Παραδοσιακός σιμιγδαλένιος χαλβάς στην ανοιξιάτικη εκδοχή του με φράουλες. Μια νηστίσιμη συνταγή(από εδώ) για ένα αγαπημένο γλύκισμα που η προσθήκη φράουλας, απογειώνει τη γεύση του και απολαμβάνετε μια υπέροχη φρέσκια και δροσερή γευστική απόλαυση.
Υλικά συνταγής
2 φλ. τσαγιού σιμιγδάλι χονδρό
1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλ. τσαγιού μέλι
5 φλ. τσαγιού νερό
1/4 φλ. τσαγιού καρυδόψιχα χοντροκομμένη
1/4 φλ. τσαγιού κουκουνάρια
1 κ.γ. κανέλα
1/2 κ.γ. γαρύφαλλο τριμμένο
10 φράουλες κομμένες σε λεπτές φέτες
Εκτέλεση συνταγής
Ξεκινήστε με το σιρόπι. Σε μια κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη, το μέλι και τα μυρωδικά και τα βράζετε για 2-3 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι στην άκρη.
Σε άλλη φαρδιά κατσαρόλα βάζετε το λάδι και μόλις κάψει ρίχνετε σταδιακά, λίγο λίγο το σιμιγδάλι ανακατεύοντας διαρκώς με μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτετε τα καρύδια και τα κουκουνάρια συνεχίζοντας το διαρκές ανακάτεμα για να μη καεί.
Όταν το σιμιγδάλι πάρει ένα σκούρο ξανθό χρώμα, τραβάτε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτετε το σιρόπι, ξαναβάζετε τη κατσαρόλα στη φωτιά και βράζετε ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι. Μόλις απορροφηθεί, κατεβάζετε τη κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτετε τις φράουλες, ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθούν και σκεπάζετε τη κατσαρόλα με μια πετσέτα για 30 λ. Μετά μεταφέρετε το μείγμα σε μια φόρμα για κέικ και αφήνετε το χαλβά να “σταθεί” στη φόρμα για 2 τουλάχιστον ώρες.
Ξεφορμάρετε, διακοσμείτε προαιρετικά με φράουλες, φύλλα δυόσμου και λιωμένη λευκή σοκολάτα και σερβίρετε.