Μια εύκολη συνταγή για ένα υπέροχο, τραγανό, δροσερό και αφράτο γλύκισμα με ροδάκινα. Υπάρχουν μερικά γλυκά που με τον τέλειο συνδυασμό γεύσεων και την απίστευτη υφή τους γίνονται αμέσως τα αγαπημένα μας. Ένας απίθανος συνδυασμός μιας δροσερής κρέμας cheesecake με φρέσκα ροδάκινα ανάμεσα σε τραγανό μπισκότο cookies με άρωμα κανέλας.
Υλικά συνταγής
Για τη τραγανή ζύμη cookies κουάκερ:
3/4 φλ. τσαγιού (170 γρ.) βούτυρο
3/4 φλ. τσαγιού (150 γρ.) καστανή ζάχαρη
1/4 φλ. τσαγιού (50 γρ.) ζάχαρη κρυσταλλική
1 αυγό
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 3/4 φλ. τσαγιού (230 γρ.) αλεύρι
2 κ.γ. κανέλα
2 κ.γ. κορν φλάουρ
1 κ.γ. σόδα μαγειρική
2 1/4 φλ. τσαγιού (200 γρ.) Νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
Για τη γέμιση κρέμα τυριού-ροδάκινα:
225 μαλακό τυρί κρέμα
1/4 φλ. τσαγιού (55 γρ.) ζάχαρη λευκή κρυσταλλική
1/4 φλ. τσαγιού (50 γρ.) ζάχαρη καστανή
1 κ.γ. κανέλα
1 αυγό
3-4 μέτρια ροδάκινα, καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
Εκτέλεση συνταγής
Για τη τραγανή ζύμη cookies, κουάκερ: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και καλύπτετε με χαρτί ψησίματος ένα τετράγωνο ταψάκι με διάμετρο βάσης 23 εκ. περίπου.
Στο μπολ του μίξερ βάζετε το βούτυρο και τα 2 είδη ζάχαρη και τα χτυπάτε για 3-4 λ ή μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το αυγό, το εκχύλισμα βανίλιας και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε καλά όλα τα ξηρά υλικά: το αλεύρι, τη κανέλα, το κορν φλάουρ και τη μαγειρική σόδα.
Ρίχνετε σταδιακά, λίγο τη φορά, το μείγμα ξηρών συστατικών συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνετε το μίξερ, ρίχνετε και τα κουάκερ στο μείγμα και ανακατεύετε καλά με σπάτουλα μέχρι να ενσωματωθούν. Θα έχετε μια πηχτή, παχιά ζύμη μπισκότων την οποία αφήνετε στην άκρη.
Για τη γέμιση κρέμα τυριού-ροδάκινου: Τοποθετείτε στο μπολ του μίξερ τη κρέμα τυριού, τα 2 είδη ζάχαρης και τη κανέλα και τα χτυπάτε καλά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε και το αυγό και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
Για τη συναρμολόγηση: Τοποθετείτε λίγη περισσότερη από τη μισή ζύμη μπισκότων στη βάση του ταψιού και τη στρώνετε ισομερώς πιέζοντάς τη ελαφρώς. Από πάνω στρώνετε τις φέτες ροδάκινων. Πάνω από τα ροδάκινα απλώνετε ισομερώς το μείγμα κρέμας τυριού. Πάνω από τη κρέμα τυριού στρώνετε την υπόλοιπη ζύμη μπισκότου.
Ψήνετε το γλυκό σας στο προθερμασμένο φούρνο για 20-33 λ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες τους. Το κέντρο του γλυκού θα σας φανεί ότι δεν έχει γίνει τραγανό αλλά αυτό θα γίνει κατά τη διάρκεια του κρυώματος. Βγάζετε το γλυκό σας από το ψυγείο και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς. Μετά το βάζετε στο ψυγείο να κρυώσει καλά μέχρι να το σερβίρετε.