share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

10 Μοναδικά οφέλη που μας προσφέρει το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

10 Μοναδικά οφέλη που μας προσφέρει το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων

Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα μεταλλικό συστατικό το οποίο προέρχεται από τα βουνά του Πακιστάν και συγκεκριμένα από το αλατωρυχείο Khewra. Αυτό το μέρος θεωρείται ως η καθαρότερη πηγή σε ολόκληρο τον πλανήτη.

Είναι ένα προϊόν το οποίο ξεκίνησε να πωλείται επιτυχώς σε αρκετές χώρες στην Ευρώπη, την Αμερική και την Ασία. Αυτό οφείλεται μερικώς στην υψηλή του διατροφική αξία. Εξάλλου, το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων παρέχει ενδιαφέροντα οφέλη στο σώμα.

Το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων περιέχει 84 υγιεινά συμπλέγματα για το σώμα. Επίσης είναι μια κύρια πηγή ηλεκτρολυτών και ιχνοστοιχείων τα οποία βοηθούν στη βελτίωση λειτουργιών διαφόρων ζωτικών συστημάτων στο σώμα.

Για την ακρίβεια, χάρη στην ενδιαφέρουσα σύνθεσή του, έχει θεραπευτικές και καλλυντικές εφαρμογές. Έτσι, βοηθά να χαλαρώσει το σώμα και ν’ αναζωογονηθεί το δέρμα.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι κάποιοι άνθρωποι ακόμη δεν γνωρίζουν τα καταπληκτικά οφέλη που προσφέρει το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, θέλουμε ν’ αρπάξουμε την ευκαιρία και να μοιραστούμε τις 10 κύριες χρήσεις του.

Μάθετε γι’ αυτές!

1. Καταπολεμά την κατακράτηση υγρών

Παρότι το επεξεργασμένο αλάτι είναι η κύρια αιτία της κατακράτησης υγρών, το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων είναι ένα προϊόν που καταπολεμά αυτό το πρόβλημα.

Αυτό οφείλεται στην συνεισφορά του στο σώμα με έως και 10 διαφορετικών ειδών ιχνοστοιχεία. Όταν αφομοιώνονται από το σώμα, τα στοιχεία αυτά διεγείρουν λειτουργίες οι οποίες ελέγχουν τα επίπεδα υγρών στους ιστούς.

2. Ρυθμίζει τα επίπεδα pH στο αίμα

Μια μικρή ποσότητα από ροζ αλάτι Ιμαλαΐων διαλυμένο σε νερό, μπορεί να λειτουργήσει ως αλκαλική θεραπεία για τη μείωση της υπερβολικής οξύτητας στο αίμα.

Τα βασικά μεταλλικά του στοιχεία βοηθούν στην επαναφορά του pH του σώματος σε φυσιολογικά επίπεδα, αποφεύγοντας τις φλεγμονώδεις αντιδράσεις και τις χρόνιες παθήσεις.

3. Αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας

Χάρη στη συνεισφορά του σε αντιοξειδωτικά και ηλεκτρολύτες, αυτό το φυσικό συστατικό είναι ένας σύμμαχος για την αύξηση των επιπέδων ενέργειας τόσο σε φυσικό όσο και σε πνευματικό επίπεδο, με φυσικό τρόπο.

Αν διαλυθεί σε νερό ή προστεθεί σε χυμούς και σμούθι, βελτιώνει την οξυγόνωση των κυττάρων, δυναμώνει τους μυς και ενεργοποιεί τον εγκέφαλο για βέλτιστη απόδοση.

4. Βελτιώνει την απορρόφηση θρεπτικών ουσιών

Εξουδετερώνοντας τις αρνητικές επιδράσεις των οξέων στο πεπτικό σύστημα, το οργανικό αυτό αλάτι βοηθά τη βελτίωση της διαδικασίας απορρόφησης των θρεπτικών ουσιών από τις τροφές.

Τα θρεπτικά του στοιχεία δυναμώνουν τη βακτηριακή χλωρίδα στο έντερο και βελτιώνουν την ικανότητά τους να διαχωρίζουν και ν’ αποβάλουν τα απόβλητα που δεν χρειάζεται το σώμα.

5. Μειώνει την αρτηριακή πίεση

Η υπερβολική ποσότητα νατρίου στη διατροφή σας μπορεί ν’ αυξήσει την αρτηριακή σας πίεση, και έτσι να επηρεάσει τη λειτουργία της καρδιάς.

Παρόλα αυτά, το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων έχει την ικανότητα να ελέγχει την υπέρταση, καθώς τα μεταλλικά του στοιχεία ρυθμίζουν τα επίπεδα νατρίου και σταθεροποιούν τους παλμούς της καρδιάς.

6. Μειώνει τον σχηματισμό κιρσών

Διαφήμιση

Χάρη στη χαλαρωτική και αντιφλεγμονώδη δράση του, το συστατικό αυτό είναι ιδανικό για την καταπολέμηση της αδυναμίας στα τοιχώματα και τις βαλβίδες των επιφανειακών φλεβών.

Τα μέταλλα που απορροφούνται από το δέρμα βελτιστοποιούν τη διέλευση του αίματος από τις αρτηρίες και τα τριχοειδή αγγεία, προλαμβάνοντας τον ερεθισμό ή τη διαστολή τους.

Από την άλλη, έχει την ικανότητα να βελτιώνει τις λειτουργίες του λεμφικού συστήματος, αποτρέποντας τις τοξίνες να εμποδίσουν την κυκλοφορία του αίματος.

7. Καταπολεμά τις ημικρανίες

Τα μέταλλα που περιέχονται σ’ αυτό το φυσικό προϊόν είναι χρήσιμα στην καταπολέμηση των ημικρανιών, κάποιες φορές μέσα σε λίγα λεπτά.

Όταν απορροφάται από το σώμα, προάγει την έκκριση σεροτονίνης, μιας ορμόνης η οποία μειώνει τον πόνο και προάγει την ευεξία.

Αυτό, μαζί με την αντιοξειδωτική του δράση, ηρεμεί την ένταση των μυών του κεφαλιού και μειώνει τους πονοκεφάλους.

8. Ανακουφίζει τη ρινική συμφόρηση

Η εξωτερική εφαρμογή του άλατος διαλυμένο σε νερό, αποτελεί μια εναλλακτική θεραπεία η οποία αφαιρεί την περίσσια βλέννα στη ρινική κοιλότητα για να ελέγξει την συμφόρηση.

Τα μεταλλικά του στοιχεία καθαρίζουν τις βουλωμένες οδούς και ανακουφίζουν από τις δυσκολίες στην αναπνοή μειώνοντας την φλεγμονή που τις προκαλεί.

9. Καταπολεμά την ακμή

Χάρη στη κρυσταλλική του υφή, το αλάτι αυτό μπορεί να συνδυαστεί με αιθέρια έλαια ή μέλι. Έτσι, μπορείτε να παρασκευάσετε φυσικά απολεπιστικά με αντιμικροβιακές και στυπτικές ιδιότητες.

Η εφαρμογή του ως σπιτική μάσκα βοηθά στην εκκαθάριση των πόρων του δέρματος. Και βοηθά στην αποβολή λιπαρών υπολειμμάτων και νεκρών κυττάρων, τα οποία προκαλούν τον σχηματισμό σπυριών.

Τα μέταλλά του θρέφουν τα κύτταρα του προσώπου. Επίσης, προάγουν την αναγέννηση των ιστών. Αυτό βοηθά στην αποφυγή των ατελειών όπως είναι οι ουλές και οι κηλίδες.

10. Ηρεμεί τις μυϊκές κράμπες

Τα ιχνοστοιχεία στο φυσικό αυτό αλάτι, είναι τονωτικά για τους μυς τα οποία βοηθούν την πρόληψη και την ανακούφιση των κραμπών.

Οι θρεπτικές αυτές ουσίες χαλαρώνουν τους μύες που συσπώνται και βελτιώνοντας την κυκλοφορία του αίματος, αποτρέπουν τον τραυματισμό τους από δραστηριότητες υψηλής έντασης.

Γνωρίζατε αυτές τις ιδιότητες που έχει το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων; Τώρα που ξέρετε πόσο καλό είναι για το σώμα σας, προμηθευτείτε το από το κοντινότερο σούπερ μάρκετ. Έπειτα, χρησιμοποιήστε το για ν’ αντικαταστήσετε το κοινό αλάτι.

Δώστε τέλος στις ημικρανίες

Σας προσκαλούμε να γνωρίσετε τις ιδιότητες που έχει το ροζ αλάτι Ιμαλαΐων, μια φυσική εναλλακτική με πολλά οφέλη. Θέλετε να τις ανακαλύψετε μαζί μας;

Πηγή: meygeia.gr

Διαφήμιση

logo