share buttons Pinterest Facebook Twitter Google Plus

10+1 Έξυπνα Tips που θα «Προετοιμάσουν» τα Ρούχα σας για Γρήγορο Σιδέρωμα

10+1 Έξυπνα Tips που θα «Προετοιμάσουν» τα Ρούχα σας για Γρήγορο Σιδέρωμα

Μπορεί το σιδέρωμα για κάποιες νοικοκυρές να λειτουργεί χαλαρωτικά αλλά οι περισσότερες γυναίκες δεν θέλουν να περνάνε τον ελεύθερο χρόνο τους σιδερώνοντας, και όχι άδικα! Σε πολλές από εσάς θα έχει τύχει να θεωρείτε ότι θα ξεμπερδέψετε με το σιδέρωμα μέσα σε λίγα λεπτά και τελικά καταλήγετε να σιδερώνετε 4 και 5 ώρες επειδή τα ρούχα σας δεν είναι 100% “έτοιμα» για σίδερο!

Κατά τη διάρκεια του πλυσίματος

1. Χρησιμοποιήστε τη σωστή ποσότητα απορρυπαντικού Ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες περί δοσολογίας που αναγράφονται στο απορρυπαντικό σας. Βάλτε την ποσότητα που πρέπει χωρίς να την υπερβείτε γιατί τα ρούχα που έχουν επιπλέον ποσότητα απορρυπαντικού και δεν έχουν ξεπλυθεί σωστά τείνουν να τσαλακώνονται πιο εύκολα.

Πριν ξεκινήσετε το πλύσιμο των ρούχων σας χωρίστε τα ανάλογα με το χρώμα και το βάρος τους!

2. Διαχωρίστε με βάση το ύφασμα και το βάρος Καλό είναι να κάνετε έναν διαχωρισμό σε κάποια υφάσματα ώστε να πλένονται ξεχωριστά τα πιο ευαίσθητα από αυτά. Επιπλέον διαχωρίστε τα ρούχα σας σε βαριά και ελαφριά για να αποφύγετε το υπερβολικό τσαλάκωμα των ελαφριών ρούχων όταν αυτά πλένονται μαζί με πιο βαριά.

Τip Επιλέξτε το κατάλληλο απορρυπαντικό για κάθε ρούχο. Χωρίστε τα ρούχα σας σε λευκά, μαύρα και χρωματιστά ώστε να τα προστατέψετε κατά τη διάρκεια του πλυσίματος. Στην Endless θα βρείτε για λευκά, μαύρα και χρωματιστά ρούχα.

Τα καινούρια σας ρούχα καλό είναι να τα πλένετε πάντα την πρώτη φορά στο χέρι. Με αυτόν τον τρόπο διατηρείται ανέπαφο το χρώμα τους. Μετά τη δεύτερη πλύση μπορείτε να τα βάλετε στο πλυντήριο μαζί με έναν χρωμομαγνήτη.

Προσοχή στα χρωματιστά! Αν έχετε παρατηρήσει πως τα ρούχα σας όσο περνάει ο καιρός γίνονται όλο και πιο θαμπά τότε για αυτό ευθύνεται το λάθος πλύσιμο, η λάθος χρήση των απορρυπαντικών αλλά και ο τρόπος που σιδερώνετε τα ρούχα σας. Για να μην χάσουν τα πολύχρωμα ρούχα σας τη ζωντάνια των χρωμάτων τους προσθέστε στην πλύση σας . Τα αγαπημένα σας ρούχα θα διατηρήσουν το χρώμα τους, σε κάθε πλύση, ανεξαρτήτως θερμοκρασίας, με τα πανάκια χρωμομαγνήτη που απορροφούν τα υπολείμματα των χρωμάτων.

Επιλέξτε την κατάλληλη πλύση, τα σωστά απορρυπαντικά και σιδερώστε τα ρούχα σας στη σωστή θερμοκρασία ώστε να διατηρήσουν το χρώμα τους για πάντα!

3. Υψηλή θερμοκρασία Οι υψηλές θερμοκρασίες, σε γενικές γραμμές, φθείρουν τα ρούχα. Αν όμως θέλετε να εξαφανίσετε έναν πολύ δυνατό λεκέ μπορείτε να βάλετε μια πλύση σε υψηλή θερμοκρασία. Οι υψηλές θερμοκρασίες εξαφανίζουν τους δυνατούς λεκέδες ενώ παράλληλα βοηθάνε στο να βγαίνουν τα ρούχα σας πιο “ατσαλάκωτα». Ωστόσο για να αποφύγετε έντονα φαινόμενα αποχρωματισμού και μπερδέματος των αποχρώσεων των ρούχων σας χρησιμοποιείτε χρωμοπαγίδες, που δεσμεύουν την περίσσεια χρωμάτων.

Επιλέξτε το πρόγραμμα των 40 βαθμών για τα πιο ευαίσθητα ρούχα και το πρόγραμμα των 60 βαθμών για τα λευκά σας είδη.

Για το πλύσιμο των ρούχων σας χρησιμοποιήστε που καθαρίζει εις βάθος τα ρούχα σας και τα φροντίζει όσο κανένα άλλο.

Έξτρα tip Βάλτε το απορρυπαντικό στην ειδική θήκη του πλυντηρίου και προσθέστε εσωτερικά 1 φλ. ξίδι, που μειώνει τις ζάρες στα ρούχα.

4. Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο σας Bάζοντας πολλά ρούχα σε μια πλύση τα ρούχα σας βγαίνουν λιγότερο καθαρά και πιο τσαλακωμένα. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την επανάληψη της πλύσης τους αλλά και τη δαπάνη αρκετού χρόνου στο σιδέρωμα.

Έξτρα tip

Small Load: Γεμίζουμε το πλυντήριο κατά το 1/3.

Medium Load: Γεμίζουμε το πλυντήριο κατά το 1/2 (η καλύτερη επιλογή για καθαρά ρούχα, που δεν τσαλακώνονται πολύ).

Large Load: Γεμίζουμε το πλυντήριο κατά τα 3/4.

5. Μαλακτικό… Τόσο-όσο Το μαλακτικό βοηθάει στο να παραμένουν τα ρούχα απαλά, να μυρίζουν υπέροχα και ταυτόχρονα μειώνει σημαντικά τις ζάρες. Ωστόσο πολύ συχνά πιστεύοντας ότι κάνουμε καλό, υπερβάλουμε προσθέτοντας στην πλύση περισσότερο υγρό μαλακτικό από τη συνιστώμενη ποσότητα. Σε όλα τα υπάρχουν αναλυτικές οδηγίες για τη σωστή δοσολογία. Αν τις ακολουθήσετε θα έχετε εντυπωσιακό αποτέλεσμα και ευκολία στο σιδέρωμα.

Το μαλακτικό Aroma Boost της Endless θα βοηθήσει τα ρούχα σας να μην τσαλακωθούν αλλά και να μυρίζουν υπέροχα.

Επιλέξτε για την πλύση σας που προσφέρει αποτελεσματική καθαριότητα σε λευκά και χρωματιστά ακόμη και στις πιο χαμηλές θερμοκρασίες. Η πρωτοποριακή του σύνθεση με τεχνολογία καταπολέμησης των δυσάρεστων οσμών συνδυάζει την καθαριότητα και φρεσκάδα που χρειάζονται τα ρούχα σας αφήνοντας μόνο ένα ευωδιαστό άρωμα. Συνδυάστε το Active Plus απορρυπαντικό της Endless με το μαλακτικό Aroma Boost για ρούχα που ευωδιάζουν για πολλές μέρες.

Διαφήμιση

Αν για κάποια ευαίσθητα ρούχα πρέπει να χρησιμοποιήσετε χαμηλές θερμοκρασίες, με το Active Plus της Endless δεν θα έχετε κανένα πρόβλημα γιατί έχει σχεδιαστεί ώστε να καθαρίζει σε βάθος σε κάθε θερμοκρασία πλύσης.

6. Επιλέξτε το σωστό πρόγραμμα Αν θέλετε να ξοδέψετε λιγότερο χρόνο στο σιδέρωμα τότε επιλέξτε κατά την πλύση των ρούχων σας ένα πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα που φροντίζει ώστε τα ρούχα σας να μην στριφογυρνάνε πολύ έντονα μέσα στον κάδο του πλυντηρίου.

Μετά το πλύσιμο και πριν το σιδέρωμα

7. Κρεμάστε τα ευαίσθητα ρούχα Υφάσματα όπως τα λινά και τα βαμβακερά τσαλακώνονται πολύ πιο εύκολα από τα πιο βαριά και συνθετικά υφάσματα. Γι’αυτόν τον λόγο μπορείτε να κρεμάσετε σε κρεμάστρες τα ρούχα σας μέχρι να έρθει η ώρα να τα σιδερώσετε. Τοποθετήστε τα κοντά στο μπάνιο γιατί η υγρασία βοηθάει στο να μην τσαλακωθούν (φροντίστε να έχετε πάντα ένα παράθυρο ανοιχτό για να μην μυρίσουν άσχημα τα ρούχα σας λόγω της πολλής υγρασίας). Αν έχουν στεγνώσει, ψεκάστε τα με νερό και περάστε τα με ένα πιστολάκι λίγο πριν ξεκινήσετε το σιδέρωμα. Μπορεί να ξοδέψετε λίγο χρόνο παραπάνω σε αυτή τη διαδικασία αλλά το σιδέρωμα θα γίνει παιχνιδάκι.

Αν έχετε τη δυνατότητα και τον χώρο να κρεμάσετε κάποια ρούχα σε κρεμάστρες, κάντε το!

8. Τινάξτε τα ρούχα σας Μπορεί να είναι λίγο βαρετό να τινάζετε ένα-ένα τα ρούχα σας για να ισιώσουν όταν τα βγάζετε από το πλυντήριο, αλλά αυτό το βήμα είναι απαραίτητο αν θέλετε να έχετε όσο το δυνατόν πιο ίσια ρούχα.

Πριν απλώσετε τα ρούχα σας τινάξτε τα καλά για να ισιώσουν.

9. Διπλώστε τα ρούχα σας άμεσα Πολλές νοικοκυρές μαζεύουν τα ρούχα από την απλώστρα και αμέσως τα βάζουν σε μια στίβα μέχρι να βρούνε τον χρόνο να τα σιδερώσουν. Για να έχετε όσο το δυνατόν πιο ατσαλάκωτα ρούχα καλό είναι να τα διπλώνετε προσεκτικά με το που στεγνώνουν.

Κατά τη διάρκεια του σιδερώματος

10. Σιδερώστε τα ρούχα σας λίγο πριν στεγνώσουν Το λίγο νωπό ρούχο μπορεί να σιδερωθεί πολύ πιο εύκολα από ένα στεγνό ρούχο. Γι’αυτό φροντίστε να μην αφήνετε τα ρούχα σας να στεγνώσουν εντελώς σε περίπτωση που θέλετε να γλυτώσετε χρόνο από το σιδέρωμα.

Για ρούχα που είναι ασιδέρωτα για πολλές μέρες χρησιμοποιήστε ένα σπρέι με νερό και μαλακτικό.

11. Φτιάξτε μείγμα για την ώρα του σιδερώματος Σε περίπτωση που τα ρούχα σας έχουν ήδη στεγνώσει, βρέξτε τα με ένα μείγμα που μπορείτε να φτιάξετε εύκολα μόνοι σας. To συγκεκριμένο μείγμα θα μειώσει δραματικά τον χρόνο στο σιδέρωμα των ρούχων σας. Ανακατέψτε 1φλ. αποσταγμένο νερό με 1 κ.γλ. . Bάλτε το μείγμα σε ένα βαποριζατέρ, κουνήστε το και ψεκάστε με αυτό τα ρούχα σας κατά τη διάρκεια του σιδερώματος.

To μαλακτικό Aroma Boost της Endless θα χαρίσει ένα υπέροχο άρωμα στα ρούχα σας.

To μαλακτικό Aroma Boost της Endless είναι σχεδιασμένο έτσι, ώστε οι μικροκάψουλές του να απελευθερώνουν σταδιακά το άρωμά τους κατά το σιδέρωμα των ρούχων αλλά και όταν αυτά φορεθούν. Επομένως με τα μαλακτικά της Endless τα ρούχα τσαλακώνουν λιγότερο ενώ ταυτόχρονα μυρίζουν υπέροχα κατά τη διάρκεια του σιδερώματος αλλά και μετά.

Το σιδέρωμα των ρούχων είναι σημαντική υπόθεση και δεν πρέπει να το αμελείτε.

3 λόγοι για τους οποίους πρέπει να σιδερώνετε τα ρούχα σας

1. Τα σιδερωμένα ρούχα δείχνουν πολύ πιο ωραία πάνω μας, μας ανεβάζουν την αυτοπεποίθηση και μας δημιουργούν ένα ωραίο αίσθημα φρεσκάδας και καθαριότητας.

2. Το σιδέρωμα είναι μια χαλαρωτική δουλειά! Σύμφωνα με τους σύγχρονους ψυχαναλυτές οποιαδήποτε εργασία που αφήνει το μυαλό σας ελεύθερο να περιπλανηθεί σε οποιαδήποτε μονοπάτια της σκέψης είναι μια καλή ιδέα για χαλάρωση, ενδυνάμωση του νου και απαλοιφή του άγχους της καθημερινότητας.

3. Το σιδέρωμα είναι και αντιμικροβιακό. Όσο σιδερώνουμε αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες. Αυτό βοηθά στην καταπολέμηση των μικροβίων, κάτι που γίνεται ακόμα πιο αποτελεσματικά με τη χρήση ατμού. Για αυτό πολλές νοικοκυρές σιδερώνουμε ακόμη και τα εσώρουχα.

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες για τα προϊόντα της Endless

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Πηγή

Διαφήμιση

logo