Τα γκρίζα μαλλιά εκτός από αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας γήρανσης μπορεί να είναι το αποτέλεσμα κάποιας διατροφικής ανεπάρκειας, όπως η έλλειψη των βιταμινών Β-12 ή Β-9. Όσο μεγαλώνετε, τα γκρίζα μαλλιά αυξάνονται κατά 10% έως 20% κάθε 10 χρόνια μετά την ηλικία των 30 ετών, αλλά με την κατάλληλη διατροφή μπορεί να καθυστερήσετε αυτήν τη διαδικασία.
Παράγοντες που συντελούν σε όλη αυτή την “αχρωματική» αλυσίδα, σύμφωνα με μελετητές, είναι η έλλειψη βιταμίνης Β12, κάποιες ιογενείς λοιμώξεις, η αναιμία, το έντονο άγχος και το κάπνισμα.
Μάλιστα, οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι καπνιστές έχουν πιθανότητες να “γκριζάρουν» τέσσερις φορές γρηγορότερα.
Ο δρ. Anthony Youn μας δείχνει πως με απλά υλικά που βρίσκονται στην κουζίνα μας, μπορούμε όχι μόνο να φαινόμαστε νεότερες αλλά ακόμη και να ξεφορτωθούμε τελείως τα γκρίζα μαλλιά! Δείτε το παρακάτω βίντεο: