Μια λαχταριστή τάρτα με τραγανή βάση μπισκότων και λευκής σοκολάτας, με αφράτη κρέμα τυριού με κομματάκια ροδάκινου, γαρνιρισμένη με μαλακά, χυμώδη ροδάκινα. Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή (αρχική ιδέα, προσαρμοσμένη από εδώ) για το τέλειο επιδόρπιο και όχι μόνο για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
1 ¼ φλ. τσαγιού θρυμματισμένα στο μούλτι, σε σκόνη μπισκότα digestive
2 κοφτές κ.σ. βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
160 γρ. λευκή σοκολάτα, κομμένη σε μικρά κομματάκια
Για τη κρέμα τυριού γέμισης:
200 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
1 ½ ζελατίνη σε σκόνη
1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
2 φλ. τσαγιού έτοιμη σαντιγί ή 1 φλ. (240 ml) κρέμα γάλακτος 36% κρύα χτυπημένη σε πηχτή σαντιγί
½ μέτριο ροδάκινο καθαρισμένο, κομμένο σε μικρά κυβάκια (σαν ζάρια)
Για τα ροδάκινα επικάλυψης:
2 ½ μέτρια ροδάκινα, καθαρισμένα, τα κομμένα σε φέτες 1,5 εκ. περίπου
2 κ.σ. μαρμελάδα ροδάκινο
1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
1 κ.σ. λικέρ ροδάκινο ή άλλο λικέρ επιλογής σας ή χυμό ροδάκινου
Εκτέλεση συνταγής
Καθαρίζετε και κόβετε σε μικρά κυβάκια (σαν ζάρια) το ½ ροδάκινο και το βάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν καλά τα υγρά τους.
Για τη βάση: Θρυμματίζετε τα μπισκότα σε σκόνη και τα βάζετε σε ένα μπολ. Σε πυρίμαχο μπολ βάζετε το βούτυρο και τη λευκή σοκολάτα ψιλοκομμένη και τα λιώνετε σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας ανά 20 δευτερόλεπτα μέχρι να έχετε ένα λείο μείγμα. Τη ρίχνετε στο μπολ με τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν πλήρως.
Ρίχνετε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη ταρτιέρα 23 εκ. ή αντίστοιχο (23 εκ.) ταψάκι φόρμα με αποσπώμενη βάση και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση του και τα τοιχώματα σε ύψος 2-3 εκ. πιέζοντάς το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στη κατάψυξη για 20 λ ή μέχρι να παγώσει και σταθεροποιηθεί καλά.
Για τη κρέμα τυριού γέμισης: Εν το μεταξύ, σε ένα μπολάκι βάζετε τη σκόνη ζελατίνης, προσθέτετε 2 κ.σ. κοχλαστό νερό, ανακατεύετε να διαλυθεί η ζελατίνη και το αφήνετε στην άκρη να “μουλιάσει” καλά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σε ένα μεσαίο μπολ βάζετε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, στη μεσαία ταχύτητα, μέχρι να ενσωματωθούν και αφρατέψει το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε με μια μαρίζ, με κυκλικές απαλές κινήσεις μέχρι να ενσωματωθεί.
Προσθέτετε και τα πολύ καλά στραγγισμένα κυβάκια ροδάκινου και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Στρώνετε τη γέμιση πάνω από τη παγωμένη βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και βάζετε το γλυκό σας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες για να πήξει και σταθεροποιηθεί καλά.
Για τα ροδάκινα επικάλυψης: Μισή ώρα πριν σερβίρετε το γλυκό σας, τοποθετείτε σε ένα μεγάλο πυρίμαχο μπολ τη μαρμελάδα και τη βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 30 δευτερόλεπτα ή μέχρι να δημιουργηθούν φυσαλίδες κοχλασμού.
Αφαιρείτε το μπολ από το φούρνο μικροκυμάτων προσθέτετε τις φέτες ροδάκινου, το χυμό λεμονιού και το λικέρ ή χυμό ροδάκινου και ανακατεύετε απαλά. Μόλις κρυώσει ελαφρώς, γαρνίρετε το γλυκό σας και το βάζετε στο ψυγείο για 15 λ. Στη συνέχεια κόβετε το γλυκό σας σε κομμάτια και σερβίρετε.