Για τη κρέμα Λεμονιού
1200 ml γάλα
300 ml χυμό λεμονιού
2 φλ. ζάχαρη
5 γεμάτες κ.σ νισεστέ
5 γεμάτες κ.σ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κρόκους
ξύσμα από ένα λεμόνι
Για τη συναρμολόγηση της τούρτας
4 πακέτα Μπισκότα Παπαδοπούλου γεμιστά με κρέμα λεμονιού
Λίγη ζάχαρη άχνη
1 φόρμα με ελάσματα 24 εκ.
Για τη κρέμα Λεμονιού
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη, μέχρι να ξεκολλήσει από τον πάτο της κατσαρόλας το αλεύρι και το νισεστέ. Βάζουμε σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για να μη κολλήσει και μέχρι να πήξει η κρέμα πάρα πολύ καλά. Προσθέτουμε το ξύσμα και ανακατεύουμε. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τη κρέμα να σταθεί για 5-6 λεπτά.
Για τη συναρμολόγηση της τούρταςΣτρώνουμε τα μπισκότα ολόκληρα στο πάτο και στα πλαϊνά της φόρμας με τα ελάσματα. Ρίχνουμε τη μισή κρέμα. Βάζουμε άλλη μία στρώση μπισκότα πάνω από τη κρέμα και τελειώνουμε με την υπόλοιπη κρέμα. Τοποθετούμε στο ψυγείο, τουλάχιστον για 5-6 ώρες.
Όταν είναι να τη σερβίρουμε, αφαιρούμε τη φόρμα, τρίβουμε τα μπισκότα που μας περίσσεψαν από πάνω και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.
Από