Μια υπέροχη τουρτίτσα με εξαιρετική γεύση και βελούδινη υφή, με σοκολάτα και ταχίνι. Μια απλή και εύκολη στη παρασκευή της συνταγή για μια νηστίσιμη τούρτα για να μη στερείστε την αγαπημένη σας σοκολάτα ούτε τις μέρες της νηστείας και επιπλέον είναι κατάλληλη και για όλους όσους έχουν δυσανεξία στη γλουτένη.
Υλικά συνταγής
Για το μπισκότο βάσης
100 γρ. αμύγδαλο σε σκόνη (σε όλα τα Σ.Μ.) ή 100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα και τελείως στεγνά (ξηρά) αλεσμένα σε σκόνη
80 γρ. ζάχαρη άχνη
30 γρ. κορν φλάουρ
50 γρ. χυμός πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένος
50 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο
1 λεμονιού το ξύσμα
Για τη κρέμα
200 γρ. κουβερτούρα 50%-55% κακάο, ψιλοκομμένη
200 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρεσκοστυμμένος
200 γρ. ταχίνι
1 πορτοκαλιού το ξύσμα
Κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
Για το μπισκότο βάσης: Λιώνετε τη κουβερτούρα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας συχνά. Σε ένα μπολ αναμιγνύετε τη σκόνη αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτετε τη λιωμένη κουβερτούρα και τα ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά.
Αδειάζετε το μείγμα σε ένα τσέρκι διαμέτρου 20 εκ., το οποίο έχετε ακουμπήσει στη λαμαρίνα του φούρνου και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για μάξιμουμ 15-25 λ (ανάλογα με το φούρνο σας).
Προσοχή αν παραψηθεί το μπισκότο θα γίνει σκληρό, γι” αυτό αν ο φούρνος σας είναι ισχυρός ή αν χρησιμοποιήσετε λίγο μεγαλύτερο σκεύος (οπότε θα απλώσει το μπισκότο και θα είναι πιο λεπτό), θα πρέπει να το ψήσετε λιγότερη ώρα. Αφήνετε να κρυώσει και ξεφορμάρετε με προσοχή.
Για τη κρέμα: Ζεσταίνετε το χυμό πορτοκαλιού και μόλις βράσει τον αδειάζετε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά και μόλις λιώσει η σοκολάτα προσθέτετε το ταχίνι και το ξύσμα.
Για τη συναρμολόγηση: Ξανατοποθετείτε το μπισκότο σε καθαρό τσέρκι διαμέτρου 20 εκ. και από πάνω αδειάζετε τη κρέμα. Αφήνετε τη τούρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά για περίπου 3 ώρες και αφαιρείτε το τσέρκι. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με κακάο και σερβίρετε.