ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα κρεμμυδιών

Χοιρινές μπριζόλες με υπέροχη σάλτσα κρεμμυδιών

Πεντανόστιμες, σιγομαγειρεμένες χοιρινές μπριζόλες με σάλτσα κρεμμυδιών μαγειρεμένα στους χυμούς του χοιρινού, σερβιρισμένες, προαιρετικά, με ξηροψημένο μπέικον για έξτρα γεύση. Μια απλή στη παρασκευή της συνταγή (από εδώ) για ένα λαχταριστό πιάτο, ιδανικό για το καθημερινό και επίσημο τραπέζι σας, που σίγουρα πρέπει να δοκιμάσετε. Συνοδέψτε το με πουρέ πατάτας και απογειώστε τη γεύση σας!

Υλικά συνταγής

5 φέτες μπέικον, κομμένες σε μικρά κομμάτια

2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες

2 κ.σ. ελαιόλαδο

4 κ.γ. καστανή ζάχαρη

3-4 σκελίδες σκόρδο, πολοτοποιημένες

1 κ.σ. αποξηραμένο θυμάρι

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

3 φλ. τσαγιού ζεστό ζωμός κοτόπουλου

1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας

2 κοφτές κ.σ. κορν φλάουρ

2 φύλλα δάφνης

Διαφήμιση

6 μικρές χοιρινές μπριζόλες με κόκκαλο

1 κ.σ. ξύδι από μήλο

φρέσκα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα για γαρνίρισμα

πουρές πατάτας ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας

Εκτέλεση συνταγής

Τηγανίζετε τα κομμάτια του μπέικον σε μεγάλη φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα ή μεγάλο τηγάνι, χωρίς λιπαντική ουσία, μέχρι να γίνει τραγανό. Το βγάζετε από τη κατσαρόλα με τρυπητή κουτάλα ή τσιμπίδα και το μεταφέρετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί. Το αφήνετε στην άκρη.

Κρατάτε 1 κ.σ. από το λίπος που άφησε το μπέικον μέσα στη κατσαρόλα, προσθέτετε και τις 2 κ.σ. ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, σε μέτρια φωτιά, ρίχνετε τα κρεμμύδια, τα 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, το σκόρδο, το θυμάρι και 1/2 κ.γ. αλάτι και τα σοτάρετε ανακακεύοντας συχνά, για τουλάχιστον 15 λ ή μέχρι να μαλακώσουν και καλαμελώσουν τα κρεμμύδια.

Στη συνέχεια προσθέτετε το 1 φλ. τσαγιού ζωμό κότας, “ξύνετε” με ξύλινη κουτάλα το κάτω μέρος της κατσαρόλας, να αφαιρέσετε τυχόν ξεραμένα κομμάτια μπέικον ή κρεμμυδιών και τα μαγειρεύετε με ξεσκέπαστη τη κατσαρόλα μέχρι να πάρουν βράση.

Μόλις πάρουν βράση, μειώνετε τη φωτιά στο πολύ χαμηλό, προσθέτετε τα υπόλοιπα 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας, τις υπόλοιπες 2 κ.γ. καστανή ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας, τα φύλλα δάφνης και τη 1 κοφτή κ.σ. κορν φλάουρ, διαλυμένο καλά σε λίγο κρύο νερό, και ανακατεύετε καλά.

Αλατοπιπερώνετε τις μπριζόλες τις βάζετε και αυτές μέσα στη κατσαρόλα και τις πιέζετε προς τα κάτω να καλυφθούν από τα υγρά. Σκεπάζετε πολύ καλά τη κατσαρόλα και αφήνετε τις μπριζόλες σας να σιγοβράζουν στη κατώτατη θερμοκρασία για 4 περίπου ώρες ή μέχρι να μαλακώσουν καλά οι μπριζόλες.

Κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος, αν βλέπετε ότι μειώνονται τα υγρά, προσθέστε λίγο επιπλέον ζεστό ζωμό κότας ή ζεστό νερό, προκειμένου να μείνουν αρκετά υγρά για τη σάλτσα. Μην ανησυχήσετε αν προσθέσετε πιο πολύ υγρό γιατί αργότερα θα έχετε τη δυνατότητα να το πήξετε.

Μετά βγάζετε τις μπριζόλες, με μια τσιμπίδα από τη κατσαρόλα, τις μεταφέρετε σε μεγάλο πιάτο και τις σκεπάζετε καλά με αλουμινόχαρτο για να διατηρηθούν ζεστές. Βγάζετε τα φύλλα δάφνης από τη κατσαρόλα με τη σάλτσα κρεμμυδιών και προσθέτετε το ξύδι, επιπλέον αλατοπίπερο μετά από δοκιμή.

Αν η σάλτσα δεν έχει πήξει αρκετά και είναι πολύ υδαρής, διαλύετε σε κρύο νερό την υπόλοιπη 1 κ.σ. κορν φλάουρ (ή και περισσότερο αν απαιτείται) και τη ρίχνετε σταδιακά μέσα στη σάλτσα ανακατεύοντας απαλά σε χαμηλή φωτιά μέχρι να έχετε την επιθυμητή πυκνότητα.

Σερβίρετε το πουρέ σας ή άλλο συνοδευτικό επιλογής σας σε πιάτα και από πάνω 1 μπριζόλα την οποία περιχύνετε με τη σάλτσα κρεμμυδιών. Τέλος γαρνίρετε με λίγο τραγανό μπέικον και ψιλοκομμένα φύλλα μαϊντανού και καλή σας… απόλαυση!!!

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#γεύση
#ελαιόλαδο
#ζάχαρη
#θερμοκρασία
#θυμάρι
#κρύο
#μήλο
#νερό
#ξύδι
#πιάτο
#σάλτσα
#σκόρδο
#συνταγή
#φρέσκα