ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Υπέροχο παγωτό παρφέ σοκολάτας

Υπέροχο παγωτό παρφέ σοκολάτας

Παγωτό παρφέ σοκολάτας. Η πλούσια και απερίγραπτη γεύση του θα είναι η καλύτερη ανταμοιβή για το κόπο σας. Μια συνταγή για παγωτό παρφέ σοκολάτας που είναι αρκετά εύκολη στην εκτέλεσή της και δεν απαιτεί τη χρήση παγωτομηχανής! Δεν απαιτούνται επίσης ενδιάμεσα χτυπήματα/ανακατέματα κατά τη διάρκεια του παγώματος καθώς δεν δημιουργούνται κρυστάλλοι! Επιπρόσθετα το παγωτό δεν περιέχει καθόλου αυγά!

Υλικά συνταγής

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα (397 γρ.)

700 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών 36%, καλά παγωμένη στο ψυγείο

100 ml φρέσκο γάλα πλήρες

200 γρ. κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια ή σταγόνες κουβερτούρας

100 γρ. ψιλοκομμένα αμύγδαλα

1/2 κ.σ. nes cafe στιγμής (προαιρετικά)

Διαφήμιση

2 κ.σ. κονιάκ/μπράντι/λικέρ (προαιρετικά)

Εκτέλεση συνταγής

Βάζουμε το φρέσκο γάλα και τη κουβερτούρα, σε μια κατσαρολίτσα, στη φωτιά, σε χαμηλή θερμοκρασία, ανακατεύοντας περιοδικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Μόλις λιώσει και ομογενοποιηθεί με το γάλα, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Στο μεταξύ, χτυπάμε στο μίξερ, στη δυνατή ταχύτητα, τη κρέμα γάλακτος μέχρι να πάρουμε μια σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε το κονιάκ και το νες καφέ και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λ ακόμα. Τη μεταφέρουμε σε μπολ και την αφήνουμε στην άκρη.

Αδειάζουμε το ζαχαρούχο γάλα και το μείγμα γάλακτος-κουβερτούρας στο μπλέντερ και χτυπάμε για 1 λεπτό.

Ρίχνουμε το μείγμα στο μπολ με τη σαντιγί και ανακατεύουμε πολύ καλά με μια μαρίζ με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε και τα αμύγδαλα και συνεχίζουμε το απαλό ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθούν.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα αεροστεγές μεταλλικό μπολ και το βάζουμε στην κατάψυξη. Μετά από 6-8 ώρες το παγωτό μας είναι έτοιμο για κατανάλωση. Υπενθυμίζεται ότι δεν χρειάζεται να βγάλουμε το παγωτό ενδιάμεσα και να το ανακατέψουμε καθώς δεν κρυσταλιάζει!

Πηγή: icecream.turborecipes.com

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αμύγδαλα
#γάλα
#γεύση
#θερμοκρασία
#κρέμα
#παγωτό
#περιοδικά
#σοκολάτα
#συνταγή