share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

10 μυστικά που εφαρμόζουν οι Γαλλίδες και είναι πάντα λεπτές

10 μυστικά που εφαρμόζουν οι Γαλλίδες και είναι πάντα λεπτές

Πολλοί άνθρωποι αναρωτιούνται συχνά πως καταφέρνουν οι Γαλλίδες να μένουν λεπτές και κομψές ενώ καταναλώνουν τεράστιες ποσότητες τυριού, σοκολάτας και πίνουν αρκετό κρασί.

Γίνεται ακόμη πιο περίεργο μιας και δεν έχουν εμμονή με τις δίαιτες ή τις εξαντλητικές συνεδρίες γυμναστικής. Το μυστικό τους είναι στη στάση τους προς το φαγητό την οποία απέκτησαν από παιδική ηλικία.

Μας αρέσει ο τρόπος που ζουν οι Γαλλίδες. Πιστεύουμε πως πρέπει να υιοθετήσουμε τις συνήθειές τους για να παραμείνουμε σε φόρμα χωρίς προβλήματα και με αρκετή ευχαρίστηση.

Το φαγητό ως ιερό μυστήριο

Αυτό είναι ίσως το αρχικό μυστικό κάθε Γαλλίδας κυρίας. Η αντιμετώπιση του φαγητού με ευλάβεια δεν τις επιτρέπει να τρώνε πρόχειρο φαγητό ή καθώς είναι εν κινήσει. Πιθανότατα οι Γαλλίδες έχουν εμμονή με το φαγητό αλλά με την φινέτσα και την ομορφιά του, όχι με την ποσότητα. Συχνά τρώνε μεσημεριανό και βραδινό σε εστιατόρια ή καφέ απολαμβάνοντας μικρές μερίδες, κρασί και καλή παρέα.

“Για τη Γαλλία, ένα γεύμα είναι μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή κατά την οποία μοιράζονται ευχαρίστηση: τόσο στο φαγητό όσο και στην συζήτηση.» λέει ο παριζιάνος διατροφολόγος Δρ Francoise L ΄Hermite. “Σε πολλές άλλες χώρες, δυστυχώς, το φαγητό αποτελεί καύσιμο για να δώσει ενέργεια στους μύες. Αν δεν λαμβάνετε καμία ευχαρίστηση από αυτό, σπάτε τους κανόνες του φαγητού.» προσθέτει.

Οι Γαλλίδες κυρίες επιλέγουν την ποιότητα

Οι Γαλλίδες προτιμούν το καλύτερο, το πιο φρέσκο και το πιο εκλεκτό. Η αρχή τους είναι να επιλέγουν τα ακριβότερα και καλύτερα αντί για περισσότερα και φθηνότερα. Δεν υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις: πάντα θα επιλέξουν μερικά κομμάτια ποιοτικής μαύρης σοκολάτας ή ένα ελαφρύ χειροποίητο κέικ και ποτέ μια μεγάλη μερίδα με φθηνό παγωτό (που σίγουρα θα περιέχει επιβλαβή λιπαρά). Πάντα προτιμούν φρέσκο ψάρι από το φθηνό κοτόπουλο άγνωστης ποιότητας.

Οι Γαλλίδες είναι ζωντανά παραδείγματα της καθολικής αλήθειας: είμαστε ότι τρώμε. Η Rachel Khoo, ιδιοκτήτρια του παρισινού εστιατορίου La Petite Cuisine λέει: “Παρόλο που είχα προϋπολογισμό, άντεχα οικονομικά να πάω στην αγορά νωπών τροφίμων και να πάρω μερικές μπαγκέτες και τυρί. Αγαπώ πραγματικά πως στο Παρίσι δεν υπάρχει διαχωρισμός (από την άποψη του φαγητού) στις κοινωνικές τάξεις.»

Μια Γαλλίδα αφήνει συχνά κάτω το πιρούνι της

Καμία Γαλλίδα δεν τρώει γεμάτες πιρουνιές την μία μετά την άλλη μετατρέποντας το γεύμα ή το δείπνο σε στιγμή “ανεφοδιασμού» του σώματός της. Θα φάει αργά, καταπίνοντας κάθε ένα κομμάτι φαγητού και θα κάνει παύσεις για να μιλήσει με τους ανθρώπους που υπάρχουν στο τραπέζι. Έτσι μετατρέπει ένα συνηθισμένο γεύμα σε μια γιορτή γεύσης και συντροφικότητας.

Είναι απόλυτα ειλικρινής σχετικά με το φαγητό αλλά δεν απαγορεύει τίποτα στον εαυτό της

Κατανοούν πλήρως ότι το Φουά γκρα ή το Μπρι (τυρί) είναι πολύ λιπαρά τρόφιμα. Γνωρίζουν πολύ καλά πως δεν θα καταφέρουν να παραμείνουν σε φόρμα αν τρώνε κρουασάν και φρέσκο ψωμί δύο φορές την ημέρα.

Ωστόσο, ποτέ δεν απαγορεύουν τίποτα στον εαυτό τους. Είναι καλύτερο να αφήνετε τον εαυτό σας να φάει κάτι που αγαπά παρά να υποφέρετε από την πλήρη αποχή. Οι Γαλλίδες δεν μετανιώνουν για τις μικρές ένοχες απολαύσεις τους. “Δεν πρέπει να λέτε πως δεν τρώτε γλυκά και μετά να κοιτάτε τα πιάτο του φίλου σας με μάτια γεμάτα πείνα και ζήλεια. Γιατί να βασανίζετε έτσι τον εαυτό σας; Αυτό θα σας οδηγήσει μόνο στο να λυγίσετε μια μέρα και να υποφέρετε ακόμη περισσότερο λόγω της ενοχής και της έλλειψης βούλησης.»

Μια Γαλλίδα κυρία γνωρίζει από μετριότητα και ισορροπία

Οι Γαλλίδες γνωρίζουν τη διαφορά ανάμεσα σε μια επιθυμία να περιποιηθούν τον εαυτό τους με κάτι νόστιμο από το να γίνουν ματαιόδοξες. “Αν θέλουν να παραμείνουν σε φόρμα δεν θα φάνε κέικ, τυρί και ψωμί, όλα σε μια μέρα» λέει η συγγραφέας του “Μαθήματα από τη Γαλλία: Διατροφή, Άσκηση, Οικογένεια.»

Δεν απαγορεύουν στον εαυτό τους τις μικρές απολαύσεις αλλά καταλαβαίνουν πως η λεπτή σιλουέτα μπορεί να διατηρηθεί μόνο με μέτρο και ισορροπία. Μπορεί να καταναλώσουν ένα κομμάτι κέικ σήμερα αλλά το δείπνο τους δεν θα περιλαμβάνει γαρνιτούρα αργότερα, για παράδειγμα: στήθος πάπιας με σαλάτα. Μπορείτε να απολαύσετε λίγη σοκολάτα αύριο και τυρί με κρασί και καρύδια την επόμενη μέρα.

Διαφήμιση

Η Σοφί Μαρσό (ηθοποιός) για παράδειγμα τρώει τα πάντα αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες. “Δεν τρώω πρόχειρο φαγητό αλλά αγαπώ το κρασί και την σοκολάτα. Δεν περιορίζω τον εαυτό μου σε άλλα νόστιμα πράγματα.»

Η υπερβολική ζάχαρη και το αλάτι δεν είναι για αυτές

Τα Γαλλικά πιάτα είναι γνωστά για την κομψή γεύση τους και αν περιέχουν καρυκεύματα θα είναι μόνο για να τονίσουν τη φυσική τους γεύση και το άρωμα των συστατικών. Οι Γαλλίδες έμαθαν από την παιδική τους ηλικία πως το “πάρα πολύ» δεν είναι για αυτές. Ένα κομμάτι κέικ που είναι πολύ γλυκό ή πολύ κρεμώδες θα παραγκωνιστεί για χάρη μιας ελαφριάς κρέμας και τάρτας φρούτων. Το ίδιο θα συμβεί με τα φαγητά που είναι πολύ αλμυρά ή τηγανισμένα.

Μια Γαλλίδα κυρία θα περιμένει το δείπνο και δεν θα φάει όσο είναι εν κινήσει

Φυσικά μπορούν να πιουν ένα φλιτζάνι καφέ με 1-2 μπισκότα μεταξύ των γευμάτων αλλά σίγουρα δεν θα παρασυρθούν. Θα επιλέξουν να περιμένουν το δείπνο και να καταναλώσουν ένα καλό κομμάτι κρέας με σαλάτα. Σκέφτονται πως η μεγάλη όρεξη είναι το καλύτερο απεριτίφ για νόστιμο φαγητό.

Αν το μεσημεριανό ή το βραδινό αργεί ακόμη η καλύτερη επιλογή είναι το φυσικό γιαούρτι χωρίς γλυκαντικά. Οι Γάλλοι τρώνε περισσότερο γιαούρτι από κάθε άλλο Ευρωπαίο. Η Mireille Guiliano συγγραφέας του μπλοκ: French Women Don’t Get Fat γράφει πως η κατανάλωση αυτού του προϊόντος στη Γαλλία αναλογεί σε περίπου σε 20 κιλά ανά άτομο ετησίως.

Τρώνε πάντα σε ένα καλό τραπέζι

Δεν στερούν στον εαυτό τους τη χαρά του να τρώνε αργά και με γούστο ενώ κάθονται σε ένα καλό τραπέζι. Δεν συνηθίζουν να τρώνε στη γωνία ενός τραπεζιού ή στα γραφεία τους και να γλύφουν τα δάχτυλα ενώ τρώνε και πληκτρολογούν.

Τα μεγάλης χρονικής διάρκειας διαλείμματα είναι συχνά στα γραφεία. Το “αργό φαγητό» κατεβαίνει καλύτερα και σας επιτρέπει να απολαύσετε την διαδικασία. Όταν τρώμε με βιασύνη, δεν δίνουμε προσοχή στη γεύση και το άρωμα. Αυτός είναι ο λόγος που θέλουμε να φάμε κάτι γλυκό μια ώρα μετά για να πάρουμε μια δόση ευτυχίας.

Επιλέγουν την ενεργητικότητα ως τρόπο ζωής και όχι ως ένα τρόπο να “χάσουν» όσα φάγανε

Η Rebeca Plantier σημειώνει πως τα ενεργά χόμπι είναι μέρος της εθνικής κουλτούρας της Γαλλίας. Οι Γαλλίδες κάνουν πεζοπορία, ταξιδεύουν στα βουνά και αγαπούν το καγιάκ, το τένις, το τρέξιμο στα πάρκα, το σκι και ούτω καθεξής. Επιπλέον, περπατούν πολύ. Όλα αυτά είναι τρόπος ζωής και όχι μια απελπισμένη μέθοδος να κάψουν το φαγητό που κατανάλωσαν. Δεν το βλέπουν ως βασανισμό του εαυτού τους για να πετύχουν την τελειότητα. Πιστεύουν πως η κακοποίηση του εαυτού τους είναι κακιά για την γυναικεία ευημερία.

Οι γυναίκες που κινούνται πολύ, προτιμούν το περπάτημα από την οδήγηση, τρώνε ποιοτικά φαγητά με ευχαρίστηση και δεν παίρνουν υπερβολικό βάρος.

Δεν ανησυχούν για τις υπερβολές και δεν τιμωρούν το σώμα τους

Είμαστε όλοι άνθρωποι και μερικές φορές κακομαθαίνουμε τον εαυτό μας. Αυτό συμβαίνει και με τις Γαλλίδες επίσης παρόλο που προσέχουν πολύ τον εαυτό τους. Ωστόσο, ακόμη κι όταν το παρακάνουν και σπάνε τον κανόνα του μέτριου, δεν κάνουν ακραία πράγματα και δεν το παίρνουν τραγικά. Δεν τιμωρούν το σώμα τους λέγοντας: “έφαγα πολύ χθες οπότε θα λιμοκτονήσω για λίγο και θα γυμναστώ 2 ώρες.»

Η σκέψη: “Κανένας πόνος, κανένα κέρδος» δεν έφτασε ποτέ στις ακτές της Γαλλίας λέει ηRebeca Plantier. Όταν ζητήθηκε από την ηθοποιό Εύα Γκρίν (που είναι πραγματικά αδύνατη) να χάσει βάρος για την πρώτη της ταινία τα παράτησε γρήγορα: “Το φαγητό είναι πολύ σημαντικό για εμένα. Δεν μπορούσα να συνεχίσω» ομολόγησε.

Μια Γαλλίδα θα βαρεθεί μέχρι θανάτου αν πρέπει να υπολογίζει τις θερμίδες, τους υδατάνθρακες, τις πρωτεΐνες τα λίπη και τα τρανς. Θα πάθει κατάθλιψη αν πρέπει να εφαρμόσει αυτή την πρακτική στο αγαπημένο σημείο της ζωής της: το φαγητό. Προτιμά να αντιμετωπίζει τα τρόφιμα ως απόλαυση αλλά θυμάται πάντα τη μετριότητα και την ισορροπία. Αυτή είναι η τέχνη του να ζεις με χαρά.

Πηγή

Διαφήμιση

logo