Ανάλαφρο, δροσερό trifle με κρέμα γιαουρτιού, κρέμα αραβοσίτου, κεράσια και σοκολάτα. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για ένα δροσερό και πεντανόστιμο για όλη την οικογένεια και τους καλεσμένους σας, σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
360 γρ. σαβαγιάρ κομμένα στα 3
800 γρ. κεράσια σε βάζο κομπόστα ή βύσσινο κομπόστα
6 κ.σ. ρούμι ή λικέρ αρεσκείας σας ή το σιρόπι της κομπόστας
1 κιλό γιαούρτι πλήρες στραγγιστό
3 κ.σ. ζάχαρη άχνη (αυξομειώστε τη ποσότητα σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
1 φλ. τσαγιού κρέμα Άνθος αραβοσίτου (τη σκόνη)
αντίστοιχο γάλα που αναφέρεται στη συσκευασία για τη κρέμα
80 γρ. σοκολάτα με ινδοκάρυδο (π.χ. bounty) σε μικρά κομματάκια
Φρέσκα κεράσια και τρίμμα σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
Φτιάχνετε τη κρέμα αραβοσίτου βανίλιας σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σε ένα μπολ βάζετε το 1 φλ. τσαγιού και το αφήνετε στην άκρη να κρυώνει.
Κόβετε τα σαβαγιάρ σε 3 κομμάτια και τα τοποθετείτε στη βάση ενός μπολ. Ρίχνετε από πάνω τα μισά κεράσια και τα πασπαλίζετε με το μισό ρούμι ή λικέρ ή χυμό κονσέρβας.
Προσθέτετε στο μπολ με το 1 φλ. κρέμα αραβοσίτου, το γιαούρτι και τη ζάχαρη άχνη και τα χτυπάτε δυνατά με το χέρι ή με μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έχετε μια αφράτη κρέμα. Στρώνετε με μεγάλο κουτάλι τη μισή κρέμα γιαουρτιού πάνω από τα κεράσια.
Ψιλοκόβετε τη σοκολάτα με το ινδοκάρυδο και πασπαλίζετε τα 3/4 πάνω από τη κρέμα γιαουρτιού. Επαναλάβετε με στρώσεις, σαβαγιάρ κομμένα στα 3, τα υπόλοιπα κεράσια, το μισό χυμό ή αλκοόλ, την υπόλοιπη κρέμα γιαουρτιού και τέλος πασπαλίστε με τα υπόλοιπα 1/4 κομματάκια σοκολάτας ινδοκάρυδου. Το βάζετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα.
Πριν σερβίρετε διακοσμείτε με φρέσκα κεράσια (χωρίς τα κουκούτσια τους) και με τρίμμα σοκολάτας κουβερτούρας.