ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Χοιρινά Cordon Bleu με κασέρι και καπνιστό ζαμπόν

Χοιρινά Cordon Bleu με κασέρι και καπνιστό ζαμπόν

Υπέροχα φιλετάκια χοιρινά “Cordon Bleu” γεμιστά με κασέρι και καπνιστό ζαμπόν στο τηγάνι. Μια απλή και εύκολη συνταγή για να απολαύσετε ένα γρήγορο και πεντανόστιμο πιάτο στο γεύμα σας με πατατούλες τηγανιτές ή φούρνου ή στο δείπνο σας με μια μεγάλη πράσινη δροσερή σαλάτα.

Υλικά συνταγής

8 χοιρινά εσκαλόπ, ζητάτε στο κρεοπώλη να τα κόψει σε πάχος 0,5 εκ. από κόντρα και να τα χτυπήσει καλά σαν σνίτσελ

4 λεπτές φέτες καπνιστό ζαμπόν από μπούτι

8 λεπτές φέτες τυρί κασέρι κατά προτίμηση πικάντικο ή άλλο επιλογής σας

4 αυγά

100 ml γάλα

200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαφήμιση

200 γρ. φρυγανιά τριμμένη

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση συνταγής

Αλατοπιπερώνετε το κρέας. Παίρνετε ένα εσκαλόπ, τοποθετείτε επάνω του μια φέτα κασέρι, έπειτα μια φέτα ζαμπόν και μετά ξανά μια φέτα κασέρι. Το σκεπάζετε με άλλο ένα κομμάτι εσκαλόπ, σαν σάντουιτς, φροντίζοντας να μην εξέχει περιμετρικά το τυρί ή το ζαμπόν.

Σε ένα μπολ χτυπάτε καλά τα αυγά με το γάλα. Σε ένα μεγάλο πιάτο ρίχνετε το αλεύρι, σε ένα δεύτερο πιάτο τη φρυγανιά. Βουτάτε προσεκτικά ένα από το “σάντουιτς” που φτιάξατε, πρώτα στο αλεύρι μετά στο μπολ με το χτυπημένο αυγό με το γάλα και τέλος στη τριμμένη φρυγανιά.

Επαναλαμβάνετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα εσκαλοπ. Προσέχετε να καλυφθεί καλά το “σάντουιτς” με όλα τα υλικά του παναρίσματος και στο τέλος προσέχετε να “κλείσει” καλά περιμετρικά για μην “χάσετε” το τυρί στο τηγάνισμα. Αν χρειαστεί μπορείτε να επαναλάβετε το πανάρισμα ακόμα μια φορά, χωρίς να το “περάσετε” ξανά από το αλεύρι.

Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε περίπου 600 ml λάδι και το αφήνετε να ζεσταθεί σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Η ποσότητα του λαδιού είναι μεγάλη διότι στα cordon bleu καλό είναι το λάδι του τηγανιού να τα σκεπάζει, για να ψηθούν καλά και από τις δύο πλευρές χωρίς να τα γυρίσετε και διαλυθούν.

Μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια, βάζετε μέσα ένα ένα τα cordon blue (με τη βοήθεια μιας σπάτουλας για να μην διαλυθούν) και τα τηγανίζετε για 8-10 λ ή μέχρι να ροδίσει η φρυγανιά. Τα βγάζετε με μια τρυπητή σπάτουλα από το τηγάνι και τα μεταφέρετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν το περίσσιο λάδι τους. Τα σερβίρετε ζεστά.

Πηγή
Διαφήμιση
TAGS:
#αλάτι
#αλεύρι
#αυγό
#γάλα
#γεμιστά
#διαδικασία
#ελαιόλαδο
#κρέας
#λάδι
#πιάτο
#σαλάτα
#σνίτσελ
#στο τηγάνι
#συνταγή
#το λάδι
#τυρί
#φέτα