλλά και μόνο που ακούμε τη λέξη δίαιτα μας πιάνει πονοκέφαλος.

Γεμίστε το σπίτι με post-it Χρησιμοποιήστε χρωματιστά post-it για να γράψετε ενθαρρυντικά σχόλια στον ίδιο σας τον εαυτό. Κολλήστε τα σε σημεία του σπιτιού που επισκέπτεστε συχνά ώστε να τα βλέπετε όσο πιο συχνά γίνεται. Γράψτε πράγματα που σας βοηθάνε να νιώσετε καλύτερα και να είστε πιο σίγουροι για να πετύχετε τον στόχο σας. Το ψυγείο είναι ένα πολύ καλό σημείο για να βάλετε σημειωματάκια που θα σας πείσουν εύκολα να μην μπείτε καν στη διαδικασία να το ανοίξετε.

Βάλτε όμορφα και έξυπνα post-its σε διάφορα σημεία του σπιτιού για να σας παρακινούν στην προσπάθειά σας να χάσετε κιλά και να γίνετε πιο υγιείς.

Βάλτε όμορφα και έξυπνα post-it σε διάφορα σημεία του σπιτιού για να σας παρακινούν στην προσπάθειά σας να χάσετε κιλά και να γίνετε πιο υγιείς.

Φορέστε τα σωστά αθλητικά ρούχα Το να βάλετε και τη φόρμα του φίλου σας, από τότε που έκανε άρση βαρών και ήταν 150 κιλά, δεν θα σας βοηθήσει να νιώσετε καλύτερα. Φορέστε όμορφα αθλητικά ρούχα που θα σας εμπνεύσουν να προσπαθήσετε ακόμα περισσότερο να πετύχετε καλύτερη απόδοση στη γυμναστική σας.

Βγάλτε από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα που θα φορέσετε στη γυμναστική σας την επόμενη μέρα.

Βγάλτε από το προηγούμενο βράδυ τα ρούχα που θα φορέσετε στη γυμναστική σας την επόμενη μέρα.

Δείτε με άλλο μάτι τη γυμναστική Όσοι άνθρωποι βλέπουν τη γυμναστική ως αγγαρεία δεν μπορούν να καταφέρουν εύκολα αποτέλεσμα. Η γυμναστική βοηθάει στο χάσιμο κιλών αλλά είναι πολύ πιο σημαντική για άλλους λόγους. Μερικοί από αυτούς είναι:

-Βελτιώνει την ψυχολογία και μειώνει τα συμπτώματα μελαγχολίας και κατάθλιψης.

-Δίνει απίστευτη ενέργεια και σας κάνει πιο συγκεντρωμένους στους στόχους σας.

-Προστατεύει από πολλές αρρώστιες και βελτιώνει τη φυσική σας κατάσταση.

-Βοηθάει στον καλύτερο ύπνο και σας κάνει να νιώθετε και να δείχνετε νεότεροι.

-Δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Προσπαθήστε να δείτε με άλλο μάτι τη γυμναστική και αλλάξτε τη λέξη δίαιτα με τη λέξη διατροφή. Κάντε τη σωστή διατροφή και γυμναστική τρόπο ζωής. Επιπλέον δώστε μεγάλη βάση στα σνκας σας καθώς θα σας σώσουν από πολλές παρασπονδίες.

Προσπαθήστε να δείτε με άλλο μάτι τη γυμναστική και αλλάξτε τη λέξη δίαιτα με τη λέξη διατροφή. Κάντε τη σωστή διατροφή και γυμναστική τρόπο ζωής. Επιπλέον δώστε μεγάλη βάση στα σνακ καθώς θα σας σώσουν από πολλές παρασπονδίες.

Φτιάξτε ένα ξεχωριστό σημείο για σνακ Μέσα στη μέρα μας πιάνουν σε πολλές φάσεις διάφορες λιγούρες που συνήθως είναι υπεύθυνες για τα κιλά που παίρνουμε. Αυτές θα μπορούσαν να αποφευχθούν με την κατάλληλη προετοιμασία και οργάνωση. Όταν σας πιάνει πείνα είναι σίγουρα αρκετά δύσκολο να σκεφτείτε πως θα αρκεστείτε στο να φάτε 2 μικρά καρότα (σκέτα), ειδικά αν πρέπει να τα καθαρίσετε εκείνη την ώρα.

Κάντε χώρο σε ένα ράφι στο ψυγείο σας για να τα έχετε όλα εκεί. Καθαρίστε καρότα και αγγουράκια, βάλτε σε ξεχωριστές σακουλίτσες διάφορα αποξηραμένα φρούτα, μπάρες δημητριακών και υγιεινά μπισκότα. Έτσι κάθε φορά που θα νιώθετε λιγούρα θα ανοίγετε το ψυγείο και θα βρίσκετε μπροστά σας έτοιμα υγιεινά και πεντανόστιμα σνακ.

Διαφήμιση

Βελτιώστε την ψυχολογία σας Μπορεί να προσπαθείτε πολλά χρόνια να χάσετε κιλά αλλά να μην τα καταφέρνετε γιατί το μυαλό σας δεν έχει πειστεί για αυτό. Όλα ξεκινάνε και τελειώνουν στο μυαλό. Καθετί που καταφέρατε μέχρι σήμερα οφείλεται στις σκέψεις του μυαλού σας και στη σιγουριά που νιώσατε για να το πετύχετε. Αν η ψυχολογική σας κατάσταση δεν είναι καλή τότε θα δυσκολευτείτε πολύ να χάσετε κιλά. Δυναμώστε το μυαλό σας με διαλογισμό και χαλάρωση και εκπαιδεύστε το στο να σκέφτεται θετικά. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να χάσετε κιλά εύκολα και χωρίς καν να το καταλάβετε.

Φτιάξτε έναν κουμπαρά Δημιουργήστε έναν κουμπαρά ως επιβράβευση για τον κόπο σας. Έτσι κάθε φορά που κάνετε τη γυμναστική σας μπορείτε να βάζετε μέσα στον κουμπαρά 1 ευρώ ως επιβράβευση. Σε ένα μήνα θα έχουν μαζευτεί περίπου 30 ευρώ (αν γυμνάζεστε καθημερινά) και θα μπορείτε με αυτά τα λεφτά να αγοράσετε μια όμορφη μπλούζα, ένα πορτοφόλι ή ό,τι άλλο επιθυμείτε.

Φτιάξτε κουμπαράδες για διάφορες χρήσεις και βάλτε τους σε ένα όμορφο κουτί με το όνομά σας. Σε έναν από αυτούς τους κουμπαράδες βάλτε χρήματα κάθε φορά που πραγματοποιείτε σωστά τη γυμναστική σας.

Φτιάξτε κουμπαράδες για διάφορες χρήσεις και βάλτε τους σε ένα όμορφο κουτί με το όνομά σας. Σε έναν από αυτούς τους κουμπαράδες βάλτε χρήματα κάθε φορά που κάνετε μια προπόνηση.

Αλλάξτε το γραφείο σας Έχετε σκεφτεί ποτέ πόσες ώρες κάθεστε την ημέρα; Πλέον οι περισσότερες δουλειές έχουν να κάνουν με υπολογιστές και έτσι πολλές ώρες της ημέρας μας τις περνάμε καθισμένοι μπροστά από μια οθόνη. Αλλάξτε το γραφείο σας παίρνοντας ένα ψηλό γραφείο στο οποίο . Η ορθοστασία μπορεί και αυτή να μην είναι καλή για πολλές ώρες αλλά τουλάχιστον με το ψηλό γραφείο θα έχετε τη δυνατότητα να είστε όρθιοι και να κινείστε αλλά και να κάθεστε όποτε το χρειάζεστε.

Φτιάξτε playlist Η μουσική είναι τεράστια κινητήρια δύναμη. Φτιάξτε λοιπόν μια playlist με τραγούδια που σας εμπνέουν και που θα ακούτε μόνο όταν γυμνάζεστε. Δημιουργήστε άλλη λίστα για την καθημερινότητά σας και διαφορετική για την ώρα της γυμναστικής.

Χρησιμοποιήστε στοματικό διάλυμα Μπορεί να σας φαίνεται λίγο αστείο αλλά αυτό το τρικ όντως λειτουργεί. Κάθε φορά που σας πιάνει μέσα στη μέρα μανία για να φάτε κάτι γλυκό, κάντε μια πλύση με στοματικό διάλυμα. Οι πιθανότητες να θέλετε να φάτε γλυκό ύστερα από αυτό είναι λιγότερες. Βάλτε πάνω στο μπουκάλι και μια έξυπνη ετικέτα όπως “Μαγικό Φίλτρο Αδυνατίσματος” και αφήστε το πάνω στο γραφείο σας για να το χρησιμοποιείτε καθημερινά.

Προσοχή! Μην χρησιμοποιείτε στοματικό διάλυμα πολλές φορές τη μέρα εκτός από κάποια συγκεκριμένα που είναι φαρμακευτικά και δεν θα δημιουργήσουν κανένα πρόβλημα στο στόμα σας. Επιλέξτε με προσοχή το στοματικό διάλυμα ή φτιάξτε ένα μόνοι σας.

Κρεμάστε το μαγιό σας σε κοινή θέα στο δωμάτιό σας.

Κρεμάστε το μαγιό σας σε κοινή θέα στο δωμάτιό σας.

Βγάλτε το μαγιό σας σε κοινή θέα Το να βλέπετε συνέχεια μπροστά σας το μόνο πράγμα που ίσως σας γεμίζει με τόσες ενοχές είναι κάτι που θα σας βοηθήσει πολύ στο “ράψιμο» του στόματός σας. Το μαγιό είναι ένα ρούχο που προκαλεί πανικό και μόνο στη θέα του οπότε είναι καλό να το έχετε συνέχεια μπροστά σας ώστε να σας παρακινεί να προσπαθήσετε περισσότερο.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να χάσετε κιλά πιο εύκολα. Το να προσπαθείτε απλά να κόψετε το φαγητό ίσως να μην λειτουργεί σε εσάς. Δοκιμάστε τα παραπάνω κόλπα και σκεφτείτε και άλλα δικά σας που ίσως σας βολεύουν ακόμα περισσότερο. Σημασία έχει να αλλάξετε την ψυχολογία σας και να σταματήσετε να φοβάστε τη δίαιτα και τη γυμναστική. Κάντε τη διατροφή και την άσκηση τρόπο ζωής και όχι μια παροδική συνήθεια των καλοκαιρινών μηνών.

Τέλος, σταματήστε να αγχώνεστε. Λίγα κιλάκια παραπάνω δεν πρέπει να αρκούν για να σας χαλάσουν τη διάθεση. Και τι έγινε που είστε 5-6 κιλά παραπάνω; Και τι έγινε που έχετε ακόμη και 10 κιλά παραπάνω; Χαλαρώστε, ηρεμήστε, βάλτε τη ζωή σας σιγά-σιγά σε τάξη και προσπαθήστε να μην απογοητεύεστε. Κάθε μέρα είναι μια καινούρια μέρα που μπορείτε να προσπαθήσετε πάλι από την αρχή, όχι να χάσετε κιλά, αλλά να γίνετε ένας ευτυχισμένος άνθρωπος που νιώθει ευγνωμοσύνη με αυτά που έχει. Όταν καταφέρετε να βελτιώσετε την ψυχολογία σας τότε τα κιλά θα εξαφανιστούν χωρίς να το καταλάβετε.

Πηγή

Διαφήμιση

logo