Τραγανές τυροκροκέτες με φέτα και… απολαύστε τες με λίγο λεμόνι!
Υλικά για 15 τυροκροκέτες
100γρ. τυρί φέτα, θρυμματισμένη
130γρ. τυρί γκούντα, τριμμένο
100γρ. γραβιέρα ή ρεγκάτο τριμμένο
1 ολόκληρο αυγό και 1 ασπράδι
40γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1-2 κ.σ. γάλα
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Προσθέστε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε καλά μέχρι να ενωθούν
καλά.
Καλύψετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Ετσι θα μπορέσετε να πλάσετε τις τυροκροκέτες ευκολότερα.
Πλάσετε το μείγμα σε μικρές μπάλες και αλευρώστε τες καλά, τινάζοντας το περισσευούμενο αλέυρι.
Τηγανίστε τις τυροκροκέτες σε ένα βαθύ τηγάνι ή φριτέζα, με αρκετό λάδι ώστε να τις καλύπτει, μέχρι να χρυσαφίσουν.
Μεταφέρετε τις τυροκροκέτες με μια τρυπητή κουτάλα σε χαρτί κουζίνας να τραβήξουν το περιττό λάδι. (Προσeξτε να τηγανίστε τις τυροκροκέτες σε δόσεις κάθε φορά σε καυτό λάδι. Μην παραγεμίσετε το τηγάνι γιατί θα πέσει η θερμοκρασία του λαδιού και οι τυροκροκέτες θα χαλάσουν δεν θα γίνουν στρογγυλές και τραγανές .Σερβίρουμε με λεμονάκι !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ