Οι χουρμάδες περιέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα και άλλα φυτοθρεπτικά συστατικά που είναι σημαντικά για την υγεία μας.
Εκτός από αυτό, χωνεύονται εύκολα και έτσι το σώμα μας δεν δυσκολεύεται να τα χρησιμοποιήσει.
Οφέλη στην υγεία:
1. Αντιφλεγμονώδες
Οι χουρμάδες είναι γεμάτοι μαγνήσιο, ένα μέταλλο γνωστό για τις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του. Επίσης, μειώνονται και οι φλεγμονές στα αρτηριακά τοιχώματα, η αρθρίτιδα, οι καρδιαγγειακές ασθένειες, το Αλτσχάιμερ και άλλες ασθένειες που σχετίζονται με φλεγμονές.
2. Αυξημένη πρόσληψη φυτικών ινών
Οι χουρμάδες είναι πλούσιοι σε φυτικές ίνες. Συγκεκριμένα, μόλις μία μεχουρμάς περιέχει το 6% της συνιστώμενης ημερήσιας ποσότητας. Οι φυτικές ίνες μειώνουν την χοληστερόλη, αποτρέπουν την παχυσαρκία, τον καρκίνο του εντέρου και του καρδιακού.
3. Αυξημένη ενέργεια
Οι χουρμάδες αυξάνουν τα ενεργειακά μας επίπεδα λόγω των επιπέδων σε σάκχαρα.
4. Γεμάτοι θερμίδες
Ενώ είναι γεμάτοι θερμίδες, είναι το τέλειο σνακ για την απώλεια βάρους. Έτσι, μπορείτε να αυξήσετε την μυϊκή σας μάζα, χωρίς να αυξήσετε το βάρος σας.
5. Βοηθάει ενάντια στην δυσκοιλιότητα
Οι ίνες που περιέχουν αυξάνουν την κινητικότητα στο έντερο και δουλεύει πιο αποδοτικά. Επίσης, μειώνει την πιθανότητα καρκίνου του εντέρου και αιμορροΐδων.
6. Μείωση της αρτηριακής πίεσης
Οι χουρμάδες είναι γεμάτοι μέταλλα όπως το μαγνήσιο, που είναι γνωστό πως μειώνει την αρτηριακή πίεση. Επίσης, έχει υψηλές ποσότητες σε κάλιο και βελτιώνεται η υγεία της καρδιάς.
7. Μειωμένη πιθανότητα εγκεφαλικού
Έρευνες έχουν δείξει πως μειώνεται η πιθανότητα αυτή κατά τουλάχιστον 9% για κάθε 100 mg μαγνησίου που καταναλώνουμε καθημερινά
Διατροφική αξία μίας μερίδας χουρμάδων (28 γρ.)
Θερμίδες: 78
Υδατάνθρακες: 21 γρ.Ζάχαρη: 19 γρ.Ίνες: 2 γρ.Πρωτεΐνη: 1 γρ