Τουρτίτσα παγωτού-καραμέλας με βάση μπισκότα oreo, παγωτό καραμέλας, γαρνιρισμένη με
σοκολάτα Lacta με καραμέλα, περιχυμένη με σιρόπι καραμέλας και βανίλιας. Μια πολύ εύκολη συνταγή (από εδώ) για να φτιάξετε μια υπέροχη γευστικά και οπτικά για όλες τις περιστάσεις.Υλικά συνταγής
Για τη βάση:
25 μπισκότα όρεο
6 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για το παγωτό:
1 λίτρο παγωτό καραμέλας (μαλακωμένο)
340 γρ. σοκολάτα Lacta με καραμέλα σε μικρά κομματάκια
σιρόπι σοκολάτας εμπορίου
σιρόπι καραμέλας εμπορίου
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση: Πολτοποιήστε σε σκόνη στο multi τα μπισκότα. Λιώνετε το βούτυρο και το ενσωματώνετε ανακατεύοντας καλά στο τρίμμα μπισκότων. Στρώνετε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι 20-22 εκ. περίπου και προσθέτετε το μείγμα μπισκότου. Το πιέζετε και το στρώνετε, σε λεπτή στρώση, ισομερώς στη βάση και στα τοιχώματα με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Για το παγωτό: Έχετε αφήσει το παγωτό εκτός κατάψυξης για λίγη ώρα να μαλακώσει, για να μπορέσετε να το χειριστείτε εύκολα. Το στρώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού. Πασπαλίζετε από πάνω τα κομματάκια σοκολάτας και τα πιέζετε ελαφρώς να εισχωρήσουν ελαφρά στο παγωτό. Το βάζετε στη κατάψυξη. Όταν πρόκειται να σερβίρετε το βγάζετε από τη κατάψυξη και το περιχύνετε με το σιρόπι σοκολάτας και καραμέλας.