Μια συνταγή για ένα υπέροχο λαχταριστό γλύκισμα, που θα σας εντυπωσιάσει με τη φανταστική γεύση του. Μια εύκολη συνταγή (από εδώ) για μια λαχταριστή τούρτα με μους φράουλας και γκανάς σοκολάτας.
Υλικά συνταγής
Για τη βάση μπράουνις:
1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο λιωμένο
1/4 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
2 μεγάλα αυγά
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/2 κ.γ. αλάτι
3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι
1/2 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
Για τη μους φράουλας:
225 γρ. τυρί κρέμα τύπου Philadelphia ή μασκαρπόνε
1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 1/2 φλ. τσαγιού φράουλες κομμένες σε κυβάκια
2 κ.σ. ζεστό νερό
4 κ.σ. ζελέ σε σκόνη με γεύση φράουλας
400 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% σε σαντιγί
Για τη γκανάς (Ganache) σοκολάτας:
1/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
1/2 φλ. τσαγιού σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής
Για τη βάση μπράουνις: Λιώνετε σε κατσαρολάκι το βούτυρο, το βάζετε σε μικρό μπολ, προσθέτετε τη σκόνη κακάου και τα χτυπάτε καλά με το μίξερ να ενσωματωθούν. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.
Σε άλλο μεγάλο μπολ, χτυπάτε καλά τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν, προσθέτετε τη ζάχαρη και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα να ενσωματωθούν. Αρχίζετε να προσθέτετε σταδιακά, κουταλιά κουταλιά, το μείγμα βουτύρου-κακάου συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν. Τέλος προσθέτετε το αλάτι, το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ και συνεχίζετε το χτύπημα για 1 ακόμα λεπτό.
Ρίχνετε το μείγμα σε ένα λαδωμένο και στρωμένο με λαδόκολλα στρογγυλό ταψάκι, ή τσέρκι, διαστάσεων βάσης 20 εκ. και ψήνετε σε προθερμασμένο στους 180 βαθμούς φούρνο για 32-35 λ. Το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει τελείως.
Για της μους φράουλας : Βάζετε σε μπολ το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Αφήνετε το μπολ στην άκρη. Πολτοποιείτε τις φράουλες στο multi και το αφήνετε και αυτό στην άκρη. Διαλύετε καλά στο ζεστό νερό το ζελέ σκόνη, το προσθέτετε μαζί με τις πολτοποιημένες φράουλες στο μείγμα τυριού ζάχαρης και χτυπάτε για 1/2 λ με το μίξερ να ενσωματωθούν.
Σε καθαρό μπολ χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος σε πηχτή σαντιγί [θα χρησιμοποιήσετε για τη μους 2 φλ. σαντιγί και θα κρατήσετε την υπόλοιπη σκεπασμένη στο ψυγείο για γαρνίρισμα αργότερα]. Αφήνετε το μίξερ στην άκρη.
Προσθέτετε σταδιακά τα 2 φλ. σαντιγί στο μείγμα τυριού φράουλας και ανακατεύετε πολύ απαλά με μια μαρίζ ή σπάτουλα, με κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στρώνετε τη μους φράουλας πάνω από τη κρύα πλέον βάση μπράουνις και αφήνετε το ταψί στο ψυγείο για μερικές ώρες να κρυώσει εντελώς.
Για τη γκανάς [Ganache] σοκολάτας: Τοποθετείστε τη κρέμα γάλακτος στη φωτιά, σε μια μικρή κατσαρόλα και μόλις έλθει σε σημείο βρασμού τη κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέτετε τις σταγόνες σοκολάτας. Τις αφήνετε για 2 λ να σταθούν και μετά ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια ελαφριά, λεία σοκολατένια κρέμα.
Μόλις μισοκρυώσει, τη στρώνετε πάνω από τη μους φράουλας και ξαναβάζετε στο γλυκό σας στο ψυγείο να κρυώσει. Πριν σερβίρετε, φτιάχνετε ροζέτες με κορνέ με την υπόλοιπη σαντιγί πάνω από τη σοκολατένια κρέμα και γαρνίρετε με μικρά σοκολατάκια ή ζαχαρωτά ή καραμελίτσες [όπως σμάρτις].